• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    jo a vidite ze taky pisu, "zbavili komunismu". my jsme se zbavili totalitniho autoritarskeho rezimu, coz se muselo stat a bylo to dobre. ale pak se tyhlety terminy staly v mysli cechoslovaku synonymy, i kdyz to je category error. no a diky tomu ted mame takovy zvlastni ukaz jako je pravicova Piratska strana. u nas by i Robin Hood nakonec zakotvil u ODS.

zase lepsi nez Kambodza, tam to s tim komunismem vzali opravdu vazne a nedopadlo to moc dobre.

rant over
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ono se neni co divit, kdyz po 1989 nas postupne uplne zaplavila kultura made in USA. pamatuji jak vzdy po TV zpravach byl nejaky americky sitcom. to snad byla nejaka CIA operace normalne. kdyz se v Bratislave otevrel prvni McDonalds, tak se o tom psalo v novinach, jakoby to, ze jsme se zbavili komunismu, muselo automaticky znamenat ze ted se nechame kulturne asimilovat do American way of life.

proste odkdy padlo Rakousko-Uhersko uz to tady neni co byvalo :D i wish i was kidding
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    a ono te to brzy prejde protoze uvnitr jsi porad basically decent, a pak se octnes mimo politickeho spektra
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    neni to o tom, ze jsi uveril pravicovym idealum, to vubec.

s politikou to nema nic spolecneho, je to o emocich, spis by se na to hodila parova terapie, ale jak udelat parovou terapii se spolecnosti? tezko
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    FRK_R23: hell hath no fury like a lefty scorned

uplne to chapu. prvni politicky instinkt normalniho cloveka je solidarita. kdyz pak pochopis ze to je lost cause, protoze 99% lidi chape jen tu polovinu solidarity kde jsou v roli prijemce, tak ti najede takovy supervillain mode ze Musk hadr

a je to uplne normalni reakce bych rekla, protoze vsechna ta vasen, kterou jsi vlozil do solidarity, tam porad je, akorat se obratila polarita
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CHORCHE: To víš, my z Prahy jsme byli dycky napřed :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: to si teda napřed, já škrtam jen ten vřed, co se jmenuje Brno ;)

KEDRIGERN: jo to máš určitě pravdu, já pak taky brblám, že tyhle kompromisy jsou vlastně o ničem a víc za tím nemám většinou šanci vidět... pro jaké super médium to bylo neprozradíš?
    bohužel lidi zblbli a už čtou fakt jen titulky/obrázky a dělaj zkratky ve všem. a podobně bystrá jsou pak i následná rozhodnutí/volby :(
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    FRK_R23: díky, náčelníku 😁
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Já už nevěřím nikomu z Moravy.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Chceš říct, že panpresorovi nevěříš, že chce jen tvoje dobro? Ó malověrný, nevážíš si nejlepšího premiéra. :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Tak určitě :))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Ale Klaus je pryč a ta nová, lepší ODS už je jiná, no fakt!

(mrk mrk)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEDRIGERN: Jste takoví neopěvovaní hrdinové :))

A fakt Janka taky spolupracuje s ODS? Tyvole myslel jsem, že tahle holka je pro ně ztělesněním všeho levicového, co pan tatíček Klaus zakázal... :))
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    To se obávám je ten problém. Piráti hrozně kutlivovali spoustu věcí. Ale nic z toho zvenku není vidět.

A člověk z venku nezná úvodní postoje zúčastněných stran, extrémy a zájmy. Čili výsledný kompromis je vždy "A to je jako vše?", ale bez toho by bylo hůř.

Je to prostě problém informační asymetrie. Zrovna jsem řešil nějaké zavádějící informace v jednom novinovém článku a dozvěděl jsem se: "No já vím, že to bylo složitější, ale to by bylo těžké na čtení, tak jsme si to takhle zjednodušili".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: na druhou stranu... i kdyby Piráti nebyli dobrý k ničemu jinýmu, než že je donutili pochopit, že si to maj dát do programu...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Hele hele. EL_TOPO.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: nemyslím, že ti Zelení chtějí přejít k Babišovi... fakt ne :-) ale jako vezmi si teď. co se děje kolem zákona o národních parcích, jaká je tam drtivá parlamentní většina... fakt ti v téhle situaci 2 poslanci za Zelené přijdou jako riziko? Mě spíš jako záchrana.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: no jo, to takhle někdo nechtěl bejt závislej na TO, až se radši rozhodl stát závislej na korporátu, no. Je fakt, že diskuzí tady na NYXu to taky nevytrhneme, to je zhruba to stejný.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Je skupina na Signálu oficiální kanál strany? Diskutujme!

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KRAMERIUS: Ale že můžou mít Piráti, čistě hypoteticky, zase 4 poslance (a Zelení 6 a více), to samozřejmě možné je. ... no, s jejich "šťastnou rukou při výběru partnerů", to dost dobře možné je :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam