• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: Jasně no. Mechanismus je jasný. Blbé je, že v době postfaktické je to fakt zlo. Lidé čtou jen titulky, tak se dočtou o zpronevěře za stovky tisíc (to zní jako, že někdo odešel s igelitkou a slušnou částkou) a hlouběji v článku se dočte, že se jednalo o koupi kavovaru za běžnou cenu. A jasně, takový kávavovar s parametry pro kavárnu levný není. Ale třeba mě osobně už tohle fakt nebaví obhajovat. Je to naprosto ubíjející.

KRAMERIUS: Jop... a takhle my si tu žijeme.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEDRIGERN: Pan úředník ti třeba vysvětlí, že měl vlastně pravdu.
    Když Hřib uviděl svého jmenovce, tak k němu pocítil skororodinnou náklonnost jak k bratranci, a proto ho dosadil do DPP. A pak přes něj poznal Krejčího :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KEDRIGERN: souhlasím, že Pirátům se měří přísnějším metrem.

Asi je to tím, že od Bratrstva kočičí pracky (ODS, STAN, ANO...) občan právem nic extra nečeká, zatímco od Rychlých šípů těžce nese cokoliv horšího než „U Jóviše“ :)

A tak se holt vytahuje kávovar apod. :)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KEDRIGERN: Já si to uvědomuju, ale dobrý dojem to nedělá.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Mimochodem nejedá se o toto:

> Hybridní účet ODSÁNO "Pan Úředník" teď na Zdeňka Hřiba vymyslel kauzu, kdy ze shody příjmení vyrobil Zdeňkova bratrance (vymyšleno) a z toho tvrdí údajný nepotismus. Jeden z důvodů proč Zdeňkovi věřím. leží v žaludku týhle síti fejk účtů a když na něj něco vytáhnou, je to blbost.
    https://x.com/Mikiferjencik/status/1915696224914620603
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    MILKMAN: Nějak stále nevidím jediný důkaz stejných metod. Notorický problém je, že opravdu všichni posuzují Piráty násobně přísnějšími kriterii. A zároveň v politice obecně hrozně podceňujeme, když někdo sice chybu udělá, ale napraví ji.

MILKMAN: Ano, v současnosti není nikdo jiný.

MORKANT: To je ten trik. Kdyby Piráti byli nová mafie, tak se nikdy nemuselo řešit DSŘ. Peníze by se rozdělily a byl by klid.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    NIEKT0: Máš pravdu, ale takhle trochu budí dojem, že je nová mafie, jen se nestihl rozjet. A to už může spoustu lidí odradit...
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    KEDRIGERN: Já tedy pořád tiše doufám, že nabere síly a vrátí se.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    NIEKT0: Upřímně, když jsem Piráty volil, tak jsem rozhodně nečekal, že to budu jednou hájit tím, že metody sice mají jako socani a ODSáci, ale na druhou stranou loupí v mnohem menším rozsahu... To je mi dost prosti srsti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: já jsem vkládal naději do toho růstu počtu členů, i když šlo hodně o náhodný výběr, že to právě zamezí tomu, aby se do funkcí obsazovali náhodní kamarádi a příbuzní, protože prostě té malé skupince "dojdou lidé". Někdy vlastně i náhodný člověk může být lepší, než někdo nenáhodný, kdo je prostě extenzí osobní sociální sítě nějaké silné osobnosti... (no a ostatně Jakubovo mladistvé horlení proti "trafikám" bylo o tom samém...)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    MILKMAN: Ivan Bartoš byl dlouho v obřím zápřahu a teď řeší svoje agendy. Z jeho pozice je asi dost těžké mít jakýkoliv silný názor na předsedu. Prostě proto, že jakákoliv kritika by skončila něčím jako: "Tak jsi to ty měl dělat lépe".

Souhlasím s NIEKT0, že rozdíl i mezi nejhoršími politky za Piráty a průměrem ODS je propastný ve prospěch Pirátů.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MILKMAN: co sleduju IB fb, tak docela spokojenej, přesděluje a tak nějak drží basu. i když tyhle kejkle podle mě sám nedělá a nejspíš ani nesleduje
    jak funguje magoš služebák netuším. ten týpek, cos link z kverulanta, bude větší problém a ještě ho za to brzy idnes a spol. rozmáznou, nebo si to šetří ještě na později
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MILKMAN: Tak o Hribovi si myslim svoje z rozdnych dovodov, ale ten rozdiel je stale priepastny: Sleduj miliardy, to je to co tu ide, a kam tecu. A v tom je prazska ODS, alebo aspon jej vacsina proste cista 90's mafia stale.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Dost mne sere, když se mi teď známí vysmívají, jaký je vlastně rozdíl mezi Piráty a kmotrovskou odeskou ... papalášství, nepotismus, sosání veřejných rozpočtů... já nechápu, že s tím pražská organizace něco nedělá... takový Adam Zábranský z toho přeci musí být také špatný, pokud tedy také "nezhřibovatěl".
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Ze stránek KVerulanta (https://www.kverulant.org/article/staronove-vedeni-prazskeho-dopravniho-podniku-aneb-kozlove-zahradniky/): "Jak už bylo uvedeno, tak na pozici bezpečnostního ředitele byl vybrán Jan Krejčí. Podle informací Českého Rozhlasu byl Jan Krejčí v dubnu 2021 přistižen, když řídil služební vozidlo Kodiaq na dálnici D8. Při policejní kontrole mu byly naměřeny dvě hodnoty alkoholu v dechu – 2,29 a 2,39 promile. Tato situace nastala po pracovní poradě, které se zúčastnil i policejní prezident. Krejčího chování bylo považováno za závažné porušení služební přísahy a vedlo k okamžitému postavení mimo službu. Krátký životopis Jana krejčího, který DPP uvádí ve zprávě o uzavření výběrových řízení na pozice ředitelů, tuto důležitou událost v životě nového bezpečnostního ředitele DPP zcela zamlčuje."

A to pro ještě v podmínce, kterou za to dostal, byl znovu chycen za rychlou jízdu, kdy se po Praze proháněl asi 100kou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: no a je to pravda? to je asi doložitelné... přes nějaké konkrétní jméno a tak.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Docela by mne zajímalo, jak je Ivan Bartoš spokojen s novým předsedou. Jak to sleduji v Praze dost zblízka, tak prostě nelze nevidět, že si ZH hbitě osvojil ty nejhorší praktiky pražské ODS a bývalých pražských Socanů. Jestli je pravda, že do dopravního podniku protlačil nějaké svého známého na místo bezpečnostního ředitele, ačkoliv věděl o tom, že se jedná o člověka, který byl vyhozen od policie za chlast za volantem a navíc ještě v podmínce udělal další průser, tak je to smutné....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: no, od toho dojíždění na magistrát na kole před lety se docela posunul, hmm...
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Po dnešku již víme, že pro Zdendu Hřiba je svoboda především v tom, že se nechá na volební pirátské akce po ČR vozit magistrátním autem s magistrátním řidičem.... to mi přijde skutečně velmi pirátské :(.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: svoboda přece znamená svobodu pracovat ve schwarz systému a platit minimální daně, sociální a zdravotní - ne svobodu postavit si barák bez garáže - to zase prr :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam