• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: Jen z rychlosti jsem v excelu spočítal kolik let by trvalo splácení, kdyby se podařilo ve státním rozpočtu vytvořit přebytek a než by se dluh zcela splatil:
    přebytek 2,5% = splácení 89 let
    přebytek 3% = splácení 59 let
    přebytek 3,5% = splácení 46 let
    Ve skutečnosti dluh pravděpodobně nebude splacen nikdy, protože od okamžiku, kdy výše splátek dluhu přestane být významnou částkou v rozpočtu, tak ustane i politický tlak na snižování dluhu. Dnes je to třetí největší kapitola a jenom na splátky úroků (!) - tedy nikoliv dluhu, ale jen úroků z dluhu, zaplatíme víc, než jsou v součtu kompletní náklady ministerstev vnitra, spravedlnosti a průmyslu.

    Co myslíš "kvaziprůběžným systémem"? Pokud má jedinec vlastní účet, tak se nejedná o kvaziprůěžný, ale individuální účet.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: tedy je to za horizontem schopnosti naseho planovani penzijniho systemu? nu, ok. ale co ta moje druha namitka ohledne kvaziprubezneho systemu?
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: prodluž to na zhruba 60-80 let. Kdyby to mělo být za 20 let, musel bys dostat český rozpočet do zhruba 7% přebytku ze současného cca 12% schodku. Představa, že dokážeš snížit výdaje státu o pětimu je z říše sci-fi.

    Ty řeči, že zadlužujeme už naše vnuky jsou totiž pravdivé.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: tak trvalo by to treba 20 let a pak co? povinnost by se zrusila? nejak mi to neprijde systemove, pocita se s tim, ze se stat bude neustale zadluzovat a HLAVNE, toto je v podstate prubezny system. proc vyvadet penize z primo prubezneho systemu do systemu neprimo prubezneho? nevidim v tom logiku, kdyz nakonec je to stale stat, kdo ty penize rozdava. pusobi to na me jako radoby-trzni reseni, ktere ve skutecnosti k trhu nevede.
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: V tuto chvíli stát dluží zhruba tolik, kolik dokáže za rok vydělat, tedy zhruba částku stejně velikou, jako jsou roční příjmy státního rozpočtu. I v situaci, kdy se podaří tento dluh nenavyšovat, ale začne se snižovat, bude trvat ještě hodně desítek let, než bychom se zbavili tohoto dluhu.
    A protože většina dluhopisů má splatnost méně než 10 let, tak se budou muset vydávat další a další, aby se půjčilo na splacení té části již splatných dluhopisů, které nedokáží pokrýt přebytky rozpočtu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    navic co pripad, kdy se statu konecne povede dosahnout vytvareni rozpoctovych prebytku? to tech statnich dluhopisu asi moc nebude.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: to mi ale pripadne zbytecne tuto povinnost uvalovat na penzijni fondy a prohanet skrz ne penize, ktere muze stat vyplatit primo. takto to fakt vypada jako ona kritizovana privatizace statnich sluzeb a mala domu kamosum.

    nejsem odbornik, rad se necham poucit :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ale docela by me zajimalo co TOP09 hodla delat s nevykonnosti penzijnich fondu, jestli vubec neco. ten druhy pilir se uz v par zemich kvuli velke a pochopitelne regulaci ukazal jako zbytecny z hlediska one vykonnosti. s povinnosti odvadet cast socialnich odvodu do akcii nebo podilovych fondu predpokladam neprijdou a deregulace druheho pilire bude docela orisek.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: ach tak to ano, priznavam se ze jsem cely program necetl a vychazel jsem ze slov pane Kalouska, ktery neco takoveho v tomto smyslu pravil.

    no kazdopadne ta faze vybirani penez ze statnich podniku se nejak preskocila a preslo se rovnou k one nutnosti. TOP09 jsem nevolil, takze me nemela moznost zklamat. ale jeji kroky se mne prestavaji libit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: restrukturalizaci daní v programu měla. a v kapitole programu o Reformě důchodového systému se explicitně píše, že Výpadek příjmů stávajícího průběžného systému financování důchodů pokryje vláda z aktiv společnosti ČEZ a v případě nutnosti z nepřímých daní. Čekám ještě tu část z aktiv ČEZu, ale není pravda, že by zvyšování některých daní v programu nebylo.

    Reforma důchodového systému - TOP 09
    http://www.top09.cz/proc-nas-volit/volebni-program/volebni-program-2010/reforma-duchodoveho-systemu-1354.html
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: ale miri spravnym smerem. zvysovani dani TOP09 v programu nemela a o nejakem sjednocovani nemuze byt rec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Jak jsem potkal vaši zdaněnou matku | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/penize/jak-jsem-potkal-vasi-zdanenou-matku/
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    BOBR: však jo, řadím mezi důvěryhodné ... narozdíl od SANEP, jak říkáš...
    BOBR
    BOBR --- ---
    TLAMPAC:
    No, já bych CVVM výzkumy celkem věřil. 1) je nedělají na zákázku, ale pokud vím jako součást řešení grantových projektů; 2) dělají je kontinuálně, takže si snadněji všimnou nějaké podezřelé odchylky. Jinak, pořád nechápu, jakto, že se SANEP dostává do masmédií, vč. tuším OVM. Co si o tom mám myslet !?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Poslanci si snížili platy víc, než chtěli. Kalousek nás doběhl, stěžují si - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/poslanci-si-snizili-platy-vic-nez-chteli-kalousek-nas-dobehl-stezuji-si-1n4-/domaci.asp?c=A110209_082633_domaci_bar
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Kalousek: když ODS tvrdí, že Vondra nemá s případem nic společného, bude to asi pravda – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/224314-kalousek-kdyz-ods-tvrdi-ze-vondra-nema-s-pripadem-nic-spolecneho-bude-to-asi-pravda.html
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: nekdo z jeho sekretariatu jo ... zjistil jsem co jsem potreboval ...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: Tobě někdy osobně odpověděl coby ministr MPSV ? Neberu jako představitel TOP09
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: napiš to Drábkovi do emailu ... ;)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    No takže v rekval. projektu jsem již 7 týden a za tu dobu nebyla spuštěna jediná rekvalifikace. A rekvalifikaci beru jako činnost, která nutí bezpracníky nesedět doma a čučet do zdi, takže i ta výuka cizího jazyka byť ve větší skupině denně od - do je pořád lepší, než to čučení. Takže tohle MPSV pod vedením p. Drábka nemá vůbec vychytaný a jak sleduju ani je to moc nezajímá. Nemusíme vyplácet podporu je-li odstupné a tím to pro nás hasne (((.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam