• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ERNEST_GASKINKult barmana, kultura barového povaleče. Naše štamgastplacy, naši barmani, naše radosti.
    Kult barmana, kultura barového povaleče.

    Klub je určen pro minoritu v naší společnosti - hrdé štamgasty a barové povaleče. Pro lidi, jenž si nahrazují sociální deficity posedáváním na barech a nezávaznými diskusemi s barmany či kolemstojícími - s lidmi, které znají přesně natolik povrchně, že se v rozhovoru nemusí dotýkat něčeho osobního, vážného.. A mohou se jen vozit s časem.

    Uvítáme vyprávění o místech, kde jsme vítanými hosty, kde je nám dobře, ale i o místech, kam jste zabloudili jednou jedinkrát. Výměnu zkušeností, tipy na dobré bary, kavárny, nonstopy, kluby, restaurace... Cokoliv.
    Historky o tom, co se v jaké hospodě dělo netradičního, jsou v rámci žánru diskuse vítaným zpestřením.

    I když jsou podobné zkušenosti preferovány, nemusíte být přímo barovým povalečem, abyste se mohli diskuse zúčastnit. Mile rádi uslyšíme i o místech, kde si jen rádi dáte kávu a koukáte z okna. Dobré náladě v konkrétním prostředí se meze nekladou.



    rozbalit záhlaví
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    Ahoj, shnáním nutně tento půllitr se třemi čočkami. Klidně prodej celá ČR, poštu zaplatím. A pokud ho někdo máte a nechcete se ho vzdát, tak mě prosím kontaktujte také - půllitr bude sloužit jako exponát na výstavě, takže se dá pouze vypůjčit od vlastníka. A potom ještě sháníme autorské půllitry štamgastů /různě vyrývané/podepsané/apod. I v tomto případě budu ráda za info. Díky!

    GUSTAVTUTRE
    GUSTAVTUTRE --- ---
    Ve vlastní šťávě: 16 tipů, jak naštvat číšníka | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...evlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-16-tipu-jak-nastvat-cisnika--1351038
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    Kurnik, tady to nemelo umrit
    Ja mival svou domaci u bejvalejch vyndanejch, pajzl pro studenty na zizkove se svijany za 21 :)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    tak ja pridam taky moji domaci, je to Restaurace folimanka, ufff, stranky nemaj, to je ostuda, to jim musim vycist. Je to restaurace se zahradkou, sipky, fotbalek, jukebox, strakonicke pivo, vodka nemiroff a hlavne folimanka family - parta stamgastu. uz to neni co to byvalo, ale jak jsem se tu nekde docetla, ze to ty svoji hospudky "si mam jit pokecat s barmanem", tak tak jsem tam jeste za minuly obsluhy chodila, ted uz to neni, co to byvalo, ale porad tam prijdu a uz prede mnou stoji "mala jedenactka do nevychlazenyho ucha" :)) muzu doporucit :)
    CHICA
    CHICA --- ---
    ERNEST_GASKIN: hmm moc hezká hádanka ;) škoda, že jsem to objevila až po odkrytí odpovědí, neb by mě zajímalo, jestli bych něco uhodla...
    a na holky z Balkonu pozor!!! dělá tam moje moc fešná spolubydlící, tak doufám, že jí moc neokukuješ ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ok,

    celkem mě mrzí, že si víc lidí netiplo. jsem si jistej, že některý z těchdle barů znáte, navíc třeba standart má na fotce logo a dokonce základna to tam má napsaný...
    nicméně



    1) Standart - prej teď nejvíc hip podnik; je to kousek od ztrát, pohybují se tam samí krásní, milí lidé a chlapci s takovým prazvláštním neúčesem, kde mají takové jakože pomačkané vlasy do podivné patky přes čelo, něco jako emofunkkurtkombain crossunder, ale není to emo, poněvadž se k tomu nosí takové ty indie útlé kalhoty a tričíčka s hlubokými texty, a není to funk, protože ti chlapci nesmrdí, ale přímo voní a není to kurt kombajn, protože ještě mají hlavu.
    - v baru neštamgastím. líbí se mi tam, ale trochu se tam bojím a nevím, jestli mne klientela tak úplně láká. jako tedy ne, že by mi tato společnost vadila, ale asi bych si vybral jinačí místa s o něco rozdílnými návštěvníky.



