• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: pokud nechci abych dychal drogu nekoho jineho tak to neni sikana kuraku...

    Mimojine mi dnes rikala kamaradka,ze je rada,ze zakazali koureni v hospodach,neb ji narozeni ditete nevyclenilo ze spolecnosti,neb do zahulene hospody by nemohla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: na fóru se přibírají členové ostošest, pokud vím. (aspoň tam o tom místní sdružení hlasují)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja uz ale jednou napsal, ze domyslet toho je potreba ponekud vic. Pirati se ohani tim, ze to maji vyzkousene... na souboru cca petiset lidi.

    Mimochodem, uz Pirati vyresili ten naval novych zajemcu o clenstvi? Ono to s tim vselidovym hlasovanim trosku souvisi - viditelne stari kadri maji strach z "prehlasovani" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej, jestli argumentem proti referendům nakonec bude, že je vlastně moc práce pro komise ty hlasy sčítat (když hned vedle argumentuješ nízkou účastí u obecních referend), tak to už fakt nevím, jak tu debatu vést dál.

    Ano - nějací lidé budou asi sčítat nějaké obálky, jak to tak vypadá. Vytvoří se tím pracovní příležitosti. Pokud by se tím samým v mezičase ovšem zabývali politici - zastupitelé, také by je za to někdo musel platit, takhle díky tomu budou moci projednávat něco jiného a také důležitého.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti pohlídali záruky majitelům pozemků při výstavbě infrastruktury
    https://www.pirati.cz/.../pirati-pohlidali-zaruky-majitelum-pozemku-pri-vystavbe-infrastruktury.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: takze za ten mrzky peniz, co komise dnes ma ji pridas nasobne vic prace - v lepsim pripade scitani hlasu k jednomu referendu, v horsim pripade hned nekolika v mezicase se nakupivsich...? Jen abys vnitrne obhajil, ze to vlastne nic moc navic stat nebude? :-) Jen si nejsem jistej, kdo to za tu almuznu bude chtit jit delat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ještě detail k příspěvku [ VYHULENY_UFO @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] - je to podobná situace, jako v případě ustavení sněmovny a podpory předsedy Sněmovny: Piráti se pravděpodobně nedomnívají, že by bylo vhodné polarizovat společnost za každou cenu a sabotovat i kroky, na kterých je shoda.

    Pokud bude formulace zákona o obecném referendu aspoň trochu inteligentní, dá se očekávat, že ho podpoří min. např. ještě i poslanci za STAN nebo ČSSD. Vysloveně proti referendu jsou jen dvě strany: ODS a TOP09.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jo, ještě k té účasti - Piráti navrhují právě kvórum na účast změnit na kvórum na počet hlasů pro. Dnes ti, kteří v referendu chtějí "ne" často taktizují a sází na samotnou neúčast a tedy neplatnost referenda - kdyby se účastnili, tak mohou paradoxně svým záporným hlasem přispět k překročení kvóra, což ve výsledku ale pak vypadá, že o referendum není zájem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: To jsou ale obecní referenda. Šlo by to určitě udělat tak, že by byla oddělená urna, ale stejná komise. Toto jsou jen (možná až skoro sub-zákonné) prováděcí záležitosti k volebnímu zákonu...

    Myslím, že rozdíl je právě v tom, že obecní referenda se spojují s termínem celostátní volby. Musí k ním tedy být obecní volební komise. Nicméně když celostátní referendum spojíš s celostátními volbami, určitě by stačila jediná celostátní volební komise.

    Kromě toho, v případě mnou navrhovaného spojení magistrátních voleb s krajskými získáš fakticky tři celostátní termíny, které když se vhodně rozhodí (předčasnými volbami, smrtí prezidenta a tak), tak máš celostátní hlasovací okna klidně s mezerou střídavě 1-2 roky a na termín referenda se tedy nemusí čekat nijak likvidačně dlouho.

    Když škrtneš referendum o vystoupení z EU (dle Pirátů jde o příklad referenda na úrovni ústavního zákona a podmínky by měly být přísnější) a domyslíš si referendum o kontroverzním protikuřáckém zákonu (chce 60% dospělých nekuřáků skutečně aktivně šikanovat 40% kuřáků?) tak prostě dostaneš lepší obrázek toho, o čem by přímá demokracie měla být.

    Vezmi jak dlouho jsme tu o tom protikuřáckém zákonu debatovali: dá se na to nahlížet z obrovského množství hledisek, individuálního i společného zájmu, takže těžko jakákoliv strana zaujme jednoznačný zákon jen proto, že je ideově vyhraněná (a právě naopak: riskuje, že se její ideje odcizí voličům, protože spousta odpovědných voličů pravice jsou sportovně založení nekuřáci,ale konzervativní pravice bojuje za práva hospodských coby individuálních podnikatelů, zatímco spousta voličů levice jsou typičtí hospodští kuřáci, ale sociálistická levice bojuje za vyšší celospolečenský zájem, kterým je zdraví populace...)

    Takže úplně všichni opomíjíte, že skutečným smyslem referend je, aby si strany mohly udržet svojí ideovou vyhraněnost a cílovou skupinu voličů - ale aby současně několik málo nejednoznačných témat, která obsahují vnitřní logické protiklady, nešlo zneužit k odcizení voličů těmto ideovým východiskům.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: aktualni referenda sice jsou v terminu voleb, ale komisi - tedy i volebni mistnosti - pro ne mas samostatne, takze ne - moc se neusetri... a casto ta ucast u referend byva mensi, nez u vlastnich voleb (naposledy napr. v Karlovych Varech - kde k prezidentske volbe se sice dostavilo ~60% opravnenych volicu, ale samo referendum na potrebnych 35% hlasujicich vubec nedosahlo...).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ohlídáme rizika, slibují Piráti a navrhují dva typy referend
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-navrhuji-dva-typy-referend.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v Pirátském návrhu se nepořádají kvůli navrhovaným referendům extra volby navíc, ale jednoduše to vždy počká na nejbližší volby na celostátní úrovní (tedy toho času volby do Sněmovny a prezidentské volby). Tedy volební komise budou mít diskutabilně práci navíc ještě se sečtením obsahu jedné další urny, ale celkové náklady určitě nevzrostoou násobně.

    (ostatně na komunální a regionální úrovni se to takto dnes již běžně děje, že referenda čekají na nejbližší volby).

    A kdyby se volby do magistrátu Hl.m.Prahy logicky sjednotily s termínem krajských voleb (tam svých charakterem rozhodně patří) místo s termínem komunálních voleb, tak se dají celostátní referenda spojovat i s krajskými volbami...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ono toho je potreba vyresit a domyslet ponekud vic - kdyz uvazime, ze naklady na jedny volby jsou kolem pul miliardy (a u kazdeho referenda budou velmi pravdepodobne podobne).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ten názor, že zákon o referendu není vhodné přijímat v době, kdy země ani nemá stabilní vládu, je sice celkem legitimní a oprávněný, ale zkus ho laskavě prezentovat nějak slušně.

    nebo fakt potřebuješ vidět výzvu k nepoužívání vulgarit i na nástěnce?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: ani ne.

    ale na výroku [ VYHULENY_UFO @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] částečně něco je. ovšem částečně - v pojetí Pirátů by určitě v referendu šel např. i odvolat prezident, čehož by se asi zrovna ANO a Babiš báli jako čert kříže....
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: chces tu tolerovat taketo exkrementove... "debaty"? mne osobne to pride ako cisty spam. Nevyjadruje sa ziaden nazor,m informacna hodnota je blizka epsilonu, ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Jojo. Sleduju. Se zájmem. Jak se vůbec nic nestane. Ty už jsi své koně koneckonců podobně viděl zkurvit své šance, tak si pochopitelně jak je naším národním zvykem přeješ smrt i sousedovy kozy.

    Což by mě upřímně až tak netrápilo, já na piráty vsazené peníze fakt nemám a nebudou-li, či budou-li provádět zásadní píčoviny (což se zatím navzdory tvému kníkání neděje), budu volit někoho kdo mi bude vyhovovat víc.

    (Ono by to jinak celkově asi působilo lépe, kdyby tu jistí jedinci původně nekritizovali nejednání. Teď zase kritizují jednání. A tak dále, a tak dále) :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: to jsou mentalni hovinka. vivat. kazdopadne neschovai jednani s popiracem koncetraku, neschovaji ani jednani s obvinenym clovekem bez vetsinove duvery. ahoj a divej se na zanik piratu v primem prenosu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak polopaticky. Jsi úplně stejnej blbec jako ten nejposlednější kovanej komunista - našel sis svého třídního nepřítele, vypnul jsi mozek a teď už jen mektáš nějaký sračky bez ohledu na nějakou komplexnost reality. To, že nejseš komouš nebo fašoun ale ehm ehm "maloměšťák" (ergo přiznaný blbec bez rozhledu) je už jen taková náhodná shoda okolností které se kolem tebe seběhly. Kdybys žil o dvacet let dřív, chodíš na schůze ve straně a bonzuješ z pozice domovníka, ještě o něco dřív hajluješ a udáváš. Nutnost nazírat svět černobíle a mít svého nepřítele je u tebe úplně stejná, jako o výše jmenovaných (a tedy jako u těch, kterým se opakovaně vysmíváš a tím nemyslím pirátstvo).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    [ PLANDAK @ Věci Veřejné - jeden z nejprolhanejsich poradu kde si sestrihaji co chteji ]

    Petr Honzejk @PetrHonzejk
    Zaznamenal jsem u @PiratskaStrana názor, že celostátní referendum o čemkoli je fajn, protože ve straně s 500 členy to báječně funguje. Přátelé, vždyť je to jako by parta doktorů usoudila, že když jim funguje koncilium, může klidně o diagnóze a terapii hlasovat 8 milionů laiků....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam