• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    EOS
    EOS --- ---
    THERIDANE: Myslím, že Luboš na Stodůlkách asi jen bydlí. Dílnu má v budově autoservisu na Příborský v Letňanech.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    QNEDLEEQ AKA_THE_A: Tak já jsem dělal profily listů vrtule ještě podle tabulek, ale to už je dlouho, proto mně zajímalo, jak snadno je to dostupný teď.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TEAPACK: když zapátráš po netu, zjistíš že jsou volně k dispozici profily (každej má nějaký vlastnosti který předurčujou jeho použití) který připravili skutečný profíci ;-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    QNEDLEEQ: zatím nic, ale až to bude hotový, tak nějakej motor a FPV soupravu ;-)
    Jinak, tvar křídla odhaduješ nebo máš nějaký modelářský "vzorníky" ?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    PECA VODRHA: Právě, normální kotoučovou pilou neodebereš tolik materiálu při bočním posunu, ty maj zub dlouhý max. 1cm, tady odebíral mnohem hlouběji. Proto bych to rád viděl zastavený, aby se dalo odhadnout, jak hluboko to ještě zvládne odebírat.
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    PECA: taky bych to tak na prvni pohled i poslech tipoval, mozna nejakej specialni zub na zaber z boku...
    PECA
    PECA --- ---
    TEAPACK: Vypadá to na kotoučovou pilu :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    VODRHA: =) Tak tohle bude asi další mašinka po panteroutru.... (pořadové číslo 47 O:) ) jen by mě zajímalo, co tam má za nástroj...
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    TEAPACK: jasne, ale to stelovani nez to rozjede.. ale pantorouter super, pekny provedeni..
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    VODRHA: Kopírovací frézka :-) tohle je větší sranda B-) https://www.youtube.com/watch?v=Apovqke6KYQ
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TEAPACK: děkuju, rady k nezaplacení :) a ještě poslední teda dotaz, jaká je tloušťka dřeva(nebo dřevomateriálu...) která už se na laseru nevyplatí a vyplatí se na cnc? dík...klidně pošta, ať už tady s tim neptravuju.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    QNEDLEEQ: To vypadá monstrózně :-D jak velký kusy tam zvládneš vyříznout?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ZARZAROSA: Myslel jsem větší věci tloušťkou a třeba i jiný materiál. Dokud půjde o tenký plech nebo plastové a překližkové desky, tak záleží jenom na ochotě v laser shopu, kde to budou muset propalovat třeba na 3x, ale jakmile by jsi chtěla něco z tlustšího duralu, tak už potřebuješ CNC frézku.

    A k tomu řízení, ono i ten laser je CNC (computer numeric control), v obou případech musíš mít šablonu v elektronické formě. Příponu si určují jednotlivé firmy podle jejich softwaru, a nejčastěji do bývá .dxf .dst, .stp.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    THERIDANE: :( hehe, 4roky vedle.... bohužel. Chci si nechat vyřezat hračku (vkládačku) pr děti :) a vůbec tak nějak otestovat výrobu, jak to funguje. Ale to mne vůbec nenpadlo, díky, že přemýšlíš za mne...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    THERIDANE: díky :) laser shop.. asi je to pro Tebe něco jako tiskárna, kam si jdeš vytisknout pdf :) pro mne je to neprobádané území, kam se právě odhodlávám vstoupit :) díky, příklad pomáhá!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TEAPACK: děkuju. a co znamená "větší věci"? jakože od většího množství, větší tloušťky, většího formátu? Jestli jsem to pochopila správně, tak cnc je řízeno taky elektronicky (zadá se šablona a automatické rameno to vyřízne)?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ZARZAROSA: Jak říká THERIDANE, tohle zvládne laser v pohodě, pokud by šlo o větší věci, klidně se obrať na mojí maličkost, na firmě máme CNCčko, kde si vrtám i tišťáky...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ahoj, mám trochu lama dotaz.. googlim, ale moc tomu nerozumim, tak prosím o radu, kde se nechá vyřezat z překližky (3mm?) drobnější tvary do desky cca 20x30cm? Podle internetových indicií by to šlo i na laseru i na cnc frézce. Mám podklady v ilustrátoru nebo dwg. Existuje něco nebo někdo, kdo vyrábí na zakázku ale jen pár kousků? Něco jako pro modeláře... ale to je pro mne tak nesrozumitelná komunita, že to neumím najít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam