• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ty jo, kdyby se mu nenaváželi do kávovaru, nemusela teď nejt turecká káva, chápu :)

hele, ty trolejbusy jsou zřejmě cokoliv v rozmezí geniální koupě a naprostýho provaru. Akorát škodovka trollí Prahu s klimatizacema starších 15T tramvají, takže ušetřit na ty klimošky tím, že se jim sebere kšeft s trolejbusy, je docela dobrá vyjednávací strategie :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Kávovar
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: a mají ty trolejbusy klimatizaci? :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Akorát by Hřib nemusel podporovat Turka. Haha.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Na druhou stranu je dobrá věc nemít monopol Škody. Po tom co v Praze předvedla s tramvajemi.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: Jako veřejné zakázky nejsou snadná disciplína a z pohledu obce obhajit zúžení, které vyhazuje člena NATO je složité. Jasně šlo by to, ale dost usílí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Je rozumný v aktuální geopolitický situaci dávat líznout výrobci z polototalitní země?

Turecký hazard náměstka Hřiba. Dopravní podnik riskuje miliardu za levné trolejbusy z Východu | Vlny
    https://www.vlny.cz/clanek/turecky-hazard-namestka-hriba-prazsky-dopravni-podnik-riskuje-miliardu-za-levne-trolejbusy-z-vychodu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    ZAPPO: What could go wrong?
    Ale Hřib jako Satan prorockej!

KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ZAPPO: Eh... nic takového neříkám. Jen hledám souvislosti. Kdybych chtěl držet linii, tak jsem ve sněmovně.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KEDRIGERN: TO je super, jak dokazes drzet linii, ze vlastne je vsechno v poradku, neslo s tim nic delat a proste to tak vyslo.
    Ja se citim po kazdych volbach kdy volim piraty jako debil, zareknu se, ze priste uz si to neudelam - a pak se na posledni chvili zas presvedcim, ze jeste jednou to zkusim hodit te nejliberalnejsi a nejprogresivnejsi strane…. A pak jen cumim.
    Ted jsem uz opet ve fazi “cumim a je mi trapne”.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: Láska je pragmatik. A přeneslo se na něj postavení Lukáše a Adély. A k tomu nápady jako kandidovat naprosto všude kde se dá... k některým lidem ze SEN mám hodně blízko a jejich rozhodnutí chápu ještě méně než ta Pirátská.

Další Láskův problém je, že on rád dělá dealy. No a ty moc nesouzní s transparencí. Kdyby bylo explicitní hlasování, tak by IMHO u Pirátů vyhrál. Ale jak to vždy salamuje, tak byl přesalámován...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HONCKA: Kdyz vasi volici skousnou Votapka, tak tohle uz je asi jedno.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EL_TOPO: To asi není nic těžkého, pohádat se s novou vlnou...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: neprekombinovali jsme to s podporou Šarapatky spíš my? Tohle nejde moc rozumně našim voličům vysvětlit tak abysme nebyli za blbce natož tak aby volili místo Lásky Šarapatku
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    CHORCHE: Mně Šarapatka na X baví a podporuju ho. Taky tu ale vidím nezdravej vzorec kterej se pořád opakuje. Zašlapávání a vyhánění vlastních osobností, se kterejma musíte občas diskutovat, a tahání králíků z klobouků mimo Piráty. Vždycky lidi, kteří jsou zrovna vidět v televizi nebo maj hodně sledujících na sockách a budou držet s vlnou basu, protože budou rádi, že je někdo dá na kandidátku.

KEDRIGERN: To si přesně myslím, že se Láska s někým pohádal a nahoře ho taky odřízli.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jako já mám Vaška rád, ale ta jeho kandidatura na magistrát je dost cringe. Zvláště, když jsem byl u dohody: "Jasně spolupracujeme, společně senát, ale ne jiné volby.".

Blbé je, že Piráti na Praze 5 jsou nějak divní, takže ty jsou s ním rozhádaní.

Žít v obvodu, tak ho určitě volím. Ale upřímně si myslím, že to hrozně překombinoval.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: No mě jako voličovi to nevadí a chápu proč ho podporujou. Jestli je za tím nějaká neshoda s Láskou, tak fajn. V tom článku z Deníku N to on zas tak nehejtoval. Aby to byli vždy stranící (což ani Láska není), tak to je nepochopení senátních voleb. Takový nominant by vždycky prohrál. Mnohem strategičtější je tam mí třeba i toho Šarapatku z Top 09 a říct, že je s podporou Pirátů. Třeba i pak někde něco podpoří atd.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EL_TOPO: Ta podpora topkaře je vlastně nejvíc funky
    Já jsem s Láskou v poho, sleduji
    Šarapatku taky sleduji, ale přijde mi jak zpovykaný tele...
    Bude to nejspíš zbytečný kriplfight - kdo tam je za Odsáno jako protikandidát? Pže se může stát, že se to rozdrolí a do druhýho kola nedojde ani 1
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Šarapatka. Bývalej poradce Miloše Zemana odstřelenej v Olovu. Kandidoval za Top09, teď ho znova staví Top09. Proč ho podporujem, kde je logika? Žádná není, líbí se prostě včelí královně, která je úplně blbá.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: A co má Šarapatka prosím pěkně společnýho s Piráty? Nic, nula. To je zas to samý jako Votápek a jiní. Richterová a další trdlo se s někým kdo je na sociálních sítích nebo jinde vidět baví a tak si ho zvolí. Namísto toho aby volila členy vlastní strany. Šarapatka bojuje za ČT, oni s ním pečou ve sněmovně, tak si ho zvolíme místo Lásky, kterej k nám měl výhrady. Vyprázdněnost a populismus a tupost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam