• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HONCKA: Hele, někde tuším že u Rychlíkový jsem četl článek o tom, jak se mezi zahraničními (a možná nejen mezi zahraničními, už si to nepamatuju) řidiči pro Bolt apod. šmelí s dokladama atd.

Za mě dost strašidelný. Věřím, že u naší taxislužby (využívám už roky služby jediný firmy) něco takovýho nehrozí.

Nikomu neberu touhu po dobrodružství, ale mně maminka vštípila zásadu, že k cizím lidem se do auta prostě neleze. ¯\_(ツ)_/¯
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: nevim to jestli někdo umí česky a ulice nazpaměť nevylučuje to že to nebude úplný magor. Navíc pokud si objednáváš přepravu přes appku tak vidíš hodnocení, což u normálního taxikáře nevidíš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zvláštní. Já jezdím výhradně certifikovanou taxislužbou, vždy naprostá spokojenost. S náhodným cizím člověkem přes appku bych do auta nevlezl, nejsem blázen.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Z Facebooku (Jan Moláček z ČT):
    Už si nepamatuju, kdy jsem jel naposledy klasickým taxíkem, ale dobře si pamatuju, kdy jsem se o to naposledy pokusil.

Bylo to před necelým rokem, v zimě. Potřeboval jsem po půlnoci z centra domů, tramvaj mi ujela, vytáhl jsem mobil, že si objednám odvoz. V tu chvíli jsem viděl, že se ke mě blíží rozsvícenej taxík, tak jsem si řekl - proč ne, ušetřím deset minut.

Mávnul jsem, zastavil. Nabídl jsem zhruba dvojnásobek ceny, kterou obvykle plus mínus platím v aplikaci. Říkal jsem si - taxíky teď mají špičku, i v té apce by to bylo víc, budu za čtvrt hodiny doma, pohoda.

Říct, že mě taxikář odmítl, vystihuje realitu zhruba z deseti procent. Ve skutečnosti mi vynadal tak, že jsem lapal po dechu ještě pár sekund poté, co vysunul okýnko, šlápl na plyn a zmizel.

Ale - to zase musím uznat - vynadal mi perfektně česky. Zkoušku, kterou schválila Sněmovna, určitě složí.

O chvíli později jsem jel domů za poloviční cenu s týpkem z Uzbekistánu, kterej mi ukazoval fotky svýho čerstvě narozenýho syna. Bavili jsme se rusky. (Popravdě, už nevím, jestli ty fotky byly přesně tenhle večer, ale to je celkem fuk.)

Jsem opravdu "vděčný" poslancům za to, že já už nebudu mít možnost jet za poloviční cenu domů, šofér z Uzbekistánu přijde o výdělek pro svýho kluka, ale českýmu hulvátovi s turbem se vrátěj zlatý devadesátky. 💰💰💰

Prohlasovala to koalice a Piráti.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Vim, ze OT, ale...
    CHORCHE: zrovna Eden stadion - Eden zastávka je velice funkční kombinace, pro velké akce tam mimořádně staví dálkové vlaky i případné mimořádné vlaky a je možné celý vlak přímým koridorem dovést do stadionu a zpátky.

Taky to znamená, že pokud jsi z jiného směru než hosté a nemáš vlak, není potřeba parkovat přímo tam, ale můžeš kdekoliv jinde na lince S9, nebo i úplně jinde (v Plzni?) a vlakem dojet.

Strahov bude o kousek horší, ale tam by snad měli protáhnout aspoň tramvaj, takze bude spojení na metro/vlak na Hradčanské.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    SHAMAAN: Kováříka na kandidátku nedali. Ale jinak ODS vládli přes penize přesně jak píšeš.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHAMAAN: ok, ta zastávka Eden tam dřív nebyla. ale já bych se pak už nedostal zpět domů, ono to v noci nejede - poslední jede 21:05 a to fočus většinou začíná
    v každým případě to nebude dobré s těmi stadiony a konec OT :)
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    CHORCHE: hele neznám situaci na místě moc, ale i tak bych asi nevystupoval ve Vršovicích když je v Edenu teď zastávka přímo u stadionu :) + 2.5 hodiny ve vlaku bych si řekl že je dobrej čas na to začít před akcí klopit ... no nic, whatever, to sem stejně už nepatří
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    CHORCHE: Hrob byl vždycky byznysmen. Určitě to probral i v kanceláři s Ferjenčíkem a královnou hmyzu.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHAMAAN: tak se na tu železnici vyser ;) protože tou z Klatov nepojedu - 2,5hod, častá zpoždění, pak skončím na Hlaváku, budu chtít na Vršovické nádro a pak se projít 15minut (protože z tram už budou lidi padat). nebo můžu vystoupit na Smícháči a zas na socku
    akorát už se tím vlakem nedostanu zpět domů, protože to tak pozdě nejede :D

když jsem bydlel 7 let mezi tím Vrš. nádr. a Ďolíčkem, tak se to dalo samozřejmě pěšky, ale do toho Edenu jezdí dost mimopražských
    no a nebo máš chtít ať Slavie za Edenem zbuduje obří parkoviště/parkovací dům (čímž tam ucpeš ty ulice fest, to je už teď, když se hraje)

