• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    máme nový insta-hit u dětí (dneska potřetí a chutná všem), co je navíc hotový do 20 minut, takže nemůžu než se podělit, bo školní rok je náročný a teplá a rychlá večeře se vždycky počítá :-)

Vejce na slanině do ruky | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/vejce-na-slanine-do-ruky
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MORPED: jj, na to je jeste malej, ja uvidim, jakej uspech to bude mit a postupne zkusim propasovat nejakou bilou rybu mezi zrnicka ryze.
    MORPED
    MORPED --- ---
    SARAJ: ano tak a jeste davam uzeneho lososa,ale to bude asi slane pro tve mlade
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: :)) a davas teda tycku, nejakou okurku, ryze, nori a cau?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SARAJ: "nějaký v LIDLu". Holky chtěly dělat suši :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GENEVIEVE: tak na syrovou rybu jsem ani nemyslela;) okurka a avokado jsou jasny. Rada bych do nej procpala tunaka aspon.
    TRISSIE: jaky ty surimi beres? Ja jsem k nim hrozme skepticka..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: případně na bílkoviny tuňáka z konzervy nebo surimi tyčinky :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SARAJ: co by ne. Asi bych nedávala syrovou rybu, ale třeba s okurkou, avokádem, ředkví nebo mrkví by to mohlo být úplně v pohodě.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Hoj, jdu si pro radu. Delate nekdo doma sushi pro deti? Nas nejedlik se da velmi prekecat na ryzi a rad ji i dava s hulkama. Ma jeste nerozlomene, drevene. Premyslela jsem na variantou delat to jako svacinu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: hezky od podlahy, těsto (ale jednu várku už mají předpřipravenou, aby nečekali), sugo, do začátku musí všechno do misek připravit sami (nakrájet, rozdělit) - až pak v průběhu kurzu jim případné doplnění misek chystají lektorky, aby se už nezdržovali.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Já to tam nějak nemůžu najít - vyráběj i těsto a třeba to sugo? Nebo jenom vyvalujou a zdoběj? Díky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: mmch z dneška perlička - bez výjimky tam měli doprovod pubertální kluci, kdežto malé osmileté holky tam byly samy :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Hlásím velmi pozitivní zkušenost s dětskými kurzy vaření od Chef Parade:
    Dětské kurzy vaření - Škola vaření | Chefparade.cz
    https://www.chefparade.cz/cs/kategorie/kurzy/detske-kurzy-vareni

Dneska jsme s nejstarším absolvovali pizzu a bylo to totálně na pohodu (a jsem děsně přežraná z ochutnávání :-)

Kurs je koncipovaný tak, že rodič buď může dítě předat a pak vyzvednout, nebo zůstat na místě - a podle potřeby buď sedět a pít kafe, nebo dítěti asistovat / vařit s ním (tzn. i plaché a stydlivé dítě si to užije). Na tu pizzu byly sice rozepsané oficiálně druhy pizzy, které se měly dělat, ale reálně tam byla spousta misek se vším možným a každé dítě si ty svoje čtyři nebo kolik stihlo pizz mohlo udělat naprosto po svém, ať už tvarem, nebo obložením. Žádné bazírování na tom, co a jak na pizzu patří (moje dítě si udělalo sugo bez cibule, jedna holčička trvala na tom, že bude používat pouze kečup), cílem bylo, aby si to děti užily a podle chuti mohly experimentovat. Jo a na "zbytky" jsme rovnou fasovali krabice, takže doma měli taky radost.

Už se těším, až tam půjdu s holkama, které taky dostaly voucher - zvažují street food nebo sushi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: mám ji, používám, a dítěti bych ji nedávala. Plánuju ji pořídit dětem tak nějak v patnácti, nebo možná na cestu z domova. Moc ukecaná a moc cílící na to, že si to člověk řeší ve vlastní domácnosti.
    GALE
    GALE --- ---
    Ještě mě napadlo Škoda nevařit, ale v ruce jsem ji taky neměla.
    Škoda nevařit : kuchařka plná hudby - knihobot.cz
    https://knihobot.cz/b/5798310?gad_source=1
    GALE
    GALE --- ---
    QUANTI: Hledala jsem úplně jinou kuchařku, ale tohle na mě vyplivla reklama a nevypadá úplně špatně. Rozhodně zaujme a dle tortily na obrázku bude současná.
    Kuchařka pro teenagery - Julie Kučerovská | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://m.kosmas.cz/knihy/243728/kucharka-pro-teenagery/?gad_source=1
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    QUANTI: ne, vazne, vyzkousela bych podstrcit, treba by si vybrala a zacala zkouset a experimentovat. Zase te “omacky” okolo receptu by ji mohla pomoci
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    QUANTI: tak vis jak, co se v mladi naucis :-)))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LADY_MYSKA: Jako z tý vařil spíš muž :) mám ji, zdědí ji, o tom žádná, ale zatím mi přijde ještě trochu moc komplexní.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja doma dostala tuhle
    Velká česká kuchařka - kolektiv autorů | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/velka-ceska-kucharka-217808
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam