ZUZKAOU: tvoji sestru jsem tedy jednou potkala, přes pěstounství:) já toho o romech nevím zdaleka tolik, co vy, ale starám se o nějaké děti, to je můj kokrétní osobní vztah, a taky jsem vždycky kypěla vztekem, když si někdo vybíjel své komlexy na slabších, zobecňoval, odsuzoval (ne že bych taky nebyla taková, ale snažím se s tím něco dělat) - do toho patří i zasednutí si na romy, tady na nyxu jsem nenašla pořádnou diskusi, jak píšu v záhlaví, jenom takové typu dobrého vojáka švejka a jeho zesměšňování a banalizování všeho... tak jsem ji založila... a název je v podstatě podle diplomové práce mého spolužáka, kdy pro mě, stejně jako pro něj, romství = romská duše = romipen. Jde jen o ujasnění si pojmů asi... já například ty různé sociologické a sociální pojmy, co jste tu občas použili, vůbec neznám, jejich definici a tak, takže se v nich nedokážu bavit. Ale mám oči, uši, srdce... (vidím, slyším, cítím...:))
Jinak, já bych byla, v mezích anonymity, když to tady tak sleduju, pro nějaké konkrétní příklady a diskusi o nich, nějakou hlubší - např. když DIVA napíše, že má dost svých zkušeností, tak ať zapátrá v paměti, něco popíše a na tom už se třeba budeme moct nějak bavit, ne? Jinak je to stále jen "pes jitrničku sežral..."