• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: ale tak je asi burt, jestli to delaji takto, nebo tech 11 % z 1500,- ti pridaji k platu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: No, pokud to je v soukrome firme, je to jeji vec. Pokud jde ale o rozpoctovou statni organizaci, pak je to plytvani statnimi penezmi a jednoznacne je to nefer k ostatnim pracovnikum statni spravy - vsichni jsou placeni ze statniho rozpoctu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BONGI: neobvykle mozna, nehospodarne... no nevim. nekde davaji 80,- a nepriplaci si nic, myslim ze to tak bylo treba v DHL.
    BONGI
    BONGI --- ---
    THE_MIRACLE: Danove uznatelny prispevek na stravenky je 55% z ceny stravenky, 45% je platba zamestnance. Pokud tedy z 80ti korunove stravenky platis 25KC, pak ti podnik priplaci 11KC z cisteho zisku. To je velmi neobvykle a nehospodarne (zvlast kdyby to melo byt u statnich rozpoctovych organizaci). Neznam (mozna, ze existuji) soukrome spolecnosti, ktere by tohle delali ( u stravenek).
    CROSS
    CROSS --- ---
    FIONOR: to rekl bych je trochu zavadejici. Poukazky se stavaji soucasti rodinneho rozpoctu i v pripade, ze slouzi svemu ucelu v ciste puvodne zamyslene podobe. Prinejmensim v me domacnosti tedy moje stravovani soucasti rozpoctu je, v tvoji ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: z kterych si pak uvarim obed, ktery si druhy den vezmu do prace...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OT
    THE_MIRACLE: stravenky mají sloužit ke stravování zaměstnanců, ne k tomu, abys za ně nakoupil v Bille potraviny pro rodinu...
    /OT
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Ne, to neni. Ale to nemeni nic na tom, ze je to na hovno, protoze spoustu rodin to existence ohrozi.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Už jsem tě tady na to jednou ptal: Takže podle tebe je lepší jít do fronty na pracák ( zvlášť u nás na ústecku) a tahat ze státu prachy touhle cestou, než se smířit s - 10 % z gáže ???? (PONCIK --- --- 8:34:10 22.9.2010) a dneska k tomu přidám i za cenu ztráty benefitu 1100/měsíc ,- ?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: No tak heje, já mám 80 Kč a připlácím si 25,-. Tzn. pokud je 20 prac. dní, z platu mi strhnou 500,- a dostanu stravenky za 1600,-. Tzn. 1100,- čistého k platu. To je pro mě silný benefit, protože za to pak nakoupím v Bille potraviny pro rodinu. A když ti strhnou 2500 z čisté mzdy a seberou stravenky za 1100,-, tak už je to 3600,-.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: U mně při hledání práce byly nějaký benefity až na posledním místě, dokonce jsem i silně začal slevovat z nástupního platu, hlavně nesedět doma . Naposled mi na stravenky strhávali 400,- rovnou z platu, takže zase tak silnej benefit to nejni .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Jo, ale pak už to není 10 % co se říkalo. Já třeba považuju stravenky za velmi silný benefit.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Jediný co mně u hasičů policistů a záchranářů přijde divný je že jim vnitro vůbec sahá na rizikový příplatky (((. 10% z platu, stravenky a jiný pičmundoviny byly ale předem loni avizovaný, takže se jen dodržuje slovo, jenže v případě platů to najednou nasere. No a já snad po 3 měsících bez práce možná od 1. 2. 11 začnu zase zařezávat. Dostal jsem odstupný za 3 měsíce 70 tis. a o podporu bych brnknul asi až od 1. 4. 11, ale držim kušňu, protože jsem to šetření loni na jaře sám volil )).
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: jestli to nebudeš brát moc osobně, postnul bys (třeba i jen do pošty) hrubou mzdu, odvod na sociální a zdravotní pojištění a čistou mzdu svého bratra před a po snížení? fakt by mě zajímal konkrétní případ. co znamená snížení o 20%?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: jinak myslim ze mezi svatky o tom mluvili i v Udalostech...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: vyplatni paska brachy?
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: a nějaký zdroj této informace?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Co jsem slysel tak vsichni.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: všichni hasiči, nebo nějací konkrétní?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tak jen stručně si dovolím ještě k reformám. Státní zaměstnanci -10 %.

    Hasiči přišli celkem o cca 20 %. Sebrali jim stravenky, cca 2500 z platu a ještě nějaký příplatek. Takže cca 4000 - 4500 čistého méně. To vše za 240 hodin měsíčně v práci, nemožnost podnikat apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam