• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVERealitní hrůzy
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PLOMBDENTIST: Nusle the new Karlin, to zrovna, byl autor nekdy v Nuslich? :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: v Dětský jsem bydlel a ty obloučky byly super .o) majitelka dost trpěla na originální vybavení (okna, vana, omyvadlo, kličky a kohoutky, ...) a bylo to fakt dobrý. zatímco ostatní jeli plasťáky a srovnaný podhledy, tak ta paní ty vyházený kličky sbírala a posílala do archivů Národního muzea.
    GREVE
    GREVE --- ---
    TLAMPAC: To víš, Máchův kraj :-)
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    Nevím, zda to sem patří, jde o popis pozemku makléřkou
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/pozemek/ostatni-pozemky/doksy-stare-splavy-zatisi/4110139740#img=0&fullscreen=false
    GREVE
    GREVE --- ---
    Já jsem si uvědomil, že mám vlastně taky v Praze jeden investiční byt, kterej má terasu vysoko nad rušnou ulicí (tramvaje, autobusy, auta). Je to bomba, pronajme se vždycky ihned, fronta zájemců - to právě kvůli té terase na rušném (=živém, zajímavém) místě :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    PLOMBDENTIST: Musíš si to představit tak, že na té terase bude probíhat večírek pro 15 kamarádů (manažerů mezinárodních firem, ideálně pracujících v dohledové vzdálenosti), kteří se budou bavit, skleničku v ruce, a z té terasy budou blahosklonně shlížet na projíždějící auta a budou mít pocit, že jsou v centru dění. Pojem zdravý škodlivý je v tu chvíli poněkud irelevantní.

    Levný to samozřejmě není. Ale když si vyhledáš byty v developerských projektech s těmito rozměry v širším centru Prahy, tak zas tak moc na výběr není.
    GREVE
    GREVE --- ---
    PLOMBDENTIST: Spousta lidí právě chce být v centru dění. Zrovna v Holešovicích bych se o prodej tohoto bytu fakt nestrachoval...
    LELI
    LELI --- ---
    PLOMBDENTIST: proc by ne, budes vysoko, ...
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    KONOPASLIK:
    GREVE: děkuju za vysvětlení ohledně obloucku, netušila jsem a nenapadlo mě nic jiného, než že si to nechali vyrobit.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    GREVE: Tak tu jsem nepostřeh, ale ono to půjde. Tohle šlo před časem za osmičku...



    GREVE
    GREVE --- ---
    HOJ_TY_STEDRY:
    KONOPASLIK: Mně nevaděj žádný obloučky, ty tam prostě jsou, to je o těchhle domech známý. Já se zarážím pouze a jedině nad tou cenou :-)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    GREVE: V tomhle domě jsem nedávno jeden byt prodával, ony tam ty stropní panely opravdu takhle mají. Většina lidí má pod nimi udělané podhledy, takže se ty vlny schovají, ale když podhledy shodíš, tak se dostaneš na tohle... No, tihle lidi mají evidentně rádi obloučky.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    GREVE: :-D :-D jediné, co člověku zní v hlavě celou dobu - proč? proč? proč proboha? to přece ani nemůže bejt úplně levný...
    sháníme byt a tenhle jsem viděla už docela před dlouhou dobou. čím to asi bude...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Tak já nevím, ale tohle už opravdu je mimo jakékoliv hranice rozumu...

    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/3+kk/praha-strasnice-detska/1751379292#img=0&fullscreen=false
    ARZA
    ARZA --- ---
    HANELA: co bych za to jako teenager dala - a ne se plizit pres celej byt, kdyz se chtel clovek nepozorovane vytratit/vratit...:)
    HANELA
    HANELA --- ---
    GREVE: takový podobný půdorys jsem viděla u novostavby u metra v Kobylisích. Co mě by tedy strašně vadilo, je že ty pokojíky jsem hned u dvěří, ne v nějaké soukromé zoně.
    GIANT
    GIANT --- ---
    GREVE: no za me osobne i z venku je ten barak uplne dokonalej (tvary, barvy, material) ;-D
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GREVE: no tenhle konkretni byt je priserny, ale uz mi nabizeli i novostavbu s jednim pokojem bez okna a druhym s okny na severozapad, tak uz me napady developeru tolik nesokuji. To ja jen k tomu konceptu velkeho obyvaku a malych komurek na spani.
    GREVE
    GREVE --- ---
    DOBYTEK:
    HOJ_TY_STEDRY: Já bych tenhle trend úplně chápal, kdyby se do těch pokojů dala dát aspoň šatní skříň (tj. stěny by musely být rovné) a kdyby v tom bytě byl opravdu velký, prostorný obývák. Ale kuchyň s metr širokou pohovkou, jako je tady, opravdu není dobré řešení.
    GREVE
    GREVE --- ---
    No tak, abych to trochu shrnul:
    1. Chybí jakákoliv předsíň, člověk vejde rovnou do úzké chodby, hned po levé ruce má vchod do pokoje. Podle mě se tam nevejde ani věšák. Výsledek budou boty na chodbě a klaustrofobie x krát denně.
    2. Komory místo pokojů (8m2 snad nemohlo ani projít kolaudací).
    3. Šikmé stěny v půlce bytu, už na fotkách je vidět, jak příšerně to působí.
    4. Náhodné sloupy u stěn v některých pokojích (pokoj 07, je to vidět i na fotce - bude fakt problém tam cokoliv umístit).
    5. Fakt hnusná a podivně vytvořená koupelna, samozřejmě šikmá, s oknem na terasu, bez zatažených žaluzií (tj. zatemnění) do té koupelny je vidět i z obýváku! :-)
    6. A to nejlepší nakonec - obývák. Takhle zahozených 34m2 se jen tak nevidí. Podívejte se na fotku reálného stavu. V podstatě z toho vyšla jen kuchyň s jídelnou, obývák se prostě nevešel.

    Můj celkový pocit: totální klaustrofobie na 150m2 :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam