• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Tento klub zamerne nema konkretni tema, je pouze zarazen do tematicke skupiny, ktera mu dle meho "sedi" nejvic.
    Mam takovou zkusenost, ze prilis uzce vymezene kluby byvaji snadno vycerpatelne, pripadne se v nich periodicky opakuji urcite "klasicke" nazorove smery.
    Tady se nic nezakazuje (krome sprostactvi). Kdyztak mi pripomente, kdybych si zacala moc vyskakovat. :-)
    Zkratka diskuse se vyviji a nikomu nebude braneno, aby seznamil ostatni s tim, co se mu prave v zivote prihazuje, co objevil, s cim si nevi rady, co je mu blizke....jednoduse jsme si tu dani jako partneri k dialogu a muzeme toho v dobrem vyuzit.

      A pro ty, kteri jsou zde novi a nebo "pozapomneli" - etika RELATED:

      1. Chces-li, aby Ti bylo naslouchano, naslouchej jako prvni.
      2. Nezapomen, ze nejsi vsevedouci. Pripust, ze jini mohou o tematu vedet vic.
      3. Pokud nesouhlasis s nekterym prispevkem, vyjadri svuj nesouhlas kultivovane, ne ponizovanim ci s tematem nesouvisejim napadanim jeho autora. Pokud se nemuzes udrzet, pouzij POSTU.
      4. Kritika neni snaha ublizovat. Snaz se nejprve dvakrat nadechnout, nez na ni odpovis prudkymi slovy. Vsimni si take, ze mame funkci NAHLED.
      5. Pokud Ti nevyhovuje aktualni tema, navrhni jine a napis prvni prispevek.
      6. Humor a nadsazka nejsou v zadnem pripade tabu, chat je chapan jako obcasna nutna uleva, nikoli jako tema.
      7. Nepokladej etiku RELATED za kamen na noze svobody sveho vyjadrovani.


    Příspěvky týdne (měsíce, roku, století):
    LESANKA --- --- 15:10:37 18.1.2008
    Nektere autority tvrdi ze cim ma nekdo vic svobodne vule a snahy ridit si svuj zivot, cim vic je rekneme duchovne na vysi, tim volneji muze naplnovat ci presahovat ramce sveho radixu, takze ono to nikdy nebude sedet na 100proc. (I kdyz specialne indicka astrologie tvrdi ze i tenhle faktor nakolik jste v podruci osudu tam videt :-)).
    A take zadny mechanicky algoritmus zrejme horoskop, jehoz vnitrni stavba, "logika" a dynamika pochazi z dob kdy lide mysleli hodne jinak nez dnes, v jinych souvislostech, z tohoto duvodu nezachyti. Dobry astrolog to nikdy nevyklada jako kucharku, tohle znamena toto a tohle zase to...atd..ale na zaklade mnohaletych zkusenosti bez nichz to opravdu nelze a take notne davky intuice to jaksi "vidi", propoji se mu to do vzajemnych souvislosti. Veda a umeni v jednom. Mela jsem cest poznat par takovych a reknu vam je to zazitek. Takze zkouset to takhle pres programky na netu to bude vzdy jenom na te urovni "neco sedi a neco zas ne".
    A ono to ani fakticky nema jak "sedet", horoskop neni vas portret, je to suhrn dispozici, ktere muzete a nemusite za zivot vyuzit, sanci, slabych mist, mantinelu, ktere urcuji ramce ziti a konani..a to lze vyuzit/zneuzit/zmarit/nechat lezet ci chopit se toho a prozit na mnoho ruznych zpusobu.
    KUATO --- --- 9:57:27 27.3.2007
    ony ty slova, když za nima nic nestojí, tak jsou prázdné. ale aby nebyly prázdné, tak musí být ze života. a aby nebyl život jen živoření, musí tu být podmínky pro rozvinutí lidských schopností. tytoď se někdy vyskytujou samy o sobě, jindy si je musí člověk vytvořit sám. pak nasedne do vozíku a z kopce už mu to jede samo. může se bát, že si dole rozbije rypák, ale když nepojede, tak neví o životě nic a nemůže s lidmi nic pocitově sdílet. samotného mě to v poslední zneklidňuje/překvapuje, protože jsem takové spíš samotářské povahy, ale cítím, že je nutno, tuhle hlínu zbožštovat, a to můžeme pouze, když si vědomě ponecháme lidství. sdílejme jeho plody, radost, úsměv, dary přírody. beztak máme všecko jenom tak na pohrání a vypůjčku a za chvilku umřem. ta smrt, ta tomu dává takovou zvláštní hloubku. být soucitný, nechtít spasit svět svou vizí pravdy, která akorat působí bolest, když se začne vymáhat u ostatních, jít příkladem.
    JOGIN --- --- 9.38:37 13.4.2004
    Spoustu vašich výroků si nesu stále s sebou. Sem tam mi pomůžou ve chvílích, kdy se musím rozhodnout. Možná je to tím, že nejsem natolik silná osobnost, abych se rozhodoval bez ohledu na ostatní a někdy prostě potřebuji názor druhých, i když se nakonec rozhodnu třeba jinak. Komunikace je podle mě hlavně o doteku myslí a o pocitu z tohoto doteku.
    RASWAN --- --- 10.18:04 4.3.2004
    Potíž je v tom že se lidé patlají s módním "odstraňováním" ega, tím že se přímo s patologickým zaujetím začnou soustřeďovat sami na sebe, na svoje reakce a stanou se sebestřednými, čili odstraňují ego jeho posilováním :-)) U emocí to stejné, pořád ostraňují a odstraňují a až jsou z toho pořád rozladění a nasraní že jim to moc nejde :-))
    SITTING_BULL --- --- 10.48:06 4.3.2004
    stále věřím v to, že každý k tomu dojde. Ono jde asi i o to, že těžko hanit "dnes" druhého za něco .. co jsem ještě "včera" dělal sám :o))) A stejně se tak se "zítra" mohu smát tomu co jsem dělal "dnes".... Přijmout tuhle možnost omylnosti je ač to vypadá snadné jako špendlíkem rozbíjet diamant
    JOGIN --- --- 9.38:37 13.4.2004
    Spoustu vašich výroků si nesu stále s sebou. Sem tam mi pomůžou ve chvílích, kdy se musím rozhodnout. Možná je to tím, že nejsem natolik silná osobnost, abych se rozhodoval bez ohledu na ostatní a někdy prostě potřebuji názor druhých, i když se nakonec rozhodnu třeba jinak. Komunikace je podle mě hlavně o doteku myslí a o pocitu z tohoto doteku.
    SNOP --- --- 12.06:35 16.6.2004
    My vsichni jsme SNOP.
    JOGIN --- --- 7.49:56 4.11.2004
    BEZ: Ač se to možná zdá, že tomu tak není, dnes je mi to už fuk. Myslím si, že se věci mají jinak, než se prezentuje, ale jestli tomu tak nebude, tak se "svět nezboří." :-)
    Já věřím v sílu mysli. Ne v tom smyslu, že by ovlivňovala realitu kolem, ale v tom, že dokáže tuto realitu rozličně interpretovat tak, aby pocity z tohoto vjemu byly pro naše vnímání co nejpříjemnější a nejšťastnější. Prostě někdo je permanentně nasraný, protože se realita neodvíjí podle jeho představ a druhý ráno brečí štěstím, když vidí vycházet slunce. A síla mysli je v tom, jak se rozhodneme tuto realitu vnímat.
    TRIGNOM --- --- 10.47:34 7.1.2005
    SHEEN: Priznani nahodnosti je ciste dusledkem uvedomeni, ze pro to nemame lepsi vysvetleni :)
    SNOP --- --- 15.47:03 7.1.2005
    DRAGEL: Kupodivu, pro vetsinu lidi je daleko tezsi priznat nejaky nerad, nejakou nahodnost, nejakou principielni nemoznost porozumet, nezli neustale hledat nejaky rad a hlubsi a hlubsi vysvetleni...
    DRAGEL --- --- 23.35:46 7.1.2005
    JOGINKA: přečti si Snopa ještě jednou ..... nejsi člověk, kterému se stávají nahody a proto žádné nemáš :-))))
    SNOP --- --- 23.03:12 10.1.2005
    Kilian: Veci venku na tebe serou, stejne jako treba ja. Kdybys nebyl, nic se nezmeni.
    SNOP --- --- 1.13:20 14.1.2005
    ...ale vsechno to zacne davat smysl az pote, co to prestaneme zneuzivat coby svuj odpadkac.... a presto to neodhodime jako neuzitecne.
    KUATO --- --- 12.01:59 6.4.2005
    neumím si chaos představit jako nic jiného než potenciál tvůrčího aktu, jenž není nijak determinován, tzn. jakoby biblické "Na počátku bylo Slovo", označovalo impuls, vznik čehosi z chaosu, či přeměnu chaosu (jako něčeho neprojeveného, beztvarého, nositele absolutní potence) v cosi, ale jelikož to cosi už je větvící se řada sebepodmiňujících se jevů, nedá se to brát jako chaos, pouze když některý z těch jevů "spekulativně" jakoby vybereme z ostatního, tak se to tak může jevit, jenže ono to ani vlastně není kam vydělit, naše laboratoře, ať zkumavkové, nebo v myšlenkové jsou příliš ohraničené na to, aby mohly zkoumat něco takového, to bysme se museli s tím vybraným postavit mimo stvořené, navíc pak už ztrácí studium té věci smysl, neboť byla vyjmuta z podmínek ovlivňujících její vznik, životnost, zánik či přeměnu..... možná by se mohlo říct, že Strom může být brán jako řád, nad Keterem jako chaos. a k tomu se nikdo, ale opravdu nikdo, kromě Starého, asi nemůže objektivně vyjádřit, že. :O)
    SITTING_BULL --- --- 13.52:45 23.5.2005
    Každý člověk je svobodný ve třech rovinách .. fyzické, mentální a duchovní. Tyto roviny jsou propojené a nedají se oddělit. Nebo se spíše protínají, abych psal přesně. Umění je nalézt tu rovnováhu mezi nimi.
    JOGIN --- --- 16.52:36 23.5.2005
    Prostě lidé potřebují komunikovat a svým způsobem si nějak hrát. Jsme hraví. Je jedno, jestli s námi někdo souhlasí, nebo nesouhlasí. Jde o vymezení sebe sama vůči stádu.
    SITTING_BULL --- --- 13.52:45 23.5.2005
    Každý člověk je svobodný ve třech rovinách .. fyzické, mentální a duchovní. Tyto roviny jsou propojené a nedají se oddělit. Nebo se spíše protínají, abych psal přesně. Umění je nalézt tu rovnováhu mezi nimi.
    JOGIN --- --- 16.52:36 23.5.2005
    Prostě lidé potřebují komunikovat a svým způsobem si nějak hrát. Jsme hraví. Je jedno, jestli s námi někdo souhlasí, nebo nesouhlasí. Jde o vymezení sebe sama vůči stádu.
    BEZEJMENNY --- --- 15.01:50 21.6.2005
    Nemáme příliš mnoho věcí, o které bychom se mohli opřít. Nemáme žádný pevný bod, o který bychom mohli vzpříčit páku rozumu. Plyneme bez významu odněkud někam, aniž bychom mohli něco důležitého ovlivnit.
    Schopnost uvědomit si tento fakt a vyrovnat se s ním - to je onen základ duchovní vyrovnanosti.

    LALINA --- --- 11.59:45 19.12.2005

    "Perlicky moudrosti" od Rudolfa Skarnitzla

    UČITEL NANSEN


    Jošu se zeptal učitele Nansena: "Co je pravá Cesta?"

    Nansen odpověděl: "Cesta každého dne je pravou Cestou."

    Jošu se zeptal: "Je možné se ji naučit?"

    Nansen odpověděl: "Čím více studuješ, tím dál jsi od Cesty. "

    Jošu se zeptal: "Nebudu-li se učit, jak bych ji mohl poznat?"

    Nansen odpověděl: "Cesta nepatří k viditelným věcem ani k neviditelným, nepatří k věcem známým nebo neznámým.

    Nehledej ji, neuč se ji, nejmenuj ji. Abys ji našel, otevři se jako obloha. "



    Jedna důležitá báseň:
    STRUČNÁ ÚVAHA O OČÍCH

    Bohyně, bohové, strach a Twiggy mají velmi veliké oči.
    Někteří bohové mají dokonce tak veliké oči, že už na víc nezbylo a bůh se rovná oku.
    Oko samo pak všechno vidí, všechno ví, a poskytuje dary,
    které by sice byly i bez Oka, ale s Okem jsou ještě mnohem lepší.

    Kyklopové, macaráti, dohlížeči a andělé apokalypsy mají velmi malé oči. Ale zato mnoho.
    Jedno malé očko v každé klíčové dírce.
    Někteří andělé a jim naroveň postavení, čímž nemyslíme macaráty,
    mají dokonce tak malé oči, že se do nich nevejde ani kousek člověka.
    Oči pak klopí za příčinou utajení.

    Za očima bývají zrakové dráhy a týlní laloky mozku, kde jednotlivé oblasti odpovídají jednotlivým oblastem v sítnici.
    Za příliš velkýma očima není nic.
    Za příliš malýma očima je apokalypsa.


    MIROSLAV HOLUB, Naopak, Mladá Fronta 1982








    A ještě jeden barvitý popis role tohoto klubu z pera mistra Bezejmenného:
    BEZEJMENNY --- --- 14.09:44 5.3.2005
    (...)
    Jak píše v jedné básni Unseen:
    ...nadechnout krátce, křičet dlouze
    s pelyňkem vzešlým na plících
    lákají k letu lumíci.
    Prozři, aby ses méně vzpouzel...."

    Ale tohle, díky bohu, není klub, kde se scházejí fandové vlastních pocitů, zahledění do nitra svých milovaných abstrakcí zahaleni duhovým dýmem duševních opiátů. ;o))))
    Je to drsně hraničářský bar na pomezí, kousek za poslední výspou materialismu, místo, kde neplatí žádná uznávaná pravidla mimo etických. Oknem po pravé straně vidíte v mlžně matematické dálce stroze šedivé, hranatě materialistické konstrukty věží duchovních velikánů materialismu. Oknem po levé straně vidíte poušť s přelévajícím se duhovým mořem čiré fantasie, místo, odkud občas přicházejí věrozvěsti víry pravé s očima planoucíma touhou sdělovat nesdělitelné, aby ty zarputilé materialistické pohany převedli na tu "správnou" stranu světa. ;o))))))
    Potíž je ale v tom, že zde žádní takoví nejsou. Pravý nefalšovaný materialista (a kupodivu ani kovaný metafyzik) nepotřebuje, aby ho někdo přemlouval. On ví. ;o)
    Jsou zde jen ti, co na pomezí žijí už dlouho. Hraničáři. Lidé, znající z vlastní zkušenosti obě strany předělu mezi materialismem a idealismem. Žijí tu hlavně proto, že jim je, díky zkušenostem, jasné jedno: ani čirý materialismus, ani zářivé fikce vlastních představ nejsou to, co by je uspokojovalo. Tohle je klub hledačů pramenů z jedné básně Yenn. Pravděpodobně věčných.
    Tolik k vysvětlení smyslu a účelu tohoto místa. ;o))))





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam