• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Už to došlo i Blesku?

Pirátům mizí známé tváře, Hřiba to mrzí. Politolog: Když vypadnou ze Sněmovny, má problém i Fialova koalice | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/809643/piratum-mizi-zname-tvare-hriba-to-mrzi-politolog-kdyz-vypadnou-ze-snemovny-ma-problem-i-fialova-koalice.html
    GROMKY
    GROMKY --- ---
    XCHAOS: hm
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL: Zeman je specifická kategorie, on si mohl říkat úplně co chtěl (občas to nebylo tak mimo, občas naprosto a občas to byl hejt bez obsahu), ale jedněm lidem způsob, jak to říkal imponoval, a druzí ho naopak nenáviděli. Bez ohledu na to, co říkal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GROMKY: ne, mám modrou. Proto se mi příčí posílat nějaké mladé lidi na frontu, samozřejmě. Jiná věc je ale profesionální armáda. Ta to musí očekávat a je za to přiměřeně placená... samozřejmě to ale musí být k něčemu, v rámci závazku vůči spojencům....
    GROMKY
    GROMKY --- ---
    XCHAOS: A vojenskej výcvik máš?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Nová pirátská vlna nebo boj o moc? " – Page Not Found
    https://pagenotfound.cz/clanek/nova-piratska-vlna-nebo-boj-o-moc
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: přitom Zeman se označoval za Eurofederalistu a venkovanům to nevadilo. Proč být takhle připosraní?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GROMKY: nepíšu to, že bych byl nadšený. A různé sabotážní akce samozřejmě taky nebudou sranda, když je navíc budou dělat ochotně místní najatí sabotéři, aby vybředli z dluhů, kam je žene místní geniální ekonomický model a různé místní zvyklosti... téměř to nemá řešení: Jak se ubránit Rusku, aniž bychom se sami stali Ruskem? Jak rozetnou paradox tolerance?

Třeba odsouzení lePenky ve Francii je takové dvousečné. Jako projev síly je to zajímavé. Navíc, pokud populistické režimy sbírají rukojmí kde to jde, tak vlastně "jejich" lidi nemůžou čekat, že ta práce v roli ruské páté kolony bude nějaká snadná a nenáročná. To tak možná před lety vypadalo... Teď si navíc ověří, jak daleko jsou v rámci výměny zajatců ochotni zajít: propustí třeba Lukašenko vězněného Tychanovského, když Macron pustí lePenku? Těžko říct, jestli někdo uvažuje v těhle souvislostech...

Jenže v očích jejich voličů z ní dělají současně mučednici, disidentku. Jakkoliv Orbánovo solidární prohlášení "já kradu a taky a víc!" se zatím jeví vtipné, tak ten dlouhodobý efekt nemusí být až tak dobrý. Je to trochu krátkodobé, taktické řešení.
    GROMKY
    GROMKY --- ---
    XCHAOS: hm
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    I pokud by nakonec pirátský marketing neudělal nic jiného, než ústy těch, kdo ovládli scénu, opakoval, že marketéři Andreje Babiše ani bloku Pátá kolona nebudou rozhodovat, co je tématem těchto voleb, tak by to nakonec nebylo málo (i kdybychom sami žádné téma nastolit nedokázali...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GROMKY: no, v podstatě. ale to přeci jen ne. Dříve dojde k nasazení naší armády někde v Pobaltí, Polsku nebo možná i na té Ukrajině. Rakety by začaly padat až za nějaký čas potom, pokud vůbec. (Teda podle mě, možná je to kontroverzní názor, nevím)
    GROMKY
    GROMKY --- ---
    XCHAOS: Ale to už dávno není o výcviku. To je o tom, kdy začnou houkat sirény a nad hlavama nám tu začnou lítat rakety a drony.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: ano, migranti budou nadále téma těchto voleb, prostě proto, že opíšeme fungující témata od AfD z Německa, ačkoliv ta migranti (nějakým způsobem, bohužel..) téma trochu jsou, ale u nás prostě nejsou. Přesto budou, protože média tak rozhodnou a voličům řeknou média, co je téma.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL: myslím, že Piráti jsou sice euro-realističtí až místy euro-optimističtí, ale nemyslím, že euro-federalismus je u nás ve většině. Dokonce se probíralo, jestli si si nedat eurofederalistickou orientaci do stanov či do programu, ale myslím to vyšumělo, ze strachu o potřebné hlasy na věčně rozhněvaném venkově...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: jsem rád, že se učíš od našich dávných oponentů, kteří nám v začátcích vytýkali naprostou nezkušenost, a vytýkáš svým dnešním oponentům naprostou nezkušenost! Innovate what can be innovated, iterate what must be iterated :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nechceme povinnou vojenskou službu, ale chceme posílit profesionální armádu, dobrovolné aktivní zálohy a stanovenou zálohu státu. Je třeba motivovat občany k dobrovolnému zapojení do aktivních záloh prostřednictvím daňových úlev a dalších výhod.

- Zdeněk Hřib, předseda Pirátů

Nevím, co tomu vlastně vytknout. Nejde dělat nic jiného, povinnou vojenskou službu taky nechci. Musím Piráty podpořit.
    KLIP
    KLIP --- ---
    strana, ve ktere jsou dva pirati? to je uz mozna vic, nez v samotnejch Piratech :D
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jako ono je fakt jednoduché mít ty témata průzračnější když se začíná nanovo a nic z toho nemusí dělat.

Co vím, tak ve Voltu CZ jsou jen dva lidi, kteří mají reálnou zkušenost s veřejnou správou. A Peksa jen legislativní. Ti další lidé mohou být skvělí, ale chybí jim tam hlubší zkušenost. Fakt by mě zajímalo jak by se vypořádavali s legislativou okolo nouzového stavu apod. Protože je to fakt jiná disciplina než opsat starší post Pirátů na socky.

Jsem moc rád, že tu strana s takovým zaměřením je. Ale asi už jsem viděl moc a chtěl bych věřit v nějakou naději. Ale tohle je za mě hořkosladké asi jako kandidatura Bidena. Byl by mnohem lepší než Trump i kdyby byl v komatu. Ale dobrá volba v tom nastavení nebyl.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KAMAHL: ideologicky ciastocne ano, dokonca niektore temy na ktore sucasne vedenie hadze bobek, s transparenciou je to horsie, na to sa nehraju vobec. Celoeuropsky asi ok, ale na cesku pobocku mam rozporuplne referencie na personalne obsadenie. tldr: sam uplne neviem:)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Názor na Volt? Z hlediska řadového voliče mi přijde jako zmenšená kopie Pirátů, snad s trochu jiným akcentem na témata, ale jinak víceméně stejné ideologické i programové založení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam