Z Facebooku (Jan Moláček z ČT):
Už si nepamatuju, kdy jsem jel naposledy klasickým taxíkem, ale dobře si pamatuju, kdy jsem se o to naposledy pokusil.
Bylo to před necelým rokem, v zimě. Potřeboval jsem po půlnoci z centra domů, tramvaj mi ujela, vytáhl jsem mobil, že si objednám odvoz. V tu chvíli jsem viděl, že se ke mě blíží rozsvícenej taxík, tak jsem si řekl - proč ne, ušetřím deset minut.
Mávnul jsem, zastavil. Nabídl jsem zhruba dvojnásobek ceny, kterou obvykle plus mínus platím v aplikaci. Říkal jsem si - taxíky teď mají špičku, i v té apce by to bylo víc, budu za čtvrt hodiny doma, pohoda.
Říct, že mě taxikář odmítl, vystihuje realitu zhruba z deseti procent. Ve skutečnosti mi vynadal tak, že jsem lapal po dechu ještě pár sekund poté, co vysunul okýnko, šlápl na plyn a zmizel.
Ale - to zase musím uznat - vynadal mi perfektně česky. Zkoušku, kterou schválila Sněmovna, určitě složí.
O chvíli později jsem jel domů za poloviční cenu s týpkem z Uzbekistánu, kterej mi ukazoval fotky svýho čerstvě narozenýho syna. Bavili jsme se rusky. (Popravdě, už nevím, jestli ty fotky byly přesně tenhle večer, ale to je celkem fuk.)
Jsem opravdu "vděčný" poslancům za to, že já už nebudu mít možnost jet za poloviční cenu domů, šofér z Uzbekistánu přijde o výdělek pro svýho kluka, ale českýmu hulvátovi s turbem se vrátěj zlatý devadesátky. 💰💰💰
Prohlasovala to koalice a Piráti.