• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GAF: jinak abys to chapal - muzu tu klidne poslouchat blaboleni o tom, ze mel komunismus spoustu uslechtilych myslenek typu rovnost, mir, solidarita a blablabla, ale veskery tento soubor myslenek byl provazeny vynucenym souborem opatreni, ktere uslechtile nebyly a bez sebe se vzajemne neobesly. Tim padem zadne uslechtile pohnutky komunismu nikdy neexistovaly, protoze sly neoddelitelne ruku v ruce s terrorem a utlakem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GAF
    GAF --- ---
    NAGASAWA: pro omezence, jakým jsi v této situaci ty, já vím :D

Tak až zas budeš inteligentní, jak taky býváš jinde, tak díky, že ti jde vydělávát i na mě, čau.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GAF: samozrejme a protoze jsem omezenej mi nejsi uz dve hodiny schopnej napsat ani pet prikladu kras komunistickych myslenek, ktery by nenarazely na lidskej faktor vid :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GAF: tam akorat tvrdis, ze je myslenka komunismu pekna, coz porad zustava hovadinou.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    LONESTAR: A to právě ne. :p
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HAROLD: tvého kamenného domečku :D)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GRANTORINO: společné vlastnictví čeho?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Komunismus (z latinského communis = „společný“) je především politická ideologie, hlásající a požadující společné vlastnictví a odmítající třídní rozdíly mezi lidmi.
    od Wiki

hele prostě kdyby všichnii stejne pracovali, tak by to bylo v pořádku, ale tak to není, všichni víme, že kažý pracuje jinak a chce něco jiného, někdo víc a je ochotný pro to víc udělat, někomu stačí míň... takže aby to bylo vyrovnané, musel by si všechny donutit a už v tom nemůže být svoboda , komunismus v principu svojí myšlenky potlačuje osobní svobodu jednotlivce... a to že někdo je lepší a někdo horší a podle toho se taky tvoří/by měli tvořit kasty je pravda... nejsme všichni rovný... já určitě nejsem rovná s nějakým hovadem, který všechno propije v hospodě při čumění na fotbal a pak si stěžuje že namá domeček.... ???

vám mamnka nevyprávěla o tom, jak si ty tři prasátka postavila domeček, jeden ze dřeva, druhý ze slámy a třetí prasátko z cihel? a pak se tam schovala všechna prasátka před zlým vlkem, protože domeček ze dřev a ze slámy byl na hovno?

no takhle funguje komunismus v praxi... ty dvě prasata se vám tam fakt nastěhujou ;)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    nechápu, proč tu gaf dostává takovou verbální nakládačku.

komunismus hlásal samý hezký věci, rovnost, solidarita, mír, všechno všech, každý podle svých potřeb, práce jen podle svých možností, už žádná závist, žádné vykořisťování, jen samé jistoty...

FIN
    FIN --- ---
    QAZZZ: o komunismu v praxi se hlavně v komunismu mluvit moc nesmí, za to je koncentrák. taková pěkná myšlenka, že...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NAGASAWA: to platí pro libovolnou ideologii...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    soused nema vic nez ja, a kdyz ano tak je to muj sef.
    QAZZZ
    QAZZZ --- ---
    PATISLAV: moc nechapu co je na tom tak "dementniho"??? utopie ma vzdycky nejaky svoje kouzlo...a cim vetsi utopie to je o to vic je praktikovani nebezpecnejsi, ale o komunismu v praxi tu myslim nikdo z nich nemluvil ne?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    NAGASAWA: všichni jsou si rovni (chro chro).
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NAGASAWA: tak třeba že každý má kde bydlet (vězení/blázinec furt lepší než ulice, žejo) a každý má práci (rozuměj: příslušné razítko v občance) :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GAF: tak uved par prikladu "toho peknyho" ty zneuznanej a nepochopenej genie.
    GAF
    GAF --- ---
    KEMAL: souhlasim. Oni mi tu akorát nerozuměj.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Koukam ze jsme se dopracovali k myslence, ze je komunismus vlastne desne prima zalezitost, jejiz jedinym problemem jsou komunisti, potazmo lidstvo vseobecne :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    so sad it made me cry
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    GAF: ok, částečně rozumím, ale pořád jsem přesvědčen, že ty "věci" co CHCE kapitalismus jsou přeci jenom o pár řádů hezčí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam