• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    113KWHistoric photos and videos of DJs, MCs AT WORK & OLD AUDIO electronic MACHINES>>> 1873 - 1994

Historic photos and videos of DJs, MCs AT WORK

Amazing! Sampling and sequencing in the 60's! This predates any understanding I've had of electronic music.
    Diskuzi zrcadlim zde... http://pinterest.com/113kw/historic-photos-and-videos-of-djs-mcs-at-work-old-/
    nekdo profil na pinterestu a chce se pridat? napis mi do posty

Videa a fotky z analogove doby... nejde o dje, at je to treba Arnostek s jeho diskotekou, jde o stari fotografie...
    priklady

rozbalit záhlaví
    DIOM
    DIOM --- ---
    SUPET: a to já bych se právě bál, protože být dj, je pro dnešní franty a pepíky rozhodně zajímavější, než být pianistou..pak by samozřejmě záleželo na podmínkách výběru do takové školy, ale protože předem předpokládám, že by šlo o komerční projekt, tak by tam vzali i toho pepíka a on už by to pak nějak k tý "maturitě" doklepal..ale jinak i já chápu tvé názory a něco na tom je, jen záleží jak by takové studium probíhalo a pro kolik lidí by bylo otevřeno.

CASHMEER: přesně..mám tak velmi dobře pod kontrolou výstupní hlasitost obou kanálů, takže se mi málokdy stane, že přepálím skladbu, kterou zrovna pouštím ven a v neposlední řadě si taky šetřím sluch, protože nemusím dohánět hlasitost sluchátek ke kolikrát přeřvanému odposlechu.

ad jazzanova: rádo se stalo ;)

BINARY_PARANOIC: s tím souhlasím..ale to je o tom, kdo všechno je dneska dj..lidi bez citu k hudbě, co k tomu přistupují jen jako k showbussinessu..jinak tak nějak automaticky předpokládám, že pokud pro něco žiješ, tak o tom sám od sebe chceš vědět co nejvíc, tudíš sám hledáš informace a vzděláváš se, což je dneska jeden z desti nováčků..bohužel. :|
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Ostatně mnoha DJům a takydjům by dost prospěla i všeobecná příprava, jako jsou dějiny hudby, teorie kompozice apod. :)
    CASHMEER
    CASHMEER --- ---
    DIOM: jo, s tim odposlechem je to presny, taky micham na obe sluchatka, minimalne jako konecnou kontrolu, je to presnejsi. No, turntablismu by to neškodilo, navic, kdo nema talent nebo malo maka, tak mu zadna skola stejne nepomuze.
    uplny OT: jinak jestli se nemejlim, taks mi vcera prodal ten listek navic na Jazzanovu, za coz jeste jednou d. :)
    SUPET
    SUPET --- ---
    DIOM: tak predpokladam, ze na konzervatore chodi lidi s urcitou urovni skills a talentu a neberou tam kazdyho frantu pepu z horni dolni, co si rek napriklad "vystuduju dje a budu hrozne drsnej, kamo" :) takze bych se toho nebala...ostatne davy houslistu, klaviristu, kytaristu, whatever taky nikde nepotkavam...ty jo? .) ale do urcite miry te samozrejme chapu...jen se na to divam trochu z pohledu nekoho, kdo stravil kus zivota v umelecke skole, osvojil si urcity znalosti a dovednosti, posbiral spolecne s lidma, co chodili tenkrat se mnou par oceneni...presto nas po absolvovani nikde nelitaji zastupy :)
    CASHMEER
    CASHMEER --- ---
    SUPET: ja si taky slim, ze by to slo. Ja jen, ze to nikdo neprovozuje (asi) jako regulerni vyuku. U klaviru nebo jakyhokoliv jinyho nastroje se taky ucis pohyby, aby to spravne znelo, spravne provest danej ukol. A na to potrebujes ruku spravne drzet,mit posazenou, jinak toho nedosahnes nebo to ruka nevydrzi, boli, je v kreci atd.Minimalne ze zacatku je to hodne dulezity. Jasne, casem na to treba clovek pride sam,ale tohle by mohlo znacne urychlit treningovej proces. Jinak treba klavirini virtosove uz pak taky nedrzej ruce zrovna ukazkove, ale kdyby to tak delali na zacatku, kdyz jsou jeste ruce nepripraveny,slaby, tak by to slo do kopru. Jde o mikropohyby svalu, zkratka veci, ktery nejsou videt. Myslim, ze ten kamos, kdyz Ti radil s tou rukou, tak urcite delal dobre. Vetsinou kdyz vidis treba nejakyho zacinajiciho skrecare, tak uz podle ruky poznas jak ji drzi, ze to nemuze dat.
    DIOM
    DIOM --- ---
    SUPET: ať si každej hraje podle svého, tak jak mu to vyhovuje..já zase nejsem schopnej míchat s jedním uchem pod sluchátkem a druhým chytat odposlech, tak jak to dělá většina djs..vždycky si pouštím oba kanály najednou do sluchátek, které mám přes obě uši..je to v podstatě špatnej postup, ale já s ním neměl nikdy problém a kolikrát jsem tak zvítězil nad špatným odposlechem se nedá ani spočítat..

s čím nesouhlasím jsou djské školy..proč? do teď to fungovalo bez nich a skvělých djs je po větě jako máku..uplně vidím ty davy prefabrikovaných klonů, čerstvých absolventů djských konzervatoří.. :]
    SUPET
    SUPET --- ---
    CASHMEER: ja si naopak myslim, ze by se to dalo vyucovat jako klasickej hudebni nastroj...u klaviru, housli atd se ucis noty, u turntablismu se ucis jednotlivy pohyby, jak ma danej trik znit, provedeni...stejne jako u klasickych nastroju se ucis od tech nejzakladnejsich veci az po ty slozity... v cem vidis ten problem? a imho ti nikdo nerekne, jaky ma byt spravny drzeni ruky, protoze co DJ, to jinej styl...to si po case najde kazdej sam, co mu sedi. Vzpominam si, kdyz jsem se ucila ja a kamarad mi kroutil ruku, ze takhle ji musis drzet...od ty doby ubehl nejakej ten rok, ruku si drzim po svym a nemyslim si, ze by to melo nejakej spatnej vliv na to, co se mi line pri treningu z gramofonu :)
    DAVELXR
    DAVELXR --- ---
    CASHMEER: tayk bych bral neco podobneho o cem pises v Cechach"!
    Marne sem patral ale nevypatral !:(
    CASHMEER
    CASHMEER --- ---
    SUPET: slysel jsem, že v Berklee se mel otevrit obor turntablism, ale ani nevim jak to nakonec dopadlo. Jinak docela vidim problem v tom, ze u turntablismu v podstate neexistuje metodika vyuky jako je tomu u klasickych hudebnich nastroju, krome nejakych videi Qberta, atd. Bylo by fajn kdyby se do toho nekdo pustil a skusil to rozebrat nejen jak maj vypadat jednotlivy triky a jejich kombinace, ale jaky ma treba byt spravny drzeni ruky atd. Kdyztak me oprav pokud uz neco takovyho je. ;-) Jinak sorry za OT
    B_KOMPLEX
    B_KOMPLEX --- ---
    SUPET: jednu ma treba trava,kde se muzes naucit jeho specificky "smrdl" ;D
    SUPET
    SUPET --- ---
    PROKOP: tak to te asi sklamu, ale skoly pro DJe existuji i u nas. Ja to myslela jako regulerni obor na konzervatori se zamerenim dejme tomu na jednotlivy styly...z duvodu toho, ze jsem ted resila vysku a napriklad takovej obor turntablism by pro me byl naprosto dokonala varianta studia. Jezdit do zahranici kvuli tomu, co se naucim vpohode sama doma mi prijde zbytecny ;)
    PROKOP
    PROKOP --- ---
    SUPET: ale existuje, jen musis kouknout dal nez za rodnou hroudu!
    KAROLLKA
    KAROLLKA --- ---
    ¨Ty jo fakt luxusní fotky :D
    113KW
    113KW --- ---
    ma nekdo chut spravovat nastenku? a davat tam "perly" ... (pis mi posta, dam ti prava)
    113KW
    113KW --- ---
    113KW: naskenovany i s necim otiskem prstu hh
    113KW
    113KW --- ---
    mládeži, už je čas...

SUPET
    SUPET --- ---
    Greg Wilson - Club Eastside / Mülheim - 1980
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---

MRTVY_KENNY