• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: pokud vím, tak SIM toolkit nebyl nikdy prolomen a do tehdejších hloupých telefonů nebylo možné se (bez jejich fyzického držení) dostat. Naopak kompromitace dnešních smartphonů je, bohužel, celkem běžná a soutěží o úspěch se sociálním inženýrstvím. Stačí si stáhnout nějakou nabořenou aplikaci a je vymalováno. Proto já stále na autorizace používám starý, hloupý mobil
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RATTKIN: "stačí zajít na pobočku že si ztratil SIM a dají ti novou. Občanku nikdy nekontrolují, ale dá se vyrobit"

a to povídal místní řezník nebo co to je za info?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PATRIKCHRZ: sim toolkit je prastará java.
    Pokud umíš získat kontrolu nad cizím smartphone tak tě zaměstnaji u NSA a dostaneš hodně peněz! To totiž vůbec není jednoduché.
    SMS získáš snadno bez programování, stačí zajít na pobočku že si ztratil SIM a dají ti novou. Občanku nikdy nekontrolují, ale dá se vyrobit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Zato opsat 5 slov je superbezpečné (-;
    Když v mobilní aplikaci vyžadují při platbě pin, proč ho nechtějí při platbě kartou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: reálně je větší šance kompromitace chytrého mobilu, než odchyt konkrétní SMS konkrétního uživatele. A i utěch SMS exituje řešení, které se už využívalo - SMS Toolkit. Pravděpodobně nezbezpečnější verze vzdálené správy účtu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: sms není šifrovaná a dá se snadno zachytit.... ale pravý důvod je že je to DYKTÁT BRUSELU!!!!!!!!
    KOKES
    KOKES --- ---
    C8400: Aby tě podle stylu poznali kdekoliv na internetu ař se to přeprodá
    NELDE
    NELDE --- ---
    C8400: To je jen opruz, abychom přešli na mobilní aplikaci!
    C8400
    C8400 --- ---
    C8400: Tak ted uz nejde libovolne prejet prsty po klavesnici a jsem nuceny pri platbe online kartou opisovat radu slov jako nejaka cvicena opice. Fakt uz z toho nemuzu.

Porad moc nechapu, proc SMS nestaci (2FA - kartu mam/vim jeji cislo, SIM kartu/telefon mam-povrdila SMS) Ta takzvana behavioralni biometrie mi prijde jako treti faktor, 3FA, ne?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Ne, mBank v tom nefigurovala (tam bych vlastně zase vůbec nečekal možnost standardně, když je to insta).

ADAMM: Dík, to bude ono. Ta platba co nešla dát okamžitě je skutečně ČNB. Hned jsem o něco chytřejší.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tam mám v ruce Kreditku Travel (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Přesně tak, běžně platím z IB okamžitě - pokud to příchozí banka umí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: no typicky třeba na ČNB nemůžeš poslat okamžitou platbu.
    ale mě to teda v normálním webovým rozhraní na počítači nabízí standardní / okamžitá.

když to nenabízí, tak je to buď kvůli bance (jako ta ČNB výše, nebo třeba stavební spořitelny) nebo kvůli výšce částky (u různých bank je to různé - jakmile je to přes limit, tak ta možnost okamžité platby zmizí). ale standardně to tam normálně je.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: Spis jestli to nebylo na mBank účet, tam pak mas jenom jednu možnost (v rámci banky) a mohlo to zmást (přemýšlím nahlas) :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Ne, na jiný. Ale ze stejného zdrojového.

Že by to na některé banky podporovalo okamžitý clearing a na jiné ne? To by možnost určitě mohla být.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: A byla to platba na ten samý účet?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KID_MCHUTT: Nj. Já být taky webdeveloper, leč na nižší úrovni, takže vždycky zapomenu, že v korporátu je práce na tři měsíce i pouhé opravení hrubky ve slovníku.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CAIDEL: Protože to asi má menší dev prio než nějaká funkcionalita, na které teď pracuji a bylo z nějakého důvodu jednodušší to zatím nechat takhle.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Včera jsem narazil na takovou zajímavost, věděl by někdo proč to je?

Při platbě přes webové rozhraní se klasicky nabízí "standardní" platba. Když jsem na webové rozhraní včera asi poprvé lezl přes mobil (ale ne appka, normálně přes prohlížeč), tak mi to u platby nabídlo "standardní" i "okamžitou". Proč to nenabízí i desktopová verze?

Přičemž okamžitá byla taky za 0,-
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak náramek je pro ni tady na to, když jdou někam se školou - na větší cestování jedeme spolu a to už si nějak pohlídám :) ten prsten mě zamrzelo, že mi ho Martin Podolák neposlal, je to asi poslední mohykán, co nastupoval zároveň se mnou a trochu jsem doufal, že bych to mohl dostat jako dárek :D ale tou dobou jsem měl Ouru, tak by se mi to stejně moc nehodilo (na druhé ruce mám snubák). ale kdoví, třeba se k němu propracuju :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam