Kdyby to nekoho zajimalo :))
Me nejvetsi dilema pred koupi Tesly kupodivu nebylo jestli TM3 / TMY (mam dve deti), ale jestli mi staci LR s nahonem na zadek. Stravil jsem x hodin sledovanim videi ze Svedska / Norska. Mailoval jsem Smrckovi do Tesly. Nekolikrat jsem se byl svest RWD a AWD Teslou. Nakonec jsem objednal zadokolku (nejvetsi dojezd). V patek jsem s ni jel snad v nejhorsich podminkach, ktere jsem s tim autem mel moznost zatim vyzkouset. Vyrazel jsem v 9 rano z Prahy do Krusnych hor na bezky ve snehove vanici. Cesta po dalnici byla hrozna, nebylo videt, hromady snehu na ceste. Do Oseku jsem dojel bez problemu. Pred vyjezdem na hrebeny (Dlouha Louka) jsem nasadil takove ty ponozky na zadni kola. Vyklouzal jsem uplne bez problemu. V nejhorsim kopci jsem musel zastavit, protoze predemnou se zacal smykat Passat a nasledne uvizl v zatacce. Podarilo se mi rozjet, objet ho a celkem bez problemu jsem vyjel az na vrchol. Tak to jen kdybyste nekdo resil jestli nahon na zadek v zime staci. Od X-Drive BMW F35 necitim vlastne zadny rozdil, mozna jen to, ze predek na stehu klouze trochu vic. Zaroven je s tim autem ale mnohem vetsi sranda a nebojim se jet obcas trochu bokem :) Presne vim, jak se to bude chovat. Na snehu mi to auto trochu pripomina BMW E46, kde jsem mel taky nahon jen na zadni.
Samozrejme zaklad jsou poradne zimni gumy. Koupil jsem celou tu zimni sadu pres Tesla eshop. Ponozky na kola jsou z Alzy, nejaky basic. Konec hlaseni :)