• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZUZKAOU: Ne, toto opravdu není jen o bílkovinách.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREATDRAKE: stále zpochybňuji výrok že bez masa se ztrácí schopnost trávit maso. Neb nejde o zdroj bílkovin, ale jejich obecné množství. To že většina vegetariánů je zároveň na nízkobílkovinové dietě souvisí s tebou popisovanými jevy. Dělo by se tak stejně kdyby byli třeba na junk food dietě, kdy těch bílkovin tak taky nemáš moc.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    GREATDRAKE: No tak jak teda tělo ztratí či si nevyvine schopnost trávit maso? Když je Patislav takovej blbec, možná by si zasloužil poučit.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    HWLLFFRDD: Proti tomu nelze nic namítat.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    GREATDRAKE: H/K pumpa (ATPáza) je membránový protein, který je, stejně jako všechny proteiny produkované lidským tělem, kódovaný lidským genomem. Pokud z nějakého důvodu usoudí buňky žaludeční sliznice, že by bylo vhodné, aby neprodukovaly tolik H/K pump, sníží jejich produkci. Tahle změna ale rozhodně není trvalá a nevratná, protože není podmíněna zmizením genu, kódujícího H/K pumpu z genomu, ale utlumením jeho exprese. Rozhodně se tak nedá mluvit o tom, že tělo kvůli tomu "ztratí (nevyvine si) schopnost trávit maso"
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    Já jsem například jako dítě naprosto odmítal jakékoliv maso, v pozdní pubertě jsem pak maso zase začal jíst.
    Celé to proběhlo bez komplikací.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZUZKAOU: Inu prase přeji, ale to má prosím relevanci k dětem vyrostlým bez masa jakou?

Máš-li organismus uvyklý na vyšší přísun draslíku a nižší přísun živočišných bílkovin, tak to, že pak vodíko- draselná pumpa nemusí fungovat uplně optimálně, čímž se změní kyselost žaludečního prostředí, aktivace pepsinogenu na pepsin a následně efektivita trávení není tak neočekávatelné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREATDRAKE: no ano - ale tam je rozdíl více či méně bílkovinová strava, nikoliv živočišné rostlinné.

Jinak po pěti letech vegetariánství jsem toto zakončila na opékání prasete a problémů jsem si nějak nevšimla.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZUZKAOU: O výrobě živočišných bílkovin to samozřejmě není a to také nikdo netvrdí, problémy leží jinými směry (třeba u změn acidobazické rovnováhy při změně jídelníčku a následné produkce enzymů a produkci HCL). - možná spíše googlovat česky.

Ano, ty fyziologické problémy vesměs trvající v řádu dnů, max týdnů - tedy pokud se do toho nemíchají další případné faktory psychického rázu - tzn. to není vesměs nic trvalého.

A ano Sirien je prostě Sirien - nicméně dělat z toho perlu je prostě blbost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREATDRAKE: byly by nějaké serioznější zdroje - letmé googlení mě vede k nepřesvědčivým textům kde si peltou enzymy a mikrofloru a trávení tuků a bílkovin. A i tak zmiňujou maximálně dny. (to není zpochybnění tvého tvrzení, jen mě to zajímá)

Jako vegetarián lipázy a proteinázy potřebuje tak jako tak a nejsem si vědoma, že by tělo vyrábělo jiné na živočišné a jiné na rostlinné bílkoviny.

Nic to nemění na tom, že Sirien zcela dle svých zvyků zcela nesmyslně generalizoval, protože si někde něco přečetl a nenamáhá se pochopením celé problematiky.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    [ PATISLAV @ 10.000 perel Nyxu ]
    Hezké, Patislav má zas období "chovám se jako polovzdělaný blbec"? Sirien píše nepřesně, ale nikterak třeskutě. Příklady toho, jak se GI trakt vegetariánů dlouze a obtížně adaptuje na případné požívání masa fakt není třeba hledat lupou a u mnoha jedinců je dlouhotrvající extrémně snížená schopnost maso trávit (tzn. následky v podobě silných zažívacích potíží, průjmů apod) poměrně bez problému určitelným jevem.
    Vesměs se nejedná o fyziologicky trvalý problém, ale problém zhusta dlouhodobý ano.
    CABA
    CABA --- ---
    BIDAK: Jak přízemní uvažování, mění se celá hmota na energii jako při anihilaci. Je vidět že ti studium přírodních věd zatemnilo selský rozum. Nebo jsi přisluhovač ropné kliky. :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CABA: Tak jako vyzářením fotonu se hmotnost změní... o trošku.
    CABA
    CABA --- ---
    BIDAK: Čemu na to nerozumíš ? podle rovnice E = m . c2 to musí fungovat. :) Akorat spiknutí energetické lobby, braní tomu aby jsme nežily pod vládou ropných společností.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Je to trošku odbornější, ale přírodovědci ocení, doufám. :o)
    [ BIDAK @ 10.000 perel Nyxu ]
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    To je urcite tim pocasim. Lidem se mozek nejdriv upek a ted zmok.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    FEMUR: ale je to hezký, autor by mohl navíc ochutnat svou moč, aby tělo vědělo, co je špatně.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    [ NINE_OF_NINE @ 10.000 perel Nyxu ]

ve Wansee by meli radost.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LODBROG: Ono do bot teď teče každýmu. #zasranypocasi
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Teče Ti do bot, co? :)
    Snažíš se marně - stejně to vaše spiknutí neutajíš ;PPP
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ...normálne mi je ľúto, že neexistuje žiadne celosvetové spiknutie, ktoré by týchto zasraných chemtrails teoretikov nahnalo do koncentrákov... aspoň by sa nemali možnosť množiť a ďalej zasierať genofond.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam