• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jinak před Tescem v Praze-Letňanech je dnes elektrofestival s předváděním elektrických aut, umožňují i testovací jízdy. Mimo VW group je tam taky Stellantis, Ford, Renault, BYD, MG, Leapmotor, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Lexus.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Ve fleetu jsem měl nabídku na 19%, bylo to někde na východě, ale ještě čechy ne markománie.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Dneska jsem to napichl na scan my tesla a opravdu v chill modu na plnej je tam tech. 158 kw jak říká techničák.Ve standardu tam pri 85% soc bylo nějakých 340kw a prekvapilo me ze 400v to ma az nekde pres 80% soc baterky
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    FEDAJKIN: Tesla to ma na webu. Kdyz jsem kupoval Model 3 (vyroba v US), tak mi to dali automaticky.

https://www.tesla.com/cs_cz/eu-doc
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    PEPAZZ: Můžeš se víc rozepsat, to mě zajímá. Jak si u výrobce o COC zazadas, je to nějaká jejich povinnost?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JIMIQ: žije tam méně Čechů. Taky budou mít Euro
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PEPAZZ: Bulharsko 2x víc než my, to mají nějaké dotace nebo něco?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Pro info kdybyste někdo kupoval ojetinu a prodejce neměl COC list- bežná praxe v NL, FR tak výrobce by měl umět tento dokument do několika dní dodat, samozřejme za příslušný poplatek :))

PS: na dovozovou STK ani COC list nepotřebují stačí jim od výrobce výpis technických parametrů vozidla. Nicméne toto asi málo který výrobce dává..
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    ve fleetu
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Tak ani náhodou, na Enyaqa 15,5... I když v Auto Jarov mi řekli 17%, tak bereme jinde a tam víc než 15, 5 nechce dát... :(
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BUCKOWSKI: Zeptat se ho můžu, ale pak budu chtít provizi z té slevy. 😉
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    W_NOICE78: A můžeš zkusit se ho zeptat a případně zkusit získat tu papírovou nabídku i s tou slevou?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BUCKOWSKI: Myslím, že to byl ve Znojmě Libor Suchý. Bylo to už v květnu a nejsem si jistý, jestli tu slevu nezískal díky známosti. Musel bych se ho na to zeptat. https://maps.app.goo.gl/FSwN7CJv9V2vEFrX8?g_st=ic
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    W_NOICE78: Dokázal bys zjistit u kterého dealera to bylo?
    Chci aktuálně řešit stejné auto. V jednom salonu mi nabídli 15,5 a druhém 17%.
    V prvním pak ještě hlásila, že když jí ukážu papírovou nabídku s větší slevou, že to dokáže dorovnat.
    Idelaní by byla i ta nabídka s tou slevou, abych měl "nabito".
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    DZODZO: Ty me teď zvali na tiskovku na IAA a ja je ignoroval. Ok možná chyba :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    elektromobily v Turecku, som si musel pohladat co je zac ten Togg, nejaka turecka znacka :)

Togg T10X - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Togg_T10X

JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    DZODZO: čekání na (p)Epiqa :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Možná se budeš divit, ale ekonomicky silná je pouze část Číny. Ten zbytek si to nemůže dovolit. Ty rozdíly jsou dost propastné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam