• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    rozbalit záhlaví
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    za dva tejdny koukam v Uneticich bude Feng E, asian level of uke :)
    a vubec poprve v Evrope

    Chandelier/ @sia , Feng E
    https://www.youtube.com/watch?v=FXmivdj9aNY
    VITI
    VITI --- ---
    KOTENCE: v tom pripade bych na to obetoval jeden pokus s lepidlem z OBI :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VITI: Já už jsem nové koupila, ale je mi líto tohle jen tak vyhodit :-)
    VITI
    VITI --- ---
    KOTENCE: prd tomu rozumim, ale tenze u kytary je x-nasobne vetsi, tak to by nemel byt problem. Otazka je zda to ma smysl proti koupi noveho stroje?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ahoj, netušíte prosim, jestli mi někde slepí krk ukulele?
    Už jsem kdysi měla takhle opravovanou kytaru, ale nevím, kdo to tenkrát dělal.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VITI: mladymu jsou 3 mesice ;-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FLAD: ja doufam, ze pokud pujde naladit, tak si s tim vystaci a kdyztak mi pomuze :-)
    VITI
    VITI --- ---
    MARASAN: kolik je mladymu? Moje dcery cca 10 maji koncertni velikost a bez problemu. Osobne bych na mensi nesel, uz s timhle mam problem tam prsty poskladat. Chceme jeste jedno a zvazuju tenor. Ale to zkusis rychle na prodejne.
    FLAD
    FLAD --- ---
    MARASAN: Jestli máš ženu s absolutních sluchem, tak bych si jí vzal sebou a zeptal se jí na místě, co jí bude nejmíň srát poslouchat, když se na to budete učit :-D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FLAD: mam to pro sebe a chci tim udelat radost synovi. Ja neumim hrat na nic. Zena ma absolutni sluch, ja mam jen smysl pro rytmus, takze se chci naucit aspon neco brnkat pod jejim dohledem.

    O koncertnim jsem taktez uvazoval – prave kvuli vetsi velikosti. Na 2. stranu, pokud by chtel brnkat mladej, je pro nej lepsi co nejmensi. Zkusit mi nakonec asi daji bez problemu obe, i kdyby jinou znacku nez Ortegu. Velikost poznam.

    Diky!
    FLAD
    FLAD --- ---
    MARASAN: Rychle jsem na to kouknul a to vypadá spolu s "FLIGHT TUS-53 Mahogany (rozbalené)"** asi nejlíp v týhle cenový hladině. Ta Ortega mi přijde o kapičku lepší. Ostatní jsou levná re-brandovaná čína.

    Máš to pro sebe nebo pro dítě? Na tom bude dost záležet, jak ti bude vadit tvrdej povrch a tvrdý struny. Jo a pokud pro sebe, ještě bych vzal do úvahy velikost "Koncertní", zvlášť pro začátečníka. Mně přijdou pro dospělý o kapku lepší do začátku než sopránový. Analogickou Ortegu tam maj 1510 Kč.

    Jestli to máš kousek, zkus se s nima domluvit, že by sis vzal obě (sopráno a koncert) do ruky a zkusil, jak se ti drží a jak se ti hraje (pokud umíš na kytaru, tak mrkni na akordy C-Am-F. Pokud neumíš, tak popros ať ti to naladí a prostě brkni postupně na všechny struny odshora dolů a vem to, ze kterýho máš "lepší pocit").



    **Tohle konkrétní ukulele neznám, ale recenze vypadají OK.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Poradte pls nejaky zacatecnicky sopranovy ukulele, ktery se nebude moc samovolne rozladovat, pujde naladit a bude mit slusnej zvuk. Nejlepsi by bylo z nabidky kytary.cz, mam jejich obchod kousek od domu. Cenove bych nerad sel pres 1500,-.

    Ted maji treba ve sleve Ortega RFU10Z, ktery je vc. futralu, takze za dobrou cenu:
    ORTEGA RFU10Z Akustické ukulele
    https://kytary.cz/ortega-rfu10z/HN135971/

    dik.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VITI: Takhle jsem kdysi koupila dva totožné polštářky do auta a holky se stejně hádaly, kterej je čí :-D Takže ani koupí stejného ukulele hádkám pravděpodobně nezabráníš ;-)
    VITI
    VITI --- ---
    BARA_ONLY_ONE: dik za zajimavy postreh ... ja bohuzel zatim nevi zda mam koupit stejne (a kazde dceri jedno pridelit) nebo jine (kde riskuju neustale souboje o oblibenejsi :-) Jina velikost by mozna byla dobre reseni.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    VITI: My máme s mužem dvě totožná koncertní uke (náhoda, nikoliv záměr) a jedno sopránové, o které se svádí boj - vždycky se shodneme, že má prostě lepší zvuk. A když hrajeme oba, tak to taky zní líp, když má každý jiné, takže já bych šla do sopránového.
    Navíc já mám mini ruce a na to sopránové se mi některé akordy hrají lépe.
    VITI
    VITI --- ---
    VITI: tak ukulele ma velky uspech!
    Nastala situace, ze deti se o nastroj perou a musim koupit jeste jedno ... uz tyden resim zda koupit stejne (aby se nedohadovali kdo ma lespi) nebo jine (aby si ho poznali a vyzkouseli jsme neco jineho :-)
    Pro deti je to fakt skvela vec!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VITI: Asi jdu s křížkem po funuse, ale na ukeshopu mi na ukulele pro dítě natáhli i barevné struny (aby se dalo říct, zmáčkni žlutou ve třetí mezeře). Docela se to zezačátku hodilo.
    VITI
    VITI --- ---
    FLAD: mrknu na to, o girlandu nejde, tu hned vyhodim, jde hlavne o ten stroj, aby to nebyl uplny provar
    FLAD: deti uplne maly nejsou (10), tak myslim, ze koncertni zvladnou ... aspon co jsem vycetl. Kolecka jsou dobrej napad, dik!
    FLAD
    FLAD --- ---
    FLAD: Jeste tedy dodam, ze pokud jsou deti maly, tak rozdil mezi sopranovym a koncertnim jim bude stejne asi jedno, tak bych sel spis do sopranoveho, ciste proto, ze bude levnejsi (a budes mit mirne vetsi vyber strun).

    Co doporucuji pro deti jsou takovy ty barevny kolecka, kterym jim nalepis na hmatnik, kde maj bej akordy, to pomaha docela dost.
    FLAD
    FLAD --- ---
    VITI: Nechceš ještě kouknout na tohle https://www.ukeshop.cz/KALA-KA-15S-SOPRANO-UKULELE-d148.htm ? Tyhle Kaly docela ujdou a za ušetřený peníz se do náhradních strun vejdeš.
    Na girlandu bych se vykašlal, a pro děti mi ta učebnice přijde zbytečná, to bych jim radši ukázal návody na youtubu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam