HONCKA: mě popravdě nevyhovuje ani Zulip, ale ok. Chápu, že každá frakce chce být nezávislá na systémech Pirátské strany, ale to je takový level paranoii, který vlastně celý projekt Pirátské strany a TO činí zbytečným, když se nad tím zamyslíš. Nakonec, povídat si tady na NYXu je vlastně to samé v bleděmodrém.
Samozřejmě, privátní skupiny tady na NYXu lze zakládat, lze se do nich zvát... ale ne všichni PA Piráti mají NYX, ok. Ale co do schopnosti něco prodiskutovat mi přijde zdaleka nejlepší, třeba Zulip... no nevím, chodím tam z donucení (a stejně tam nic moc není).
Obecně celá ta věc s tím, že je to jen pro zvané, vlastně situaci moc nemění oproti situaci Nové vlny a jejích insider kanálů jen pro kámoše. Vlastně pro mě je představa, že musím pracovat s tajnými informacemi vlastně nepohodlná. Moje myšlenka frakce vždy byla, že půjde o něco relativně transparentního, no ale asi to prostě není možné.
Kdyby šlo jen o hosting Zulipu, ten by se zařídit asi dal. Já bych spíš uvítal integraci alternativců přímo do Fediverse, ne nutně Mastodon, ale víc to prolnout s tím, že by platformu používali i příznivci, a ne jen do sebe uzavřená skupina. Jenže ok, vy jste se rozhodli nějak a funguje vám to, pro dané účely, ok.
Co se využití Fediverse týče, tak lze vytvářet např. ankety "pouze pro sledující", ve kterých pak logicky můžou hlasovat pouze sledující. Tím se prakticky dá vytvářet struktura uzavřených chatů, akorát to vyžaduje nějakého moderátora, který si hlídá ty sledující a otevírá nová témata (coby diskuze pod statusy). A nebude se to všem líbit.