• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak tyhlety výhružky začínaj něčím relativně neškodným, jako věšením na lucerny... a končí to extrémní kohabitací. To jsem fakt musel utnout už v začátku...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: šikana strašně narůstá...
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: ...tak nějak se imho začínají projevovat ti potenciální "soudci z lidu, kterým je jasný, kdo "je moc chytrej.

Já to i vidím mezi zaměstnanci zákošů firem/institucí, kde je poslední měsíce imho nějak otevřenější šikana mezi zaměstnaci - dospělými lidmi, což považuju za pořádné WTF. Jako jasně, je to dojmologie a anekdotický důkaz... ale asi je to teda fakt ta "změna vibes" i u nás.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no ano... on je nejspíš jeden z nich
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Na kandelábry hlavně dneska nejvíc chystaj lana voliči Stačilo, SPD a někteří voliči Motoristů. U Pirátů se toho nikdo bát fakt nemusí :)))))
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: ...Operahypno je normální šikanista. Což je něco, co se poslední dobou nějak celospolečensky normalizovalo, ale tím spíš je to důvod to přestat tolerovat.

Vytříbené humory o kandelábrech může provozovat kdekoli jinde, kde na ně budou zvědaví.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Aktualizoval jsem nástěnku. Výhrůžky tu opravdu nechceme. Urážet se můžeme navzájem doalelujá, to je nepříjemné, demotivující, ale v zásadě neškodné. Ale výhrůžky jsou blbé. Zjistit, kdo a proč se tuhle debatu snaží sabotovat, mě samozřejmě zajímá. Je ten účet jen nějaké neškodné hořící jezero, nebo je za tím nějaká mafie? Samé otázky...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    K příspěvku [XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] - škoda, že podpora banu je tak nízká. Já jsem evropský občan, a v EU trest smrti neexistuje. Nevím, jestli si to uvědomujete, ale výhrůžky mimosoudním lynčem jsou přes čáru. Zrovna id jako OPERHYPNO by si rozhodně zasloužilo nejen zabanovat, ale přímo doxnout. Nicméně, nacházíme se v kultivovaném online prostředí, kde provozovatel serveru uživatele před sebou navzájem, a tak nám identita uživatele zůstane utajena. Nemáme možnost svoje osobnosti chránit jinak, než tím banem. Takový je prostě Internet.

Ovšem jestli někomu přijde, že intenetovou pseudonymitu je správné využívat ke kyberšikaně a k pohrůžkám smrtí, tak podle mě fakt nepochopil, k čemu jsme ten internet budovali. Proč říkám my?

V 90tách letech jsem naprogramoval (no, spíš poslepoval z hotových komponent, nebyl jsem žádný génius, dnes by se tomu asi říkalo "vibe coding", ale AI jsem tehdy neměl) jeden z prvních webových prohlížečů. Pak jsem provozoval jeden z prvních komerčních, ale levných webhostingů, kde si lidi mohli zahostovat web (a poštu!) na své vlastní doméně. Po roce 2002 jsem se pak podílel na rozvoji sousedských sítí, které pomáhaly zlomit monopol O2 Telefonica na poskytování poslední míle maloobchodního přístupu k Internetu - v době, kdy kapacita mobilních sítí pro datové přenosy byla rozhodně naprosto nedostatečná. No a konečně v roce 2009 jsem se podílel na založení Pirátů, protože mi zajímaly otázky fair use copyrightovaných děl, ochrany soukromí a popularizace existence svobodného software.

Zkrátka počítám se mezi MY, kteří jsme Internet v ČR propagovali, ještě než bylo jednoznačné, že to bude budoucnost. Chtěl jsem prosadit jeho komunitní, nikoliv komerčně korporátní podobu. Souboj jsem nakonec prohrál, ale to neznamená, že jsem ten Internet budoval proto, aby mohli pseydonymní uživatelé na diskuzních fórech náhodně vyhrožovat lynčováním. Id DANYSEK byl prostě čistokrevný troll s rodokmenem a kdyby dokázal být jen nepatrně zdrženlivý co do množství příspěvků, klidně by do zdejší debaty zapadl (mezi kritiky Nové vlny). Další zdejší NYX id jsou notorická tím, co dělají... ale tohle je přes čáru, a pokud si někdo myslí, že vyhrožování lynčem je vlastně roztomilé praktikování svobody projevu - tak ne, není. Ne v téhle zemi a ne na MÉM Internetu. Ať si jde na nějaký svůj, kde nebudu já.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Uživatel OPERAHYPNO si odpočine minimálně na 2 týdny, a pokud se tu proto najde podpora veřejnosti, tak nejspíš natrvalo.

Ostatně, prozkoumáním jeho příspěvků jinde na NYXu se možná pozastavíte nad konzistentností jeho "osobnosti", vlastně by to docela dobře mohla být nějaká hybridní operace. Nevím. To už dávaly větší smysl i debaty s id DANYSEK, který v zásadě nevědomky trefováním se do těch, které vidí (tedy do Nové vlny) nahrává vnitrostranické opozici :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    OPERAHYPNO: Tak začni s Novou vlnou, děkujeme.

Piráti musí zaplatit pokutu 80 tisíc za porušení pravidel kampaně, rozhodl úřad – Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/fiala-preda-babisovi-zpravu-o-stavu-zeme-aby-cesko-mohlo-pokracovat-bez-chaosu/r~aaa29f0f7cab617e394b3e66071b4e03/
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    už stříháme provaz na voprátky
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    OPERAHYPNO: To je v pořádku. Nad správným Pirátem má být pořád hrozba šibenice! Ti kteří to tak nemají jsou naopak podezřelí.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    EL_TOPO: U vás myslíš jako U pirátů? to je dobře, respektive je smutné že kandelábry pro ně navrhuje jen autoritatní pravice
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    OPERAHYPNO: U Pirátů ale nevěší levice. U nás dělá čistky autoritativní pravice, zmatené trdlo.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    krásnej kandelábr nemyslíte?

NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Zrovna u Kovarika je moj osobny tip, ze si to Hrib proste svojou aroganciou a stylom jednania pretlacil. Na kazdeho plati nieco ine. Co niektori ini radni nedavaju, a potom to dopada ako je popisane v tom clanku...
    (samozrejme mozu byt nejake dealy v pozadi, ale to sa neda vylucit lubovolnou argumentaciou)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Stejně to bylo se Stanjurou. Jen nevidím důkaz pro část tvrzení, že je to nějaký vědomí deal. On i ten DPP ví od koho mu tečou prachy a jeho gesční radní ho víceméně musí podporovat.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Opět obecný rys. Byrokracie kolem rozpočtu nedovoluje individuýálním radním a ministrům rozumě zacházet ani s vlastním rozpočtem. Čili ty sice nějaké kapitole kraluješ, ale pokud chce změnu (např. přesunout peníze ze služeb na platy), tak to jde kolečkem přes finance... Pokud je radní/ministr pro finance slušný, tak je to ok, ale se zmrdy z ODS a ANO ne.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Piráti si v Praze vybrali koalici, ve které ale dopravu de facto neřídí. Její vedení totiž odevzdali radnímu pro finance Zdeňku Kováříkovi. Ten nyní rozhoduje o tom, které dopravní projekty se realizují, a které se o roky odloží. Přes rozpočet ovládá i dvě nejdůležitější městské firmy z hlediska dopravy – Technickou správu komunikací a Dopravní podnik,“ říká Scheinherr.
    „Přestože se ODS snaží stav pražské dopravy svádět na Zdeňka Hřiba, reálně za dopravou stojí radní z ODS,“ pokračuje Scheinherr. Sám Hřib argumentuje, že Kovářík je absolvent dopravní fakulty a je možné s ním vést diskuze na úrovni.

„Centrální mozek Prahy.“ Kdo je skutečný vládce hlavního města? — Deník N
    „Centrální mozek Prahy.“ Kdo je skutečný vládce hlavního města? — Deník N
    https://denikn.cz/1952996/centralni-mozek-prahy-kdo-je-skutecny-vladce-hlavniho-mesta/

Aha. Takže přihořívá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam