• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: meditovat se "naučíš" za 5 minut ;) (přečteš návod a začneš;)

Ale když pro tebe psychowalkman tu funkci dobře plní, tak to je fajn :)

Asi na tohle jsou všechny tyhle pomůcky, stejně jako kurzy, atd, že pomohou člověku "najít si čas" a překonat ten divnej pocit, že zastavit se je něco těžkýho.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CONTINUITY: já totiž neumím meditovat, jsem pořád ve stresu a neumím si udělat čas, když si vezmu psychowalkman, vím, že teď nic jiného dělat nebudu (něco jako siesta a kafem nebo cigárem pro jiné), věnuju se jen relaxaci, navíc mě rychle nakopne do stavu, do kterého bych s jinak dlouho dostávala. Doufám, že po nějaké době užívání se mi bude líp relaxovat i bez něj.
    sama bych si tak drahý přístroj nepořídila, ale byl mi darován osobou, která ho už nemůže používat.
    _KARKULKA
    _KARKULKA --- ---
    TURF: já už ho mám nějakou dobu taky ten mletej kolovej ořech. no musím říct, že mi to taky moc nechutná. nejdřív jsem si dala lžičku do malýho hrnečku s teplým mlíkem, raději ještě lžičku kakaa a stejně cítím tu zemitou chuť. takže to už piju pouze se zacpaným nosem, kdy nic necejtím :-) ale ve studený vodě se ti to moc nerozpustí, to je lepší něco teplýho a ještě předtím to rozmíchat v trošce toho mlíka nebo vody a pak zalejt zbytkem (prostě jako kakao). no ale hlavní je, že to nakopne fakt dobře, únava fuč, spousta elánu..
    někdy si ten prášek dávám do želatinových kapslí a polykám, ale není to takový okamžitý jako po tom nápoji

taky jsme zkoušela kouřit damianu, ale jako nic moc. po asi šestým pokusu jsem usoudila, že mi to doohromady nic nedává :-) a chuť strašná :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Byla jsem kdysi v předváděcím centru Galaxy na asi hodinovém testování programů psychowalkmanu.

To mi nějak nevadilo, a fungovalo mi to dobře, ale protože jsem už tehdy měla zkušenost, že něčeho velmi podobného dosáhnu zdarma chvílí cvičení jógy (o meditaci nemluvě, na to jsem přišla později), nenapadlo mě si ten přístroj za x tisíč kč koupit, bylo to jen o zvědavosti.

Později jsem měla jiný psychowalkman půjčený doma na testování. Velmi rychle jsem toho zanechala, přišlo mi, že mě ty programy velmi hrubě nutí do něčeho, co mi není přirozené, a není to vůbec zdravé.

Řekla bych, že tam budou velké rozdíly podle programu a jeho tvůrce a výrobce a jeho celkové filosofie (tj. jaké programy, od koho, na čem založené tam dává). Samozřejmě když to konkrétnímu člověku dobře sedne, bude to úplná pohoda :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: A co všechno víš o výrobci ? ;) O těch lidech, jejich cílích, principech? Mně by "od výrobce" nestačilo.

Samozřejmě, když ti to funguje dobře, tak to je skvělý:), a asi to blíže zkoumat netřeba. Můj postoj je založen na zkušenosti, kdy mi to vůbec dobře nedělalo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    kde bydlíš?
    ...zabít tazatele...zabít tazatele...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CONTINUITY: neboj se toho, http://www.bwgen.com/ je tam i spousta uživatelských presetů
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CONTINUITY: mám programy přímo od výrobce, samozřejmě ze začátku jsme se bála co to se mnou udělá, ale teď si to užívám. Výsledek je stejný jaký u programu slibují a pro mě je to nejúčinnější metoda na snížení stresu nebo nabití energie
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GATTA_NERA: A odkud máš programy?

Dělá mi jisté potíže důvěřovat přístroji, který manipuluje s mým vědomím podle programu od člověka, o kterém nic nevím, na základě principů, které neznám..... Ale pokud z toho máš dobrej pocit, asi pohoda :))

Asi bych to brala lépe od konkrétních tvůrců, kteří budou mít svoje stránky, s fotem, životním příběhem, svojí mission, a vysvětlením principů, podle kterých pracují (co je podle nich žádoucí stav mozku, na základě čeho, a jakými prostředky ho chtějí navodit...)
    Existuje něco takového na netu, stahuješ?

GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Já jsem si na jemné vyladění stavu vědomí oblíbila psychowalkman
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PRAASHEK: Ha, děkuji, konečně přijatelnější cesty :o)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BLOODRAT: http://www.vegetalismus.cz/puskvorec-obecny/detail-2-33.html

takže žvýkat, polykat prášek nebo pít výluh :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Btw, když je tu ten puškvorec, jaký preferujete způsob absorbce? Zjišťuju, že šňupání mi nedělá tak úplně dobře, nevíc se na mne lidé divně dívají, tak se rozhlížím po alternativách :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DHA: Koukala jsem se teď do Rostlin v ájuvrédě a Ájurvédské kuchařky, nevidím tam žádnou laikovi zjevnou možnost, čím by taková reakce mohla být, ale určitě se dá říct, že zázvor, jako cokoliv, nebude působit na všechny stejně. Podle ájurvédy je zdraví prospěšnej zejména pro typy váta a káfa, každýmu jinak, pro třetí typ, píta, může být někdy nevhodnej (jsou to lidé, co mají už ohně dost a zázvor zahřeje ještě víc....) A mezi čerstvým a sušeným je taky i podle těch knížek energeticky dost velkej rozdíl, každý má svoje účely a hodí se pro jiné lidi.

To ale neodpovídá na otázku, proč na tebe má sedativní účinek ;) Jestli to tu čte někdo, kdo má nějaký nápad, prosím podělte se ;)
    Možná můžeš zkusit, co bude dělat sušený zázvor :)
    A ať je to čímkoliv, zjevně pro tebe zázvor povzbuzující prostředek není, informacím v obecných textech se nedá doslova věřit, pokud ti o to jde, potřebuješ jiné povzbuzující byliny :)
    DHA
    DHA --- ---
    Když už mluvíme o zázvoru, jak na vás působí? Všude čtu, že má být mírně povzbuzující, ale já jsem po něm jak praštěná palicí a nejraději bych si šla lehnout. Neříkám, že je to nepříjemný stav, ale rozhodně ne povzbuzující. Dělám si odvar z čerstvého zázvoru.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    A jinak můžu doporučit Prána čaj od Everest Ayurvéda, taková řízná směs se spoustou zázvoru, opravdu zahřeje a protáhne, v těchto dnech kdy to zima přetahuje ;))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: pokud někomu efedrin nic neříká, je to silnej centrální stimulant, potentnější než kofein
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    chichi, tak jsem se koukla do auditka o perníku, páč tam koukal jeden známej a byla sem zvědavá na co kouká ;)), a ono tam překvapivě relevantní info pro tento klub z překvapivého zdroje ;o)

GAZIK --- --- 12:58:34 27.2.2010
    (+2)
    Ty jo obevil sem konecne neco co me k pestovani te efedry donuti:

Hlavní obsahovou látkou je alkaloid L-efedrin doprovázený dalšími alkaloidy, např. L-norpseudoefedrin a D-norpseudoefedrin. Jejich obsah v rostlině silně kolísá. Toxická je celá rostlina.

----------------

poznámka od conti ;)
    Efedra, neboli chvojník, je kromě toho, že obsahuje efedrin, překvapivě zdravá bylina. Mám ji tu v ájurvédské knížce Yoga of Herbs, kde je popsáno mnoho pozitivních zdravotních účinků chvojníku a zjevně je považován za naprosto regulérní kvalitní součást terapie pro některé pacienty ;) Takže pro zdravé lidi, kterým konstitučně vyhovuje, bude rozumné občasné užívání asi taky ok...

Tady v citátu od Gazíka říkají "toxická", protože obsahuje ten alkaloid, navíc drogovej prekurzor, brekek, to už je prostě takovej jazyk ;)
    Samozřejmě efedrin má řadu kontraindikací, zejména cokoli se srdcem,a musí se užívat velmi uvážlivě, ale pokud už, tak v "přírodním balení" je to určitě nejlepší možnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam