• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Drobný postřeh. Zajímavý je, že i v té do mrtě zkažené z půlky konzervativní ODS bylo teď úplně v pořádku mluvit veřejně o strejcokracii, jak je potřeba provětrání starejch kádrů, jak už tam sedí moc dlouho Benda a podobně. Byly toho plné sociální sítě a debatovalo se úplně v klidu. Zkuste ale otevřít podobnou debatu o představitelích vlny, kteří by se už měli vystřídat. Absolutně zakázaný. Tohle rozjedete a jdete hned na blacklist. Někteří členové se na vás sesypou jak vosy na bonbón. Odska je v tomhle liberálnější než Piráti, kteří jsou poslední roky někdy autoritativní jak ODS za Václava Klause.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: jako někteří lidé, co jsme si od nich něco slibovali, radši z Pirátů utekli a ještě založili stádo pidistraniček, co navíc šly proti sobě...

Já uznávám, že to je těžký, ale pak ti přispěchá na pomoc sebevražedné komando ve stylu Life of Brian...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Vono taky když seš třeba Ferjenčík, tak je výraznější a kvalitnější osobnost než ty i prodavačka v parlamentní kantýně. To je ale pak těžký s takovejma personálníma sabotážema jaké pořád nahoře vlny dělají něco opravdu kvalitního vybudovat. Když cokoliv chytřejšího a schopnějšího okamžitě vyštípou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: já si nejsem jistej, že o tý stínový vládě se tehdy hlasovalo, i když bylo to v době, kdy se ještě hlasovalo hodně. Ono je nutné připustit, že ta Nová vlna vznikla částečně ve snaze zabránit těmhle renoncům, akorát že v praxi to nezafungovalo.

No, vyhodíš Dostála okne, vleze ti Votápek dveřma a tak. Není tendence pustit tam kvalitní a výrazné osobnosti, protože by okamžitě ohrožovaly nepostradatelnost stávajících. Já vlastně přiznám, že nevím, proč si to celé dělám, no. Přijde mi blbý jen tak odejít jako ti, kdo to vzdali.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    EL_TOPO:
    XCHAOS:

Kdo ho nominoval by mě zajímalo velmi, v době, kdy jak pěkně řečeno "chodil s dezoláty" a ty jeho antivax chytristiky se statistikama, to teda bolelo.

...ale chápu, že nejde outsourcovat :)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Novou vlnu to napadlo. Za všechno může Nová vlna. Včetně toho co se ještě nestalo, ale stane!
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    ATROPOS: Kdo ho nominoval nevím, ale když chodil za covidu s dezoláty, obhajovala ho Richterová a Ferjenčík a nechtěli ho nechat vyhodit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: tak mě to jméno moc neříkalo. Ale zase doufám, že tyhle skvělý nápady půjdou za Novou vlnou. Já se účastnil těch akcí "Votápka nechceme", jinak prostě za trapasy kampaně zodpovídají ti, kdo o ní rozhodli. Ale bylo by dobré mít nějakou tabulku a spojovat různé takovéhle nápady s konkrétními jmény, no. Jenže fórum je už uzavřené, tak teď by to bylo na jednotlivých členech... nejde to outsourcovat.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: ..tak mě zajímalo, kdo konkrétně v Pirátské straně projevil známku toho, že je trochu při smyslech. Nicméně Sugar Denny asi půjde za Demetrashvili, ne?

Upřímně, mě kdysi víc ohromilo to, že někdo považoval za dobrej nápad jmenovat na stínového ministra zdravotnictví Ondřeje Dostála. V době, kdy už bylo imho jasný, jakej je to zmrd. Ale taky je mi jasný, že to se tady nedozvím :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: jediná dobrá otázka je "koho to vůbec napadlo". Jediné ospravedlnění by byla snaha lovit mimo voličské jádro, ovšem v tomhle případě dost zoufalá.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ATROPOS: Já ti nevím jenom v tomhle auditku se ozvalo dost lidí, včetně mě - ta kritika byla docela hlasitá samozřejmě i odjinud.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: O kampani Jakuba Horáka v roce 2017 se píšou diplomky...
    Analýza volební kampaně ve volbách do PS PČR v roce 2017: případová studie Pirátská strana | Digitální repozitář UK
    https://dspace.cuni.cz/handle/20.500.11956/99664

Přesto si nejsem jistej, kdo z tehdejších "celebrit" nás tehdy podpořil, měl jsem pocit, že Kovy si tehdy pozval Ivana na rozhovor (??) ale možná se pletu, bylo to spíš na bázi spontánní podpory, než nějaké obří rozpočty.

To, že nám "běžní" influenceři už nedůvěřovali a bylo nutné lovit pomocí finanční motivace, to je docela dobře možné. Opravdu se to za ta léta posunulo jinam a podle mě je problém, že řadoví členové, co ještě neodešli, si neuvědomují, kam moc jinam (proč jsem neodešel já, to je čirý sebeklam a masochismus...)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    Budou pir. poslanci interpelovat vladu ohledne 331 Cechu s dvojim obcanstvim ucastnicich se genocidy v Gaze?
    (ale to nebude kompletni pocet vzhledem k naboru zoldaku a ceskemu zapalu pro vec)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Teda já pochybuji, že by v ČR bylo moc influencerů, co by se do spolupráce hrnuli... ale detaily nevím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak v Pirátech jsme se snažili, ale na takovouhle provázanost zatím nemáme :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: mě popravdě nevyhovuje ani Zulip, ale ok. Chápu, že každá frakce chce být nezávislá na systémech Pirátské strany, ale to je takový level paranoii, který vlastně celý projekt Pirátské strany a TO činí zbytečným, když se nad tím zamyslíš. Nakonec, povídat si tady na NYXu je vlastně to samé v bleděmodrém.

Samozřejmě, privátní skupiny tady na NYXu lze zakládat, lze se do nich zvát... ale ne všichni PA Piráti mají NYX, ok. Ale co do schopnosti něco prodiskutovat mi přijde zdaleka nejlepší, třeba Zulip... no nevím, chodím tam z donucení (a stejně tam nic moc není).

Obecně celá ta věc s tím, že je to jen pro zvané, vlastně situaci moc nemění oproti situaci Nové vlny a jejích insider kanálů jen pro kámoše. Vlastně pro mě je představa, že musím pracovat s tajnými informacemi vlastně nepohodlná. Moje myšlenka frakce vždy byla, že půjde o něco relativně transparentního, no ale asi to prostě není možné.

Kdyby šlo jen o hosting Zulipu, ten by se zařídit asi dal. Já bych spíš uvítal integraci alternativců přímo do Fediverse, ne nutně Mastodon, ale víc to prolnout s tím, že by platformu používali i příznivci, a ne jen do sebe uzavřená skupina. Jenže ok, vy jste se rozhodli nějak a funguje vám to, pro dané účely, ok.

Co se využití Fediverse týče, tak lze vytvářet např. ankety "pouze pro sledující", ve kterých pak logicky můžou hlasovat pouze sledující. Tím se prakticky dá vytvářet struktura uzavřených chatů, akorát to vyžaduje nějakého moderátora, který si hlídá ty sledující a otevírá nová témata (coby diskuze pod statusy). A nebude se to všem líbit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: ono moc platforem, kde by šlo rozumně strukturovat diskuzi není, tak rozjeď nějaký fork zulipu a určitě discord rádi opustíme
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: já myslím, že se prostě manažeři kampaně zeptali AI, s jakým influencerem by měli spolupracovat, a tahle byla nejkontroverznější a nejzmiňovanější :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Kvůli těmhle lidem se dětem zakazují sociální sítě.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: tak my jsme nevarovali, my jsme se většinou už jen tiše chytali za hlavu (facepalm)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam