XCHAOS: vsadim se, ze pises na nyx vic prispevku nez ja. vypis z databaze nemame, ale mam takovej pocit.
ja netrolluji, nikde. trolling je psat neco abys lidi vyprovokoval k reakci. ja naopak reaguji na diskusi kdyz mne autenticky neco napadne. kdyz ne, tak ne. nepsala jsem sem nic pekych par mesicu.
fakt fascinujici ty tendence ke control freakismu u lidi. uplne vsude. u Piratu, u budhistu, vsude kde bys to necekal. je to hodne deprimujici, to ti reknu. fenomen socialniho ostrakizmu lidi co jsou prilis out of the Overton window je velmi realny. nejen online ale vsude. kdybys vedel jak je to brutalni, emocionalne, ze zjistis ze nejsi tolerovan. jako bytost proste tvoje existence neni tolerovana.
mas pak na vyber. mas moznost se zaradit a moc nevycnivat. to pro mne neni moznost. nebat se a byt sama sebou je tak strasne krasny, pres vsechny nevyhody co to prinasi ve spolecnosti, ze radsi umru nez abych se toho vzdala. ono to tak nebylo vzdycky. taky jsem mela strach byt sama sebou a drzela jsem se v mezich, jako kazdy. ale moje duse vylozene touzila po tom, se z toho vymanit. pracovala jsem na tom, tvrde, a pak se to stalo a stoji to za vsechno.
takze vlastne nemas na vyber. protoze jit zpet nelze. proste to nejde. nelze zmensit svobodu ktere jsi dosahla. a ty uz vis, ze te nejspis ceka hodne drsna budoucnost. ne kvuli tomu ze delas neco spatne. ty to delas dobre, protoze o tomhle podle mne je lidsky zivot. zjistit kdo jsi a pak byt sam sebou, uplne bez zaseku a loopingu ohledne validace a agreeability.
tenhle svobodny zivot, jasne ze ho chces zit co nejdyl. ale dost mozna ti to proste nebude umozneno. lidi to na tobe vidi a vylozene se te strani protoze jsi jako living reminder toho po cem touzi ale kvuli ruznym duvodum se drzi zpet. a pak te za to nenavidi, i kdyz vlastne nenavidi svuj strach, ale projikuji ho na tebe. takze te proste vytlacuji ze vseho. vcetne vydelecnych cinnosti. coz je docela problem.
kdysi jsem mela iluzi ze v politice ma tato idea, ze diverzita by mela tolerovana, ze proste ta idea ma support. ale nema. nema protoze nas je strasne malo a vesmes ani nevolime protoze vybirat si mensi zlo neni v nasi vybave.
vim ze to je dlouha a procitena odpoved ale prijde mi ze relevantni, presne tady treba. protoze my jako lidi se nevyhrabeme z marasmu nejruznejsicho druhu, dokud neumoznime sobe i ostatnim naprostou svobodu ve smyslu "zij a nechej zit". a od toho jsme tak daleko, jako spolecnost. ja myslim ze staleti a mozna tisicileti daleko.