asi na to koukáš optikou moc z dálky a neznáš tu situaci na místě
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    CHORCHE: jakoby pořád mi přijde že 10k lidí narveš do 8 ešusů, na železnici mi to nepřijdou nějak závratný čísla, ale co já o tom vim...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHAMAAN: do Edenu to sockou taky nedáš, při navýšení o 10k... vesměs je zarvaná celá 10ka
    posledně jsme parkovali až někde za PRE - ještě před 2 roky to nějak šlo (ale jeli jsme elektrem, dnes je to jinak)

na Strahově jsem pár let bydlel - kam tam má ject tram netuším, zatím pod na Malovanku, ale už i v tom r2000 jezdily do školy narvaný ty busy tam (kolej má kolik, 5500?) - ten stadion tam neměl vůbec dostat povolení a 35k fans je dost přes čáru. proč postavil Bayern za městem?

volby v Praze sleduji po očku a já na to koukám tak, že je lepší vyštípat ty ODS atp. klidně menšíma stranama - nicméně point máš, ale 2 týdny před volbami je to nešťastné a pozdě - akorát se teď pohádají a tím oslabí
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SHAMAAN: Posledni vetu do kamene tesat! Tu by si meli Pirati do znaku vyryt a kazdy den rano po probuzeni cist alespon desetkrat!
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    CHORCHE: Já se fakt bojim že láskovci se k 5% ani nepřiblíží. Vzpomeň na Solidaritu v posledních volbách, taky měli jména, a jak to dopadlo. Praha je velká a aby se prosadila celostátně neetablovaná strana, jediná možnost je fakt obří grassroots kampaň jako udělala PS a nikdo to tady už nezopakoval.

Fotbálek ani velký koncerty si moc nejedu, ale do Edenu jezdí vlak a na Strahově bude brzo tramvaj, tak to sockou docela půjde, ne?
    Parkovací kapacity nejsou už víceméně nikde (paradoxně kromě centra kde je to mimo pracovní dobu docela v pohodě haha) a není je ani kde postavit, proto právě nápady jako jednotná parkovací zóna jsou úplně insane, nalákáš ještě víc aut do prostoru, kterej už je úplně zasekanej. Ale to je přesně ta strategie - čím větší zácpy, tím větší rage a tím víc voličů pro motostrany...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHAMAAN: ok dík za doplnění. ale v tu chvíli máš tedy jedno, zda tam bude o něco slabší někdo z té tvé trojce a k tomu SEN lásky
    plus is myslím, že kdyby to složili jak ty říkáš, tak ty hnojomety budou extrémní

že je parking main téma jsem si všim. i jsem si toho všim reálně tenhle měsíc výletem do Edenu - to je ale věčné čuráctví
    protože pak teda nechápu, jak moh někdo povolit rozšíření Edenu o 10k míst a to za cenu parkingu před (směr OC eden) a nebo Křéťovi na Strahově (to je snad 35k fans) - se tam ty problémy jen kumulují a oba měli být vypíčovaní, ať si to postavíš někde v prdeli za městem - tady už kapacity nejsou a další 10k+ lidí navrch to nevylepší - resp. ani sockou, nijak, to už nemá řešení
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    CHORCHE: ODS primátora nepotřebuje jak vidíme na tom současnym... Oni potřebujou Zdeňka "natupíčovinunedámanikorunu" Kováříka na financích, aby pak mohli vládnout stylem - buď nás necháte udělat z Prahy obří parkoviště anebo tohle město kompletně zablokujem. To je současná rada v kostce
    Pokud nedaj STAN+PS+Piráti dohromady většinu, nezmění se nic
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SHAMAAN: má tam Marvanovou a to žádný nováček není
    čuráctví je tahle last minute... takže podle nějakého průzkumu, či nevím

co sem posledně koukal, tak je tam STAN a pak ANO podle průzkumů... ODS imho primátora mít nebude a spojení s nimi bude od všech spíš menší zlo, pokud vůbec
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    CHORCHE: To mi přijde že by byl velmi rozumnej politickej deal. Obecně tu Láskovu kandidaturu na magistrát absolutně nechápu, jakej je tam asi prostor pro další libstředopravou kandidátku, navíc na magoši úplný nováčky? V čem se jako může odlišit od PS nebo Pirátů? Jestli kvůli jeho 3% tady bude další čtyři roky sedět ODS v radě tak mu fakt přeju už jen rychlý politický konec
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Facebook
    https://www.facebook.com/share/r/19Q9VXBGzA/

tohle je vtipné, fakt to zkoušíte +/- 2 týdny před volbami takhle? vyšoupnout Lásku z magoše, slíbit mu support do senátu?

Volby 2026: Scheinherr a Piráti šli za Láskou a nabídli mu politický handl
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-hlavni-mesto-praha-scheinherr-a-pirati-sli-za-laskou-a-nabidli-mu-politicky-handl-40599192

začínáte mě docela srát na libovolné úrovni, protože ryba smrdí od hlavy a tady to jde...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ADAMIRA: Jaká politika? Prostě zhodnocení na základě zkušeností.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam