• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    EVZENECEK
    EVZENECEK --- ---
    TMSH: Aplikace telefon --> Nastavení (přejetí prstem od vršku displeje dolů) --> Odpovědět nyní
    TMSH
    TMSH --- ---
    Nevíte prosím, kde se na BB10 nastavují předdefinované zprávy k odeslání při odmítnutí hovoru? Nemůžu to najít...
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    TLOUDEV: lze. Nechtěl jsem do toho vrtat. BIS je služba kterou si každý operátor vede nebo vedl tak nějak po svém a dle svých kapacit. Takze klidne v rámci balíčku. Jeden tomu říkal email jiný BlackBerry internet a podobně. Stále ho mají protoze je nemalo zákazníků kteří mají starší BB. Možná už ho nenabízejí ale provozovat ho musí. U O2 jsem v životě nemel žádnou službu zrusenou rychleji. Mám od nich jiný neomezeny internet včetně volání které u BIS platíš zvlášť. Vyšlo me to levněji ale přišel jsem o levný roaming. Dokáží s tim žít. Buď si to prictu k nákladům na dovolenou nebo mi to vydělává a pakto také neresim.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    FLUMO: nevim cece ale varle bych nesazel radeji nikdy na nic. jinak VF zjevne taktez nabizi (nabizel?) BIS:
    BlackBerry tarify - Vodafone.cz
    http://www.vodafone.cz/...ostnici-a-male-firmy/telefony-a-tarify/internet-a-email/blackberry-tarify/
    akorat teda 318Kc za 600M je celkem mimo misu. (hele a lze se vubec pres BIS dostat napr. na ssh na svuj server? nebo na jine porty?)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    mozna to neumi chlapci nastavit, ale vsadim leve varle, ze O2 nabizi k vyberu pripojit se k BIS server. Ja toho zatim nevyuzil. Myslim, ze jsou jedini v CR, kdo to nabizi, trpelivost s neznalym adminem bude jiste zapotrebi.
    SKUHRY
    SKUHRY --- ---
    No co jsem mel OS 7 nebo kolik tak u VF jsem si sluzbu BIS naklikal normalne v samoobsluze a zadara. Jestli mas/te bb 10, tak tam neni BIS treba. To jen tak obecne, dopodrobna nevim:p
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    TLOUDEV: právě že je to služba BB ( http://cs.wikipedia.org/wiki/BlackBerry_Internet_Service ) , což prodejci u tmobile nevěděli a nazývali to balíčkem tmobilu, což při pokusu vysvětlit to slečně prodejkyni vysloužilo její protočení očí asi třikrát dokola
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    BOUCNER: nechci byt za pitomce, ale ja take nevim, co je to balicek bis. pod bis si predstavuji nejakou abstraktni informacni sluzbu operujici v utajeni... ;-)
    (takze: to je ten international roaming od blackberry?)
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    SAMGARR: no u Tmobilu ani nehledejte....musela jsem si promluvit s pěti zaměstnanci, než jsem narazila na někoho, kdo věděl, co je to bis, sice to označil za balíček služeb tmobilu a řekl mi, že mě to bude stát necelých 300,-, ale nakonec i přes odpor tohoto operátora jsem si koupila telefon a navíc dostala "balíček" bis zadara :-D
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    SAMGARR: Mě na podpoře Vodafone na rovinu chlapík říkal, že co se BlackBerry týče, tak hledají na fórech stejně jako my... Nepřekvapilo mě, kdyby tu mezi Nába byl operatorský špion :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    "To je moc slozity, ani my to neumime ovladat" - reakce pracovnika O2, kdyz se ho kamarad zeptal na BB10 telefony.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    FLUMO: hmmm, ja ale mam celkem dobrou smlouvu s VF a nechci menit providera. prave to blackberry apn by me celkem dost zajimalo. kilo pausal za mesic nebo kolik to bylo s worl-wide datovym roamingem mi prijde hodne fair.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    TLOUDEV: myslim, ze u o2 je na vyber jak se pripojit, ale ma to sva omezeni. doporucuji navstivit jejich gurua a sejmout prach z jeho lotosovych nohou.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MUI: sakra, pro me tohle byla klicova vlastnost. neda se to nejak s blackberry dohodnout? jestli teda ty apnka nezrusili uz...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MADBANANA: a jeste ad connectbot: BSSH je v podstate connect-bot clon a stoji bez centu dolar, tak proto to neresim ;-) za ty prachy mi dela medvedi sluzbu.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele ale jeste jedna vec: kamos mi rikal ohledne roamimngu, ze BB ma nejaky vlastni datovy roaming (resp. konektivitu) ze uzivael vubec nemusi resit ssvyho ISP (resp. telco operatora)
    Vlastne na to me na BB nalakal. chci se zeptat, jak tohle funguje a jak se k tomu da prihlasit, abych mohl odstrihnout svy drahy megabajty od VF a misto toho platit pausal BB... dik za info.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MADBANANA: dik to se bude hodit... openvpn clienta jsem totiz na androjdu i kupoval.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    TLOUDEV: Na SNAPu nějaký OpenVPN appky jsou, stejně tak ConnectBot. Jestli to je přesně to, co hledáš, to už se musíš podívat sám. Snap + návod zde: http://blackberryczech.cz/...ro-blackberry-10-2-1-prima-instalace-android-aplikaci-do-blackberry-10/
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: tak connectbot uz neresim. OpenVPN stale ano... a netusim :-(
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, potrebuji na BB Q10 dostat 2 aplikace:
    1/ connectBot (ssh client, ktery umi autentizaci RSA/DSA klicem)
    2/ openvpn client
    Resili jste to nekdo? bez tehle 2 aplikaci jsem v riti, s nima naopak totalne nezavislej... dik za info.
    DBR
    DBR --- ---
    kdyby nekdo potreboval mam nevyuzitou 9810+ nabijecka a 9800 jako backup k tomu
    vic v poste

    omluva za spam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam