• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZvfx, cgi, filmove efekty - tvorba, making of, rady, zajimave linky
    DNS
    DNS --- ---
    LOOCAS: dekuju (hlavne za screenshot). Ja ale nejspis potrebuju neco jineho.
    Z Fusionu jsem byl zvykly na to, ze jsem nakreslil krivku, zakazal animaci a tu jsem pak mohl na jakemkoliv frameu upravit, aniz bych tim animoval tvar.
    U metody cos poradil, se musim vzdy vratit zpet na frame, kde jsem rotosplajnu vytvoril. Protoze jinak je splajna pouze zamknuta. Nebo delam neco blbe?
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    DNS: Tak jako u běžnýho RotoPaint toolu, v nástrojích.

DNS
    DNS --- ---
    Nuke auditko se zda uplne mrtve, tak to zkusim zde. Nevite prosim jak vypnout auto-key u rotospline v Nuke?
    MILANVASEK
    MILANVASEK --- ---
    dalsi smutna vec v tomto oboru je to, ze se jedna velka korporace jednoho dne proste rozhodne prestat vyvijet nastroj, ktery clovek pouziva x let ke sve praci, venoval tisice hodin uceni se ruznych postupu v nem atd... (samozrejme narazim na to, ze Autodesk se uz asi opravdu chysta ukoncit Softimage) :)
    BASNIK
    BASNIK --- ---
    DANCHEZ: tak. jenom fanousci j.j. abramse zemrou bez lens flare zoufalstvim ;]
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    jo a filmy se vrati k praktickym efektum a vsichni budou stastni:)
    MILANVASEK
    MILANVASEK --- ---
    nebo jak rika kamarad, bude lepsi to zabalit a jit prodavat banany... :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    je to smutny.. snad z toho vznikne neco dobryho a vytvori se treba nejaky VFX guild nebo neco takovyho prave jako maji herci, scenaristi atd. a budou dohlizet na to at se na ne hledi trochu lip nez na catering
    TURBO
    TURBO --- ---
    DANCHEZ: jo, to je klasickej problém "to se kdyžtak dodělá v počítači, dyk voni tak jenom pomačkaj klávesy a poklikaj myškama a pak se to samo spočítá", tohle jsem zažíval taky ve svejch časech slávy ;) Nicméně od toho je přeci nějakej VFX producent, kterej to má celý pod palcem a v případě potřeby řekne směrem nahoru "pánové, tohle je kravina, ono se to samo neudělá, takže dejte prachy nebo budete mít film jenom herce na green/bluescreenu" ... jasně, je to o komunikaci, ale právě na takovejch postech by měl makat někdo, kdo ochrání ty lidi před sebou před takovouhle sračkou, imho.

No a fixed bid - jo, to je velká chujovina, státní dotace ale ještě větší a holt se tim honí konkurence "tady máš 10 mega a udělej to, nabídka je pevná, když to nevemeš, třesou se na to další 4 studia a ty po tom skočej" a hotovo :/
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    a taky tam je videt jak ti lidi z produkce, nebo kravataci ze studii nemaj ani sajnu.. dojde jim ze real life dotacky stoji prachy, ale ze neco takoveho postavit v digitalu je pomalu nakladnejsi nez to natocit v realu je ani nenapadne...
    taky se s tim ve studiu setkavame, klient nam treba rekne ze fotograf si za to rekl 20 tisic (rekneme fotografii jidla) .. tak ze to od nas chteji radsi ve 3D ze to bude levnejsi..
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    TURBO: jj, je to bulshit... jako my jako studio pracujem podobne ale vzdycky s tim ze tam je stanovena maximalni odchylka od zadani a pak musi klient doplacet.. vdycky se taky dopredu odhadne nejaky pocet hodin ktery na tom stravime a kdyz se to prekroci o vic nez deset procent tak se jedna o navyseni rozpoctu (pokud teda navyseni hodin neni zpusobene nasi vinou)..
    tyhle Fix Bid modely jsou hroznej bullshit.. a jak se nakonec ukazuje tak i statni podpora ma negativni vliv, ale co se mi prekousava nejhur je absolutin nezajem, ignorace a absence respektu vuci tem lidem z VFX ze strany hercu, reziseru, producentu atp.. vzdyt i blba maskerka ma vetsi respekt nez VFX team

btw. taky jsem mel kdysi vlhke sny o tom ze budu jednou delat v DD:)
    TURBO
    TURBO --- ---
    DANCHEZ: já jsem to selskym rozumem pobral takhle:

1) jakožto studio dostaneš projekt a k němu pevně danej rozpočet

2) z rozpočtu platíš jak pevný osazenstvo tak lidi najmutý jen na danej projekt

3) jelikož natáčení filmu je skoro jako živej organismus, může se hravě stát, že se post protáhne o několik měsíců a na ty už ty jakožto studio nemáš prachy, abys platil lidi a to jak svoje, tak freelancery

4) pak teda musíš sáhnout někam do rezerv nebo si půjčit, abys jakožto studio projekt dokončil a vyhnul se sankcím

Asi teda, nevim, je taky možný, že si to představuju jako Hurvínek válku :) Ale při sledování toho dokumentu jsem byl asi i docela rád, že moje postpubertální vlhký sny dělat v DD nebo tak někde se nenaplnily, příběhy o tom, jak se studio co chvilku stěhuje do regionů s nejnižšíma daněma apod. (viz "pixel gipsy") nebyly moc radostný.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OLTSKUL: tyvole prej "po bankrotu jim studia PUJCILY penize aby mohli dokoncit co zacli"...wtf.. fuck you .. jake pujcit, hezky si za to zaplatte.. proste jde videt ze oba sefove RH jsou srdcari, ale na hovno obchodnici

a Ang Lee a cela oskarova komise jsou pekni zmrdi... tyvole jsem se vytocil
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    CGI Animated Making of HD: "Rayman Legends: Dark Creatures Cinematic Webnar" -by Mhamed Elmezoued
    https://www.youtube.com/watch?v=WdCsQAgr49I
    TURBO
    TURBO --- ---
    OLTSKUL: 4:08 lol ;)

Jinak smutnej příběh, imho byl ten tygr asi zatim top ve VFX co kdy kdo udělal :( Že zkrachovali i DigitalDomain jsem taky netušil :(
    FISEJS
    FISEJS --- ---
    PULP121: Kdyby jsi šel přece jenom do vlastní sestavy, tak si to alespoň nech postavit se zárukou. Já jsem si postavil kompa sám a už jsem vpodstatě vše vyměnil za díly od intelu (deska, ssd, paměti, disk) a stejně mi to sem tam hází bluescreen, jenže se nedá simulovat ta chyba, takže v servisu mi řekli, že je vše ok. Ale nejlépe jak píše BASNIK...
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    :(

LIFE AFTER PI (Official)
    https://vimeo.com/87656553

BASNIK
    BASNIK --- ---
    PULP121: jednoznacne bych doporucil koupit HPcko, jinak riskujes, ze nakoupis papirove odpovidajici dily, ale v tak mizerny kvalite nebo nestastny konfiguraci, ze s tim budes mit jen potize. btw. Z820 zacina na $2339, coz je cena odpovidajici manazerskymu notebooku, kterej je uplne k nicemu. a co koukam na tu webku cos pastnul, zas takova uspora to neni - imho to nestoji za to riziko, ze se misto prace budes hrabat od rana do vecera v zeleze.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    ahoj kluci. má smysl investovat do značkových stanic (HP Z420, 620) nebo postavit něco podobnýho jako popisují tady? http://www.custompcreview.com/pc-computer-builds/recommended-workstation-pc-builds/ já dělal v práci na xeonu a quadru4000 ale všude čtu že to zase takovej rozdíl neni oproti i7 jenom něco s ECC pamětí. díky za tipy!
    MATHEF
    MATHEF --- ---
    LOOCAS: taky mi to dropnulo čelist :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam