• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    A ještě jeden dotaz:

Co může být v syrovém celeru tak zázračného, že při jeho požití se ve vedru téměř v zápětí tak nějak ochladí a zklidní organismus? Teda alespoň na mě to funguje. Znáte někdo to samé? Efekt nastoupí do deseti minut, začnu se míň potit, když je vedro, vedro mi je míň a cítím jak mi jde od žaludku přes tělo příjemný chlad a zklidní se mi i přemýšlení.

Kdyby to nebylo opakované a dostatečně zřetelné, aby se to dalo vnímat, tak to nenapíšu - prostě jenom úkaz - ale ono se zdá, že ten účinek je pokaždé stejný.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    Tušíte někdo? Budu rád i za vysvětlení alternativní k euro-americkému vědeckému pohledu na věc.

[ FIDO_LETI_DOMU @ ANATOMIE ]
    LEMS
    LEMS --- ---
    PETUL_KA: na urazy doporucuju precist neco od Kubyho, i tam je hlubsi vyznam.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETUL_KA: Neni, pri uraze si nedavala pozor. Ja s ni souhlasim.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PETUL_KA: No, ta jeho psychosomatika je hodně, hodně špatná. A to zjednodušování je trapné.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Ahoj, dovolila bych si sem dat repost odkazu z jinyho auditka: http://www.kondice.cz/2014/07/rozhovor-nemoc-zacina-v-hlave/
    Psychosomatickymu pristupu od doktoru fandim, fakt hodne, ale rikat, ze psychosomaticka je kazda nemoc? Nebo je rozdil mezi urazem a nemoci?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    SMYSLOV: Ahoj, je-li to dítě, tak:
    http://www.znamylekar.cz/michaela-wimmerova/prakticky-lekar-pro-deti-a-d/karlovy-vary (sice ne z Prahy, ale možná by poradila - a občas do Prahy jezdí)
    nebo pro dospělé i děti: http://www.rodinnalekarka.cz/
    nebo http://www.znamylekar.cz/tomas-bouzek/neurolog/praha-6 - neurolog, ale tuším že dělá i obecné - museli byste se ho zeptat
    nebo ještě Johanna Boňková, která začímá po mateřské opět s praxí, na tu bych kdyžtak předala kontakt poštou - tuším, že teď dojíždí za prací do Německa, ale žije v Praze...

SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    zdravím ve spolek měl bych dotaz mám synovce, který je opakovaně nemocný opakovaně pod antibiotiky...
    podle mého skromného názoru je opravdu často nemocný a opravdu by to chtělo aby se na něj kouknul nějak jinak a opravdu celostně... rada na koho se obrátit Praha a okolí?

Díky za informace
    GINASHANTI
    GINASHANTI --- ---
    Sakrble, jeden projekt nám přešlápl patu (je tedy taky parádní, ale?) Prosím pomozte nám s hlasy, tenhle projekt stojí za to! A centrum, Anna Vršník.... myslím, že porodem to všechno začíná, tak se to hodí i do téhle skupiny...
    Divoká karta | Vodafone – Rok jinak
    http://rokjinak.cz/divoka-karta/
    GLAVER
    GLAVER --- ---
    Ahoj, nechcete jít někdo zítra v Praze na Hnízdila?
    www.divadlodobeska.cz/program/jak-se-nestat-pacientem-289.html
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    RADUSZKA
    RADUSZKA --- ---
    Milí přátelé přijměte prosím pozvánku k
    SETKÁNÍ PSYCHOSOMATIKY.

Ke kratší prezentaci a následné diskuzi Vás zve pečovatelka a psycholožka Romana Plchová a redaktor Českého rozhlasu Michal Ježek.

Tématem je
    BIO PSYCHO SOCIO SPIRITUÁLNÍ MODEL
    PÉČE O SEBE A LÉČENÍ.

Setkání je určenou pro KOHOKOLI, kdo studuje, pracuje, nebo se zajímá o psychologii, medicínu, fyzioterapii a podobné obory. Dále pro KOHOKOLI, kdo má zájem a chuť sdílet poznání o psychosomatice, i pakliže o tom nemá odborné znalosti.
    O psychosomatickém léčení se mnoho nových věcí teprve učíme a tady máme možnost to zkusit společně. I proto je diskuze vedena se zapojením spolupracujícího přístupu s cílem vytvořit pro společné učení prostor, kde by mohly bez odborné cenzury zaznívat i rozmanité a zcela nové poznatky k tématu. Otázky a další informace na adrese: priznivci.psychosomatiky@gmail.com.

Čas setkání: Čtvrtek 30. ledna od 19:30 do 21:30.
    Místo setkání: KAVÁRNA NONA, NOVÁ SCÉNA. (budova vlevo od vstupu do Národního divadla, Národní 4, Praha 1).

Na viděnou se těší a srdečně zvou Romana Plchová a Michal Ježek.
    Setkání se koná jedenkrát měsíčně ve volné spolupráci
    se Sdružením pro psychosomatiku.
    JANNESZ
    JANNESZ --- ---
    Ahoj, nekdo kladna osobni zkusenost s dobrym homeopatem/homeopatkou v Praze? Koho byste doporucili a treba neni uplne mega drahy? Dik!
    SINECURVE
    SINECURVE --- ---
    V Česku vznikne první klinika tradiční čínské medicíny - ZDN
    http://zdravi.e15.cz/...klinika-tradicni-cinske-mediciny-471737#utm_medium=newsletter&utm_source=zdn
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ABAYO: Píšeš to hezky, vědomě je nevnímáš, tak Ti je tělo pravděpodobně takto ukazuje. Kolikrát si stačí přiznat, že se Ti prostě nelíbí, co slyšíš. Mě hodně pomáhá se plně přijmout a dát sama sobě lásku uvolněně, i když mě zrovna štve, co se děje (rodiče mě jako malou odstrkovali a snažili se předělat, když jsem byla naštvaná, nepřijetí této emoce je mé velké téma - stejně jako smutek, pláč, projevení v podstatě jakékoli potřeby), prostě mít se ráda, i se svým nespolečenským umorousaným chováním... ono pak přejde mnohem rychleji a snadněji se dostanu k radosti. Pak mi dělá i menší problém si přiznat, že mě něco ranilo.
    Nejdůležitější mi přijde koukat na to s nadhledem (což není to samé jako odosobněně) a příliš se s tím neztotožňovat. Nechat tomu volný průchod a všímat si, co se při tom děje.
    A k tomu nám dopomáhej Osho:)
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    KOTENCE: já vnímám nemoc jako moment, kdy moje tělo (resp. já) vyžaduje být tak nějak samo a poprat se s tím. akorát, že jsem tak nějak ne-mocná asi od ledna, kvůli nevolnostem, který jsou u mě teď v létě na denním pořádku, žiju dost asociální život, což mi nějak velký problém nedělá...

a jak teda docházíte k nějakému řešení konfliktů? přijde mi, že letos jsem se rozhodovala několikrát a většinou na poslední chvíli, tak nějak spontánně, podle pocitu/nálady, takže v tom problém možná tak ani nevidím. spíš to bude asi problém v rovině rodina-já, kdy jeden z členů rodiny má o mě a mém životě určité představy (něco ve stylu: a proč si nenajdeš práci tam a tam? a proč někam neodjedeš? a podobný), ale můj život, jak ho mám nepřijímá, resp. toho člověka nezajímá. před pár týdny se tenhle "koflikt" i řešil a od té doby jsem se s danou příbuznou neviděla/neslyšela. nicméně třeba by to mohlo souviset s tím ušním zánětem (který se mi mezitím rozjel už podruhý). akorát vědomě žádný konflikty nějak nevnímám, takže možná to jen tělo zpracovává jinak, no.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANIQUE: u mě jsou zase záněty vždycky spojený s nějakým konfliktem. Většinou se mi něco nechce řešit, odkládám rozhodnutí. Někdy mi ten zánět "pomáhá" jako záminka k nic nedělání. Prostě jsem celá nemocná z toho, jak jsem ne-mocná
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LILY: Tak já jsem úplně bez zánětů, ale je fakt, že každou situaci zkoumám, často se postím, dbám na stravu a chodím bosa... A není to, že bych se nevztekala, spíš o té autoanalýze, co následuje.
    LILY
    LILY --- ---
    ABAYO: zajímalo by mě, jestli je někdo, kdo opravdu podobné konflikty vůbec neřeší :)
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    ANIQUE: moc děkuju za vyčerpávající odpověď! Ten popis těch častých kofliktů vlastně dost sedí... Tak ještě jednou díky!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam