CLOJSTER: Myslim, že Nuke byla rychlo-reakce na akvizici Fusionu BlackMagickem. Protože Blackmagic nasadil velice agresivní ceny i u DaVinciho atp.
Co se ceny Nuke týče. Je to spousta peněz, ale pokud se vám nezaplatí, pak nemá smysl do něj investovat a je lepší zvolit cestu AFX, nebo teď už Fusion.
Nuke je naprosto bombastickej software. Zainvestoval jsem i do Nuke Studio setupu, tak jsem zvědavej, jestli se mi vyplatí, ale jinak na to prostě musí bejt v projektech rozpočet. Software, obecně, neni levná položka a přál bych si, aby tady víc lidí přemejšlelo tržně a implementovalo ceny za software do svejch služeb, protože pak by se nestávalo, že můj rozpočet na tu samou reklamu bude o 100% vyšší jen kvůli licencím a nákladům za vlastní render farmu, oproti klukovi z garáže, kterej dostal PC od rodičů a software si postahoval z internetu. Klienti jdou v 99% případů jen po ceně, bohužel.
Ty sračky, co vyrábíme do TV, by dokázal vyrobit každej. Co si budem povídat. Je to jen o ceně a o službách kolem, který nabízíme.