• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALFRIDRICHKrautrock / 60s70s Electronic / No Wave / New Wave / Postpunk
    SOPOR32
    SOPOR32 --- ---
    mozna ste si vsimli ale soft moon jedou turne po evrope tedka, v pondeli budou v berline
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    LAYUP: Achjo, je mi líto, že jsem narušil tvůj jemnocit, ale pokud se vrátíš o stránku zpět, zjistíš, že jsi mě požádal o kategorizaci Moora, přičemž jsi mi následně oponoval a já se svého názoru pouze držel, přirozeně.(a krom toho jsi to snad ani nečetl, říkáš-li, že odkazuju na tři původní autory) Za jiných okolností opravdu nemám nutkání ostatní poučovat a pokud se rozhodneš s někým polemizovat, měl bys taky ustát nesouhlas. Neměl jsem v úmyslu v tobě nejapnou poznámkou o Zagorce a kol. vzbudit pocit ublížení, ale zároveň se domnívám, že určité hranice klubu by přece jen dodržovány být mohly/měly..
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    JONY: Diky za tip.. ale nemam uz potrebu se dal nekde (na nyxu) ptat.
    JONY
    JONY --- ---
    LAYUP: Tak já si myslím, že by to možná patřilo v pohodě sem

    [ what is hauntology :: backyard rituals & spare times ]

    Ale nevím, jak by to vnímali jiní.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    BIRLIBAN: Ano, to jsem samozrejme napsal blbe, ale ve svy podstate mi slo o to, ze me tady na smrt presvedcujes o necem co jsem nikde nevyvracel, ja ti tve znalosti neberu, jenom mi prisla pomerne odvazna jistota tveho tvrzeni.. dle meho nazoru se nelze odkazovat jenom na tri puvodni autory.. hudebne aktivni clovek nebo hudebni fanousek toho naposloucha opravdu hodne a tech ovlivneni muze byt nespocet aniz by si to sam uvedomoval. Tim ti neberu fakt, ze to Moore sam nekde priznal.. omlouvam se, ze jsem te tu pohorsil s normalizacni "pop" vykopavkou a narusil tak zde striktne vymezujici zanr atmosferu. Uz mlcim..
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    LAYUP: Jaký těžký slovíčkaření? Dle tvé výrokové logiky hrají všichni hráči na kytaru totéž, bez rozdílu. Pokud vnímáš hudbu takovým zobecněným způsobem, nelze se divit tvým pohledům. Mimo to, jednou Moore svůj zdroj inspirace nepřímo přiznal, když doporučil poslech Michaela Garrisona. Končím..
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    BIRLIBAN: To uz je tezky slovickareni.. hlavni motiv je proste syntetizator.. tohle dedukovani o vlivech a pricinach je vic nez subjektivni pohled.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    LAYUP: Pokud mezi nimi neslyšíš rozdíl, tak prosím..)..
    SOPOR32: Taky mě nechytlo..
    SOPOR32
    SOPOR32 --- ---
    BIRLIBAN: tak to recall trochu zklamani, takovy podzimni naladicky, zatim me nejvic bavi ten tank
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    BIRLIBAN: To uz muzeme rict rovnou Jean Michelle Jarre..
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    LAYUP: To je samozřejmě pravda, on je ten zvuk proměnlivý v závislosti na jeho projektech. Zároveň je tam ale krom giallos cítit převládající vliv Klause Shulze, Michaela Hoeniga nebo pokračovatele Michaela Garrisona, např..

    YouTube - Michael Hoenig - Departure from the Northern Wasteland
    http://www.youtube.com/watch?v=lMvfsPgj-D4&feature=related

    LAYUP
    LAYUP --- ---
    BIRLIBAN: Tak to je asi trochu diskutabilni, jelikoz ja tam slysim jasny vliv italo-disca potazmo gore-horror muzika ala John Carpenter, Fabio Frizzi, Francesko Clemente a dalsi.. ale asi je to vec nazoru.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    BIRLIBAN: Tak konec konců, můžeš se na Haničku zeptat i v industrialu, tam synťáky hoblují taky, že ano. Co se týče tvé otázky, krom jiných vlivů je tam jasný odkaz Berlin School, který je dá se říct nejzásadnější, tudíž první dvě položky v názvu, abych byl konkrétní..
    KILL77
    KILL77 --- ---
    LAYUP: a Stratos máš?
    YouTube - STRATOS (ex. OK BAND)-Mezihvězdná láska
    http://www.youtube.com/watch?v=Fp4BuEyiqUI&
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    BIRLIBAN: Skatulata skatulata hejbejte se.. v tom pripade smazano, pardon.. jenom detail, do jake ze to skatulky patri Steeve Moore, Krautrock / 60s70s Electronic / No Wave / New Wave / Postpunk?
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    LAYUP: Já ani tak nechtěl polemizovat o kvalitě normalizačního popu a jejich producentů, jako spíše naznačit, že sem asi nepatří.(tvá zmínka o synth-popu budiž důkazem)..
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    BIRLIBAN: Jasne no, ja vim, ze to zni uchylne.. ale delam si sbirku CZ elektronickych veci.. a ikdyz by se na prvni pohled mohlo zdat, ze Zagorka a ji podobni jsou pase, tak treba za sanitkou stoji Petr a Pavel ORM, a pokud se trochu podivas na jejich tvorbu, klidne i soucasnou, tak zjistis, ze delali/ji kvalitni elektroniku a i v teto skladbe je skvele pouzit nejaky syntak.. mam dojem ze ARP nebo tak neco.. to same plati pro bratry Parmice, kteri stoji za vetsinou veci od Korna, Hlozka, Kotvalda apod.. ale v jejich reperotaru se taktez skryva nespocet kvalitnich elektronickych perel.. tech lidi je samozrejme vic a to je duvod, proc tady shanim takovehle veci.. i pres vsechny predsudky, je to synth-pop..

    pro predstavu
    YouTube - Parma Electronics - Rotary light machine
    http://www.youtube.com/watch?v=i2k-Hl8ktXI
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    LAYUP: Asi mám něco s noťasem, páč mi zobrazuje..ne, to..asi se mi vysměješ, ale..prostě mi píše, že tady sháníš Zagorku s Hložkem..já vím, je to bláznivé. Zkusím restartovat..
    JONY
    JONY --- ---
    KAATHA: je to naprosto parádní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam