• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZvfx, cgi, filmove efekty - tvorba, making of, rady, zajimave linky
    ALERT
    ALERT --- ---
    LOOCAS: aha, jsem myslel, ze mayaci renderujou v rendermanovi... a on je to 3DElight renderman :) no ta mantra nevypada zle, o vanocich ji poradne prozenu, tak treba z toho neco vyleze..
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    KOZZA: Jako kompozicni SW "k Lightwave"? To slysim poprvy. :) To, ze Nuke vyvinuli v DigitalDomain je fakt, ale, ze by ho nejak hodlali "pridavat k Lightwave", to je trochu divny, ne? Krom toho si ani nejsem jistej, ze by v DD LW pouzivali. U nich je to sama Maya, Houdini a jejich proprietarni softy.
    KOZZA
    KOZZA --- ---
    @DANCHEZ, se divim, ze neznas Nuke, pred lety jej delali v DD jako kompozicni software k Lightwave3D ve kterym se furt stouras, 4.x rada ma dokonce Lajtwejvacky shortcuty a navigaci jako primarni
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    ALERT: V UPP jsme renderovali v 3DElightu z mnoha duvodu, jeden z nich byl i ten, ze Renderman je priserne drahej. Ale vim, ze s tim nejak kluci koketovali i v Houdinim, takze predpokladam, ze to pro nej nebude problem. Mantru neznam. A RenderMana jen velice vzdalene.
    ALERT
    ALERT --- ---
    LOOCAS: jsem se spolejhal na ten RenderMan

..
    Top-Notch RenderMan Support. With Houdini you will enjoy a tightly integrated interface to Pixar’s RenderMan® and RenderMan compliant renderers which includes a node-based RenderMan shader builder and support for test renders in the 3D viewport.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    FREEDUX: Tak aspon to. Houdini je vazne skvelej software. V nekterejch pripadech trochu overkill, ale jinak supr. A hlavne zatim nepatri Autodesku, coz je na nem asi nejsympatictejsi :D:D
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    LOOCAS: no ja mam dojem, ze se v tom obcas neco malo dela :)
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    FREEDUX: Tak, ja ho mam taky :D ale jde o to, jestli ho nekde skutecne pouzivaj v produkci. Ja bohuzel ne. UPP myslim taky ne. Bohuzel v tom softu malokdo skutecne umi natolik, aby ho moh pouzivat na konkretni zabery. Dalsim problemem je rendering. Houdini ma Mantru a tusim, ze se z nej daj generovat RIBy, ale nejsem si jistej (asi jo), cili i tohle je trochu problem.
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    mirage ma taky houdini mam dojem

a muj hlas pro nuke
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    ALERT: V UPP maj snad licenci, ale co vim, tak v nem dela jen jeden clovek a to spis z nadseni. Produkcne ho nepouzivaj. Nebo o tom nevim.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    DNS: Flame? :D 1) kde se ho chces ucit? 2) Flame je spis urcenej na on-line. Ano, je to kompozitor, ale s trochu jinym zamerenim.

Osobne ti urcite musim doporucit Nuke.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    digital tutors jeste jdou, nejhorsi je linda (a bohuzel jeden z mala subjektu co dela lightwave tutorialy - KURV.. je snad nejhorsi:)
    ALERT
    ALERT --- ---
    DANCHEZ: jj, cmivfx jsou dobry, ale digital-tutors me stvou - to ukazujou pomalu jak pro trilety :D
    nejak se tim prokousu, hehe
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ALERT: jj.. vypada to fakt zajimave, sjizdel jsem cmivfx tutorial na generovani mest.. a fakt jako supr moznosti.. ale samozrejme slozity jak zebrik:)
    ALERT
    ALERT --- ---
    DANCHEZ: praveze ta nekomercni full verze za 99babek je super, takhle by to meli delat vsichni :D
    me hrozne bavi ruzny struktury a particles, a na experimentalni architekturu to vyuziju taky dobre... takze kdyz si vzpomenu, jak jsem se s tim pachtil v maxu, tak mlatim hlavou do stolu :)
    uvidime nakolik se v houdini obejdu bez vetsiho scriptovani, noo
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ALERT: me houdini taky bavi.. programovat 3d objekty.. luxus.. ale ta cena..

nevim jestli ho nekdo pouziva... mozna ty nejvetsi cesky studia ho maj.. tezko rict.. nicmene pokud v nem budes tak dobrej ze te budou chtit zamestnat, tak ten soft koupi.)
    ALERT
    ALERT --- ---
    DANCHEZ: linux, osx, win - 32/64
    jen skoda, ze nemaji nejakou levnou studentskou verzi na zpusob houdini appertince

btw jede vubec nejaky cesky studio i na houdini? pro me to zatim vypada jako supersoft, ale nechci byt uplny outsider ;)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    BASSICK: nuke je mac only ne?

ja bych rek ze to je jedno, urcite nejaky node based do paru k ae..
    mi sedi nejvic fusion
    BASSICK
    BASSICK --- ---
    DNS: zcela jiste nuke
    DNS
    DNS --- ---
    Ktery comositing sw ma dle vas nejlepsi budoucnost? Jsem rozhodlej, ze se vedle AE budu ucit jeste neco vic profi. Zatim to vidim na Flame. Co myslite?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam