EL_TOPO: Zrovna ja budem posledny kto si mysli ze IT na magosi funguje dobre ale:
1. neriesi sa to primarne podla firiem, ale podla gescii. Napr. IT maju pirati, IT bezpecnost ma ODS (gynekolog/poslanec Svoboda osobne, nepotrebuje k tomu ani komisiu:). Takze ked OICT alebo ina firma nieco robi, skor ide o to kto zadava pracu, nez kto presne to robi. A OICT alebo ine mestske firmy spravia to, co dostanu za ulohu. Nemozu si zadavat zakazky sami, to ide vzdy cez magistratnych uradnikov. A tam je za mna ten najvacsi problem, o ktorom sa zaroven najviac mlci. Fakt malokedy z nich vypadne zadanie, ktore by bolo zmysluplne a efektivne. Naopak, maju tendencie drzat si starych neefektivnych/predrazenych dodavatelov, a tvarit sa ze to inak nejde. Vendorlockiny na 100 sposobov.
OICT bola/je snaha to aspon trochu osekat a civilizovat, previest postupne pod kontrolu mesta co sa da. No, a to je ale zaroven problem pre niektorych dodavatelov, a politicke strany na nich napojene, hlavne ODS a _TOP0. Videl som viacero pripadov, kde sa na nich skusali vozit za rozne "kauzy", ktore su takto spatne uplny bizar. A tym netvrdim ze funguju nejak zvlast dobre (ok, na mestsku fimu ano, na komercnu nie). Ale v prostredii mhmp je to tazky nadpriemer.