    2) Maňana - neuvěřitelně příjemnej podnik (s krbem vole!), jehož jediná nevýhoda je prdel, ve které se nalézá. Na oslavu narozenin, soukromější večírek super. Vlastně bych to ani nedělal jinde.
    Silnou klientelu ale asi nenabere. Takže pokud štamgastíme pro společenský aspekt, je nám na prd. Pokud si ale naopak rádi odfrknete, užijete si prázdný útulný bar a třeba si něco přečtete nebo si zamakáte na bílejch noteboocích, tak pecka



    3) Propaganda! - Můj asi nejsrdcovější podnik v současný době. Super atmosféra, příjemná obsluha, perfektní otvíračka (do dvou do rána, tedy do doby, kdy vás téměř odevšaď už vykopali) a (dle mých zcela subjektivních měřítek) zajímavá klientela.
    Další velice zajímavej aspekt je, že propaganda v happy hour (15-19:00) hostí espressem za deset korun, což z ní dělá přesně ten správný bar, do kterého odpoledne vyrazit odfrknout, zapracovat, nebo s přáteli skrz naskrz probrat šifru mistra leonarda.



    4) Golf yacht (libeňský most) - foceno v prostoru přístupném pouze pro personál. musím přiznat, že kdybych tam neměl známé, které stojí za to navštěvovat, nepáchl bych tam. Jediná možnost se mi jeví jako netradiční restaurační scenérie, ale kdo by chodil jíst k pojebanému libeňskému mostu, když "plavajících" restaurací kotví na vltavě tři vonnegutovy hvězdičky.



    5) Stará Základna - tenhle podnik byl vždycky jeden z těch mála absolutních pajzlů pro mladý. A je jim tak dlouho, že z něj skoro je pajzl pro lidi ve střednim věku, mezitim co z tehdejších pajzlů pro takové vyrostly pajzly pro lidi, co si nepamatují, kam si dali zubní kartáček.
    Nezměnil se, v tomhle.
    Ale v poslední době - co je z něj "stará" základna a co ho vlastní osvald, dělá slušný kroky ku kvalitě služeb a sortimentu, což prostě je na pochvalu. Jo, a pro ty, co si na tom ujížděj, místní pokrový večírky údajně bývají legendární.

    6) moje postel no.



    7) Café balkon - druhá pobočka ouký douký. americkej sen ne! je to zhruba pro stejnou sortu jako oko, ale vzhledem k tomu, že je oko za rohem, tam naštěstí moc lidí nepáchne. Je to velice příjemnej bar s povětšinou skvělou obsluhou, zajímavym sortimentem a neuvěřitelně klidnou atmosférou, zvlášť takhle v létě, posedět s příjemnou hudbou u otevřených výloh do miladiny piety je prostě super.
    No a do toho vám číšnice nosí pojebané rajčatové polévky a citronády a usmívají se na vás. V tom baru by mi zas tak nevadilo umřít.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ERNEST_GASKIN: presne .)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    KAKIHARA: myslíš rozjebaný? ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    to poslední je "druhá pobočka" profláklýho inťoušskýho báru. tahleta "druhá pobočka" je za rohem od místa posledního srazu filmovýho kvízu a zároveň jde o místo s jednou z nejmilejších obsluh v praze
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ale mela je podobny, ne? :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ani jedno ;)

    s křesílkama cca 2 bloky od aidy ale
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    s kresilkama Aida, ta posledni mi prijde jak z UniJazzu
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    kdo pozná 4 a víc míst, má u mě kafe. kdo pozná všechny, má u mě snubák.

    [ ERNEST_GASKIN @ 7 obrázků/fotek, kterými by se dal shrnout váš život (by ABITAL) ]
    SERHOMIL
    SERHOMIL --- ---
    hej! krásný!
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ... a pavel ;)

    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ;)

    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    Pojďte dneska objevit bárek který se nazývá Lalibela.o)
    MASOO
    MASOO --- ---
    tak sem se v patek po roce vratila do rozjety zaby a bylo to supr
    JELLY
    JELLY --- ---
    HLADOLET: :)))tak to jo..
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    JELLY: to víš jsem hrdej dejvickej hraničář.o) celej život čumim do bubenče a obcházim hranice.o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam