• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: pokud datacentrum nestaví přímo nějaká ai společnost, tak nemáš šanci poznat k čemu datacentrum je. BTW lidi se bouří skoro proti všemu, ale NIMBY proti datacentrům mi nedávají nějak smysl, pokud ho nepostaví u mě, postaví ho někde jinde a u mě místo toho postaví např sklady, nemyslím že bych si tím polepšil, spíš naopak. Datacentrum akorát stojí! provoz je tam skoro 0
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: NIMBY třeba proti AI datacentrům je teď docela výrazný politický směr a dá se říct dost legitimní.

K demokracii patří starost o prostor, ve kterém žiješ. Je to normální. Je to základ politiky. Starost o osud tvojí polis.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: a máme nějakou představu, jak by to mohlo dopadnout? abychom se nepřepočítali.... zase
    jako rozumím tomu protipolu ke stáří (což jsou voliči často zvyklí chodit k urně už od komoušů, vesměs povinně), ale teenagerům chybí vesměs jakékoliv reálné zkušenosti (bydlení, práce)

když koukám na Moravcovo Fokus, tak by to bylo v pohodě, ale to jsou většinou gympláni... na učňáku a prumkach to asi takové terno není, nebo to vyluxuje tiktok Hranolka, či vejfuci s Gregorem atp. či budeš volit dle rodičů
    to se bavíme o těch pod 18

co jsem byl ale na Letné, tak mladé (20-30) to moc nezajímá, důvody úplně nevím - zda to maj u koudele, nerozumí tomu, nebo jim vlastně nikdo nic nenabízí

ani nevím, jak to je teď ve škole - my jako maturanti y2k skončili na začátku 60. let - takže víš úplnou tužku o vývoji naší země za posledních xx let, pokud ti to neřek někdo v rodině, nebo se sám nezajímáš (a opět si budu myslet, že se většina mladých nezajímá)
    nejspíš zním pesimisticky, ale snažím se na to koukat analyticky s odstupem - ono poslední dobou budou i u mladých asi dost výkyvy znalostí a sympatií k 89.

XCHAOS: tobě popravdě často moc nerozumím, si i na mě chaot, tak do toho nebudu zabrušovat... nimby jsou imho cesta do prdele a zas volba PROTI. na druhou stranu demokracie se taktéž dost proměňuje, ale to už je na samotnou polemiku, do které nejdu :o)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: NIMBY je ale budoucnost demokracie, ať se ti to líbí nebo ne...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Osobně si myslím, že je to hodně žádoucí. Zvláště když z druhé strany věkového spektra je velký tlak. Navíc je super, že nejdřív si to zkusí v komunále a pak budou spíš chtít řešit celostát - budou se na to těšit, vážit si toho. Samozřejmě ne kadžý, ale to pouto k demokracii bude delší.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: do komunálu přišlo minule 46%... si nejsem jist, co by to provedlo. aktivace nimby atp.? (dělej mladej, jdeš s náma nebo nebude nový prkno!)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ano, třeba u komunálu si umím představit, že volí každý, kdo má občanku...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: V případě Německa je to 18 pro federaci, ale samosprávy mohou mít méně a často mají těch 16:
    Election in Germany | Questions and answers on the Bundestag election
    https://www.deutschland.de/en/topic/politics/election-in-germany-questions-and-answers-on-the-bundestag-election
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Netušil jsem. Je to docela zajímavé....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: koukám, že Poslanecká sněmovna může řešit nejen vydání poslanců k trestnímu stíhání, ale už i vydání do rukou psychiatrů, tzn. k psychiatrickému stíhání! Z toho bych asi měl stíhu. Ale pokrok nezastavíš :-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Foldyna chtěl zkoumat svéprávnost šéfa Pirátů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/poslanec-spd-foldyna-navrhl-zkoumat-svepravnost-sefa-piratu-hriba.A260417_105648_domaci_kop

Hlasování Poslanecké sněmovny - 14/77
    https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=87181

ODS nepřekvapila, ale Vendy z Brna kapku jo

Vendula Svobodová - pirátský medailonek | Lidé a týmy
    https://lide.pirati.cz/profil/1610/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: takže ve skutečnosti může jít o iluzi účelovosti a vztah si oba náležitě užívají :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: že to je hrozně špatný si napsal ty (chudáci dezoláti, co si o nás jen pomyslej), a tohle je tvůj 5.post jen na téhle stránce...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "Napíšu 6 postů k tomu jak je to hrozně špatný, ale zároveň je mi to hrozně moc jedno, a víc k tomu nepsat"

tomu říkám řádná incel masturbace :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: každá iluze je klamná
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: ... a každý účel je iluzorní :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Každý vztah je účelový.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: proboha, ale to je právě to: v politice, když se o tobě nemluví, tak neexistuješ (před pár měsíci mi zaujalo, že jméno Macinka zná víc lidí než Kupka - přičemž ten druhý se pasoval do role wannabe vůdce opozice a tedy stínového premiéra...)

A existuje lepší způsob, jak dosáhnout, aby se o nich mluvilo? Vždyť to aní skandál... jsou to prostě "drby z Hradu". Spíš se bojím, že je to možná víc účelové, než reálný vztah. Ale je to jejich věc, jsou oba dospělí.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: tenhle potenciál tam tedy fakt nevidím, Nečas byl premiér... slečna D to nejspíš dál než na poslance nedotáhne - akorát jí za chvíli bude dost srát ten bulvár a dezoši. její boj, zas o tom budu chvíli poslouchat kecy magorů v okolí a pak to zapadne
    víc tomu čas věnovat netřeba, každý strůjcem svého štěstí (v tomto případě)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: a víš co? je mi úplně jedno, jak bude jakákoliv partaj včetně Pirátů vypadat v očích "dezošů". Jednak nadužívání toho slova je problém sám o sobě, a jednak, z definice jde o lidi, kteří převážně pro-evropské Piráty stejně volit nebudou, tak co mi je do nich? Popravdě, stejně tak mi je ukradený, jak budu vypadat v tvých očí, jak jsem ti tady několikrát sdělil. Potřebujeme se posunout někam trochu dál od věčné posedlosti "image". Jestliže je někdo politik, má program, má voliče, komunikuje před volbami směrem k nim, o volbách v případě zvolení ke všem občanům, ale osobní život politika, pokud nedělá nic nezákonného, je pořád osobní věc toho politika a u úředníka je to to samé.

Musíme si tu společnost trochu předefinovat podle toho, jak by to mělo být - a ne se pořád vciťovat do marginálních a v podstatě reálně neexistujících sociálních bublin (na korporátních socsítích jsou většina účtů nějací boti a jejich názor mi fakt nezajímá...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam