Tohle mi přišlo mailem, je toho plný web, až mi bylo na vrhnutí, co je v lidech jedu...
# # # V posledních dnech byla Česká a Slovenská republika označena vysokou # komisařkou OSN pro lidská práva za země,kde dochází k diskriminaci # Rómů.K této kritice bych ráda uvedla jeden příklad,který tomuto tvrzení # odporuje. # Jen takový maličký příklad co se týká starobních důchodů Rómů. # Normálně pracující člověk,který vydělává v průměru 15000 Kč měsíčně # (a těch je většina) obdrží starobní důchod vypočtený z této částky. # Naproti tomu Róm, který celý život nepracoval a žil jenom z různých # sociálních dávek, do sociálního systému nevložil ani jednu korunu,obdrží
# starobní # důchod vypočítaný z průměrného platu v ČR a to je vážení spoluobčané 24.000kč # měsíčně. # # Tak kdo tady chce mluvit o diskriminaci ???????? # Pokud je tady někdo diskriminován,tak je to naše majoritní # většina,nikoliv rómská menšina !!!!!!!!! # # # # # # # Petra Tomanová # # # # # # referát ekonomiky ZP # # # # # # Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR # # # # # # KP pro Moravskoslezský kraj # # # # # # Územní pracoviště Ostrava # # # # # # Sokolská tř. 1/267, 702 00 Ostrava 1 # # # # # # #
No, jedna věc je otázka diskriminace, s tou se to podle mě fakt zveličuje (otázka je, jestli ne záměrně - někomu se může hodit rozhádaná společnost...) a neprospívá to nikomu. Ale druhá věc je to bludné až lživé tvrzení se starobníma důchodama. Buď to ta paní nepsala a někdo si pro šíření tohohle výmyslu našel někde její jméno (aby se pomstil? co já vím...), nebo to psala a pak záměrně lže či projevuje svoji omezenost. Je to absurdní tvrzení, kterému může věřit snad jen někdo, kdo nemá ponětí o našem sociálním systému. Nemám čas shánět veškeré podklady, mám důležitější věci na práci a ostatně, níže uvedený mail se také neobtěžuje s odkazem na důkaznou literaturu. Proto jen tolik : dřív, než začnete kroutit hlavama, zjistěte si skutečnost. Začít můžete na těchto stránkách, kde stačí všechny kolonky nechat s nulovou hodnotou a u vzdělání zaznačit "základní", což by odpovídalo níže popsanému profilu (spíš fantazijní představě) černého příživníka...:
http://www.finance.cz/duchody-a-penze/financni-kalkulacky/vypocet-duchodu/
Dále si můžete zkusit najít na webu jméno paní Tomanové atd.
Nehodlám tu bojovat za cigány, ovšem masová hysterie jakéhokoliv druhu se mi bytostně protiví a proto mě takový mail může jen vyprovokovat k nějaké protiakci. Buďte tak hodní a pošlete můj mail zase na oplátku těm, kteří vám poslali předchozí.
Přeju vám dobrý den, jasnou mysl a čisté srdce.
K. Matošková, dlouhodobě pracující v sociální oblasti