DINEN: úplně jednoduše! rodiče to neřeší z různých důvodů (nevěří diteti/nechteji mít problemy/ lenost/ nejsou si jisty zda se to stalo.. jsou s prominutím paka... atd)
U nás ve školce paní učitelky štípaly děti za uši, bylo (a možné i je?) to jejich trest. Ve chvíli když někdo neposlouchá - přijdou a zmáčknou prstama obě ucha. Nebolí to nějak obzvlášť, ale je to stejně nepříjemné a počítá se jako fyzický trest (podle české školní inspekce).
Já jsem to viděla na vlastní oči jak paní učitelka šla za holčičkou co běhala tam a sem na velikonoční dílně. Rekla jsem to mamince od té holčičky a ta to řešit nechtěla. "Prostě ne, to se nestává, ptala jsem se dcery".
Ptala jsem se svojí dcery jestli je ve školce nějak trestají a ona "Ano, štípou nás paní učitelky za uši, ale jen ty děti co neposlouchají" Ptám se "štípaly i tebe?" "Ano, často se to stává". Kamarádka od dcery taky říkala to samé mamince (ta se i ptala taky otevřenou otázkou bez ozvučení odpovedi).. no takže dvakrat jsem to slyšela a jednou videla..říkala jsem si že na tom asi něco bude.
Meeting se ředitelkou a paní ucitelkama - nikdo nic nepřiznal - nás s mužem měly za blázny. Vy výsledku dceru museli dát do jiné skoupiny. Dcera tam chodí už rok, a krása. Malá je zlatá, chová se, s ničím není problém. Paní učitelky jsou skvělé, dětem zpívají každý den, hrají na piano, flétnu, kytaru, vymýšlejí krásné dílny na tvoření. Prostě záleží hodně na těch učitelkách ano.
Já to taky nikdy nepochopím jak můžeš svoje dítě nechat s nějakým idiotem po dobu 3-4 let.