• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Ehm...
    1) MPSV (Trpkoš) byl jeden z hlavních problémů Ivana Bartoše, čili by asi těžko jel v tom, že by napomáhal někomu z jeho okolí (premisa článku)
    2) Oblasti typu sociální bydlení jsou malé. Lidé se tam potkávají. Kolik lidí to v ČR dělá? Spousta dotací je doslova mířena čistě na subjekty veřejné správy - pak není divné, že ty je vyhrávají. Je to špatně? Ano, ale je to špatně z pohledu toho, že potřebujeme peníze rozpočtovat přímo, ne přes granty. Samozřejmě rozhodovat sám o sobě je nepřípustné a je třeba nahlásit střet zájmů a neúčastnit se daného jednání (ale to neznamená nebýt v daném orgánu).
    3) Lesák a spol jsou naprosto nenáviděni paní ministryní Mrázovou. Zatímco za Kulhánka zústali. V kombinaci s tím, že tam byli před Bartošem to znamená, že to má s Bartošem pramálo společného a spíš jde o hysterii paní Mrázové, která je viditelně pro EL_TOPO dost nakažlivá...

Nebo je tam něco relevantního?

EL_TOPO: Já chápu, že tě spousta věcí sere. Ale tím, že naskakuješ na každou sračku naopak bráníš kritice daných osob. Neoprávněná kritika je spíš propustka, než kritika. Pak třeba Hřiba dostáváš do podobné pozice jako ODS či ANO - už je jedno co dělají.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Takže Piráty bez kauz už můžem taky odpískat, výborný. Jestli si Ivan nepohlídal aby mezi lidma kteří rozhodují o rozdělování prachů nebyl nikdo s vazbou na obdarované, tak facepalm. Bohužel to nevypadá vycucaný z prstu když to měl prej kritizovat i NKÚ. Ještě se tím navíc dodala munice fašounům v boji proti neziskovkám. Jestli se to potvrdí, tak by Ivan už nikdy neměl dostat žádnou veřejnou funkci

Malé domů Bartošových úředníků? Platforma, ve které působili, uspěla s téměř každou žádostí o dotace
    https://www.odkryto.cz/male-domu-bartosovych-uredniku-platforma-ve-ktere-pusobili-mela-stoprocentni-uspesnost-zadosti-o-dotace/
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Obří podvod v Hradci Králové: ředitelka Správy nemovitostí rezignovala - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/rezignace-reditelka-trestni-oznameni-podvod-sprava-nemovitosti-miliony-hradec-kralove.A260722_141635_hradec-zpravy_the

Prej ta organizace spadá v Hradci pod pirátského radního Vrbického...

Radní: Hradec Králové
    https://www.hradeckralove.org/clenove-rady/os-1134/tzv=3&p1=16953
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Já tu paní nehájím. Jen jsem předal info. Opakovaně jsem pirátským politiků, kteří se mnou konzultovali radil radši být víc opatrný. Jinak problém to vnímám hlavně mediálně - je to hloupé, vysílá to špatný signal. Důležité ale za mě je, jakou práci odvádí.

DOCKINEZ: Osobně mi to vadilo na P7, když všichni zastupitelé včetně starosty za ODS nebydleli na P7. Ale ti tam nebydleli ani před volbami. Pokud někdo dosluhuje 3 měsíce, tak mě osobně je to šumák, pokud pracuje.

DOCKINEZ: Co je to za demagogii. Tu práci snad vykonává, ne? Tak co do toho taháš plat. Resp. pokud nevykonává práci, tak se má řešit práce a ne kde bydlí. To je jen zoufalá ukázka "neumíme zkritizovat, tak alespoň toto".
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No jasně, že teď už se to může jevit, že to do voleb není až takový rozdíl.

Jenže to imho měla řešit nejpozději v okamžiku, kdy se přestěhovala do ČB, ne až teď, kdy to někdo vynesl na veřejnost.

Pokud to bylo např. před rokem, tak to je 12 × stotisícový plat. To už není marginalita typu legendární rychlovarná konvice.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Ja nehovorim ze to nie je prevdolebne vdacna tema, na narazam na tvoje "neeticke jak prase", pretoze v realne to podla mna spravi maly financny/prakticky rozdiel pre erar/MC. Na co reagujes driftovanim temy dalej.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: V říjnu jsou volby. Minimálně kvůli nim to musíš řešit okamžitě, když už ne kvůli etice...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Of course. Tohle udělat někdo z jiný strany, tak už se tím krmí pirátský sítě. Navíc teď před volbama, kdy už i Kupka ví co má dělat.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    hEL_TOPO: No, neeticke prase, a ako dlho trva kym odvolas miestostarostu a zvolis noveho, a kedy cez prazdniny zasada zastupko, predpokladam ze bude cerpat nejaku dovolenku takto v lete, a kolko casu je vo vysledku v praxi rozdiel? 2-3 tyzdne?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já bych si v takovejch případech položil otázku: vadilo by mi to, kdyby se tak choval můj politickej konkurent?

A jestliže by mi vadilo, kdyby měl takovej prima šolich nějakej vejlupek z ODS/SPD/ANO, nemělo by mi to vadit i u našich?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Haha, mínusuj si jak chceš. Ne, fakt není normální bejt uvolněná místostarostka na Praze 3 a bydlet a pracovat u toho v Budějicích. Chápu že tam by chtěl žít každej, ale ne, jako fakt ne. Tu vysokou odměnu bere protože má na plnej úvazek pracovat pro obec a má bejt uvolněná z práce. Má teď v první řadě přestat brát ty prachy nebo bejt odvolaná. Legální to možná je, ale neetické jako prase taky.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: Tím spíš když říká že v Českých Budějovicích normálně pracuje a vedle toho bere prachy že je uvolněná ze svého zaměstnání...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: tak jako sama měla uznat, že to do voleb není ok, navíc koaliční konkurence jí a celou stranu za to natře přes nastrčené figurky
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Nevím. V pohodě to úplně není, ale rozjíždí to todle médium. To taky není v pohodě. Spoluvlastní ho týpek kterej spoluvlastní i palác Fénix, kterej je Janouška, Pitra a kámošů.

Lidé z okruhu Romana Janouška mají vliv i v podcastové platformě Vlny - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-lide-z-okruhu-romana-janouska-maji-vliv-i-v-podcastove-platforme-vlny-309394
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Nerozjela to Eva Tichá?

Jinak dle vyjádření dotyčné se musela nedávno přestěhovat, informovala zbytek koalice a dohodli se, že do voleb je to ok.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Tohle teď zas jede Novotný a Palička

Pirátská místostarostka Prahy 3 žije v Budějovicích. Plný plat za uvolněnou funkci bere dál | Vlny
    https://www.vlny.cz/clanek/piratska-mistostarostka-prahy-3-zije-v-budejovicich-plny-plat-za-uvolnenou-funkci-bere-dal
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Ona už je i pryč, ale zas nějakej matlal nesmazal její profil a dál byla uvedená jako místopředsedkyně buňky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: pokud žena krade, je na místě generické masculinum "zloděj" :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KEDRIGERN: Nesmis rikat "politikum". Musis rikat "politicstvu" prece!
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Velká část justice v ČR je fakt naprostá ostuda a důvod proč se tu nežije tak dobře jak by mohlo. Odtrženost od reality, naprosto nespravedlivé tresty (v porovnání i u toho samého soudce), nízká obeznámenost s případy, naprosto odosobněný přístup. Mimochodem krom toho, že takový systém tvoří zoufalé lidi, tak nedovoluje fungovat zbytku systému - úřednictvu, poctivým politikům apod.

Blbé je, že je strašně těžké to opravit. Jakmile se začne šahat do justice, tak je hrozný odpor. A výsledky se tu také projeví až za dlouho :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam