• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JVMLOK: já moc nevím jak mluvit s hloupými lidmi, takže k tomu nemám co dodat. Jen bych doporučil se k věcem nevyjadřovat, když o Praze a věcech co se tu dějí nic nevíš. V Praze samozřejmě existuje mafiánsko-politicko-úřednický polosvět, já ho znám, ty ne. Hodně velká ostuda pro Piráty, co tu píšeš.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA: Podle jakého klíče se bude “Přesoutěžovat”? Pokaždé když se změní politická reprezentace? Pokaždé když strýček z desátého kolena někoho z magistrátu koupí nějaké akcie? Nebo pokaždé když squadra azura na nyxu usoudí, že nastal čas? Na základě čeho přesně bys došel k tomu řešení ve správný čas na správném místě, tak, abys podle toho pravidla mohl rozhodovat i ve všech ostatních případech i v budoucnu? Jako…už mají vyděláno dost, tak to skrečnem, vypíšem novou zakázku a budeme předstírat, že ty 3 miliardy byly čistý zisk a neplatí z toho žádné zaměstnance, technologie a materiál?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    YBUKO: A takhle končíš každou druhou větu. “Možná to tak je, netuším.” Zkurvené pomluvy a JPP furt dokola, dezinformace, “nestalo se ale mohlo by”. Co předvádíš je to nejhorší co se v rámci veřejné diskuze objevuje, tak mi tady nekecej o hrachu na stěnu. Máš tyhle výblitky nějak podložené fakty, sem s nimi. Fanatici místního klubu zahýkají nadšením, protože projednou někdo očerňuje někoho jiného než Piráty, ale v konečném důsledku transparentní přístup, který by měl být základem boje proti korupci, v tomhlé házení špíny není ani ve stádiu úvah. Závist, urážky, pomluvy, hnus.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: nesnaz sa bojovat s uspesnymi ludimi!
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Vzhledem k tomu, že jde o kruhy ČSSD, tak by mně ani třeba nepřekvapilo, kdyby tam v subdodavatelském řetězci byli schovaní třeba Kočkovi s Prostorem ;) ale to jen tak nadhazuji, netuším.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    HONCKA: možná bych ty zakázky i rozdělil na menší kusy a speciálně na ty úklidy a sekání zeleně zkusit najít cesty jak to líp kontrolovat, ať to není černá díra. Ale nevím jak, to není můj obor...
    Čísla z Hlídače státu je potřeba brát v uvozovkách, ale orientačně - třeba Premio invest toho od roku 2016 má za 3 miliardy. Miliardy!!!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Možná pokles popularity Pirátů v posledních dvou volbách, v určitých kruzích, má i celkem jednoduché vysvětlení...
    [GLOBETROTTER @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: Fuck Around And Find Out]
    Pokud jsme se jako Piráti stylizovali pro-evropsky, tak nutně dříve či později muselo vyplavat téma, kde se naše zahraniční politika od evropského hlavního proudu výrazně odklání...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: Takové ty soutěže, co mají v zadávacích podmínkách, že firma musí mít zkušenost s úklidem pro DPP a její jméno musí začínat na L nebo P? :-)
    S přípravou takové soutěže jim současné firmy rády pomůžou, i to zadání napíšou.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: jaký kladivo na čarodějnice? Normálně ty služby přesoutěžit a pokud ta stávající to dělá tak výhodné, tak zajisté tu soutěž vyhraje
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JVMLOK: ok, dík, další diskuze nemá smysl, hrách na stěnu:)
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    YBUKO: Myslim, že bude pokračovat v klasickém stylu---já za nic nemohu, snažím, ale ostatní mi hádkou klacky pod nohy a podobné alibistickou/arogantní kecy. Měl by na férovkou přiznat, že kontrolovat DPP je složitý proces, který je nemnožný bez kvalitně obsazené a zaplacené dozorčí rady. Vždyť ten moula nebyl ani schopen zajistit, aby měl DPP funkční výbor pro audii, protože na radu HMP nepředložil včas návrhy na volbu nových členů výborů pro audit. takže jeden z významných kontrolních orgánů DPP už není 3 měsíce nikým obsazen. Fakt tragéd. Hlavně že pořád zadává nějaké nesmyslné audity a vyhazuje další a další peníze za blbosti.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    YBUKO: to nejlegracnejsi je, ze pokud si nechces hrat n soudce z lidu a cistou dojmologii, coz u tebe pravda neni az takovy problem, tak musis projit procesem Trestni oznameni…atd. To co tu predvadis jsou superskills ktery ma treba v USA kandidat na ministerstva zdravotnictvi, ale v podstate i dalsi Trumpovi kandidati…vi hovno, umi hovno, neni nic z toho schopnej dokazat ale nazor ma jak krava. Jestli Hrib znamena, ze se Pirati posunou na opacny spektrum od podobne svoloce, jenom dobre.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MILKMAN: on ty jejich protikorupční analytiky prý nemá rád a nechce je, jsem slyšel. Právě čekám co bude říkat dál.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    YBUKO: Jojo, hlavně, že je u Pirátů každý velký protikorupční analytik, ale vykopat z DPP nejrůznější socanské klany se jim nějak nedaří....místo toho se Hřib v DPP honil za získáním kdejakého nesmyslného protikorupčního certifikátu, protože to hezky vypadá. Ale reálně se zamyslet nad tím, jak vypnout různé penězovody kdoví kam, to už mu moc nejde. To totiž vyžaduje spoustu hodin odborné práce a znalostí, kterých se mu nedostává. Ono je totiž mnohem jednodušší zaplatit nějakým korporátním klaunům za to, že vystaví pro DPP certifikaci ČSN ISO 37001. To je rozhodně účinný kryptonit na loupežníky :-).
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JVMLOK: jo, tak tohle je přesně přístup Hřiba, díky :))
    Ne, to není úspěšné podnikání. Je to tunel na veřejné penize vymyšlený ČSSD už dávno před lety za doby koalice ODS a ČSSD, který byl novináři odhalený, zveřejněný, a pořád pokračuje. Been there, seen that. Tečou tudy zbytečně stovky milionů do luftu, protože úklidové a zahradnické zakázky se nedají dobře kontrolovat. Ví to všichni zasvěcení tak aspoň 15 let. Akorát to neví bývalý primátor a současný radní pro dopravu. Nebo spíš nechce vědět, že... Takže brzo skončí.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    YBUKO: Jo, jebat firmy a lidi protože jsou úspěšní má u nás na Moravě dobrej vzor...Kladivo na čarodějnice se mu říkalo. Taky se nemusel zdržovat s dokazováním a racionální argumentácí u soudu, stačilo pár vět a už plamínky tančily :)
    Boj s korupcí je fajn. Boj s úspěšnejma lidma je napiču. Pravděpodobnost, že někdo úspěšnej bude ít vazby i na státní správu dené oblasti je vysoká. Je dobře, že máme policii a soudy, aby rozhodly, jestli to šlo nad rámec zákona...to je totiž ten jediný případ, kdy je to špatně.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Ještě k tomu dodám, že za Piráty nestojí velké peníze korupce a oligarchie, ale právě kvůli čistotě a boji s korupcí s nimi na druhou stranu sympatizují různí novináři, někteří lidi z bezpečnostních složek, různí influenceři veřejného dění a jiní vlivní příznivci, kteří chtějí vidět někoho, kdo tu Prahu bude vždycky čistit. Jak se ale najede na dohody a pragmatismus jako to dělají ostatní strany, tak o tohle přijdete. A nebudete mít ty velké prachy co má ODS a ANO aby se to vykompenzovalo...
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JVMLOK: nejsem Pirát, jsem znalec Prahy a fanoušek, ale pomalu to druhé přehodnocuji. Už Piráty nepoznávám.

Jinak teda jeden příklad z Prahy za všechny, miliardová věc z DPP, obří bolest. Jeden z MNOHA příkladů.

1) V roce 2017 napsali Pšenička a Prchal o firmách Lasesmed a Premio Invest, které roky tunelují DPP. Velké odhalení, byl to dlouholetý tunel ČSSD.
    Úklid Prahy jako byznys ČSSD. Její členové mají firmy, které žijí ze stamilionových zakázek od města - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/uklid-prahy-jako-stranicky-byznys-clenove-cssd-vlastni-firmy/r~328647c27c2811e7954a002590604f2e/

2) O den později vyšel článek Pirátů, že to odhalili oni (od nich to Pšenička neměl, zdroj byl jiný, tak leda by to dělali souběžně a rychle s tím šli kvůli článku ven)

Piráti odhalili podnikatelské vazby neznámých členů ČSSD: z městských firem mají miliardy - Pirátská strana
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/pirati-odhalili-podnikatelske-vazby-neznamych-clenu-cssd-z-mestskych-firem-maji-miliardy/

3) V roce 2018 se psalo jak se ty vazby těch firem budou trhat a že to bude trvat roky.

‚Praha není dojná kráva, zpřetrhat vazby potrvá.‘ Dopravní podnik vyplatil firmám spojeným s ČSSD 180 milionů | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/praha-krnacova-cssd-dpp-firmy-byznys-uklid-ostraha-hnuti-ano-komunalni-volby_1809200601_kno

4) Máme rok 2024. Lasesmed má víc peněz než v roce 2018, Premio invest si udržuje plus mínus stejné peníze celou dobu. Neudělalo se s tím nic.

Lasesmed, s.r.o. - Hlídač státu.
    https://www.hlidacstatu.cz/subjekt/28363809
    PREMIO INVEST s.r.o. - Hlídač státu.
    https://www.hlidacstatu.cz/subjekt/26746590

Zkuste s tím jít za Hřibem ať to vyřeší a pak poreferujte jak se k tomu staví. Já bych řekl, že se vám arogantně vysměje do obličeje, a to bude tak všechno ;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    YBUKO: Hele s tím kolika networkingů se účastním je docela možné že i já jsem se sešel s někým, kdo někde něco znamená nebo nedej bože v budoucnu bude v nějaké kauze figurovat. Do I care? No. nebudu lustrovat každého člověka se kterým se bavím jen aby kokoti na internetech měli čím zaclánět na sockých. Jiná věc je, že to určitě nemusí trápit Piráty.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JVMLOK: mám jich stohy, co tě zajímá?
    Třeba DPP - tam Piráti neudělali pokud vím ohledně krádeží a tunelování nic, stejně jako radní předtím. Vždyť tam jsou třeba ještě přilepené velké úklidové firmy napojené na lidi z ČSSD, které pravděpodobně předražují a vyvádějí, v roce 2024 (!). Nedávno jsem tam zahlédl stavební firmu z okolí Rudolfa Blažka z ODS, Witovski se scházel s Rittigem ...

Witowski se sešel s podnikatelem z Dozimetru, podle odposlechů u toho byl i Rittig a Pospíšilův poradce Fremr — Deník N
    https://denikn.cz/1555639/witowski-se-sesel-s-podnikatelem-z-dozimetru-podle-odposlechu-u-toho-byl-i-rittig-a-pospisiluv-poradce-fremr/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam