EL_TOPO: ok, no to je aspoň nějaký program.. vyjádřit se, jakou vládu chceme tolerovat a jakou ne, ale současně být skeptický k účasti, s tím se dá jít do voleb.
Já osobně jsem taky pro Piráty viděl víc roli tolerance vlády, než účasti v ní, současně z takové pozice ale nejsi schopen bránit nejhorším excesům...
Zdá se tedy, že se u Pirátů profilují dvě křídla: křídlo účasti na vládnoucí většině, pokud to půjde, a křídlo tolerance vládnoucí menšiny, ale vymezování se proti tomu, s čím nesouhlasíme. Já sám jsem si vlastně na začátku představoval spíš to druhé, spíš jsem si představoval, že mají zaznít určité věci (víceméně inverzně k tomu, co dělal celá léta Okamura). Vlastně asi takovýhle opoziční hlas v politice je potřeba, s tím souhlasím.
Otázka ale je, jestli se k tomu z dnešního stavu lze vrátit. Prostě ti, kteří nahlédli, v jakém stavu to centrum moci je, prostě asi můžou mít pocit, že oni to udělají lépe. Naším úkolem je kontrolovat je. Tady se obávám, že pořád víme houby o tom, co doopravdy se rozhodlo jak kvůli komu, Piráti se jen těsně vyhýbají věcem, co by se daly oprávněně omlátit o hlavu (Bodeček, apod.). Proto jsem chtěl vlastně nejdřív členskou základnu - větší - a pak teprve úspěch ve volbách, abychom si udělali představu o té celkové komplexitě a získali informace kdo s s kým, komu co a nebyli v té vysoké politice úplně mimo..