• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Kalousek zažaluje Lessyho. Pickovi se za urážku omluvil - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/kalousek-zazaluje-lessyho-d0n-/domaci.aspx?c=A120718_204844_domaci_brm
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    Vláda není dokonalá, ale důvěru si zaslouží | Aktuality | Mgr. Jan Farský
    http://www.janfarsky.cz/aktuality/128_Vlada-neni-dokonala-ale-duveru-si-zaslouzi/
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Já si myslím, že mluví pravdu oba. Kalousek řekl PASSAT, Lessy rozuměl CASA. Vždyť to zní podobně.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Útoky na policii nemohou pokračovat, podpořil Klaus Lessyho - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/lessy-u-klause-0po-/domaci.aspx?c=A120718_103802_domaci_abr

    Dokonale dotvořený obraz naší politiky - Knize nema rad Klause, ale ma rad Kalouska, Klaus nema rad Knizete, takze nema rad Kalouska. Klaus nema rad Necase ani Kalouska, proto se zastal Lessyho.

    A ja, ja nemam rad nikoho :-).
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: četls ten článek? titulek je hezky bulvární, ale ono je to (jak to tak větščinou bývá) trochu složitější...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: Ale ještě to není hotové :-). Bude to nejspíš místopřísežné prohlášení 20 dalších lidí, kteří s ním jeli ve služební A6, že zřetelně slyšeli, jak pan ministr s Lessym mluví o CASSATECH :-).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Zato pan ministr Kalousek se činí....


    Vypadá to, že něco schrastil :-)

    Mám důkazy proti Lessymu, tvrdí Kalousek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/273509-mam-dukazy-proti-lessymu-tvrdi-kalousek.html
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Bohužel další důkaz, že člen vlády za TOP09 funguje ve smyslu po mně potopa (((.

    Drábek navrhuje zvýšení platů politiků a soudců až o desetitisíce měsíčně – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/273500-drabek-navrhuje-zvyseni-platu-politiku-a-soudcu-az-o-desetitisice-mesicne.html.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ty zvyrazneny kosoctverce to pekne dokresluji
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    chytremu napovez...


    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PAULMUADDIB: částečně máš pravdu, ale zcela bych nepaušalizoval.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: Ale samozřejmě že ze dvou zel - "odevzdat prachy a nevidět je" a "odevzdat prachy a dostat část zpět" je to menší zlo a tedy lepší situace, ale není to paretovské zlepšení.

    Jako jeden můj kamarád, co si pochvaluje, že jeho prodavačky utratí část výplaty zase u něj. Super, ale celkové bohatství tím nemůže vzrůst. V ideálním případě jen neklesne, což je málo (a předpokládá to, že nebude žádný třetí úřada řešit, kolik a jak máš ty zaplatit a ten druhý dostat). V realitě si bohužel platíš úředníka, jehož náplní práce (naštěstí tak 1-2 hodiny denně šnečím tempem mezi kafíčky a solitérem) je například vytvářet a obesílat tě debilními formuláři, jejichž výtstup je stejně každému k ničemu...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PAULMUADDIB: ne, jen je rozdil, jestli mi ty prachy vezmes a pouzijes je nekde v prdeli, nebo je alespon castecne zase napumpujes do me, treba tak, ze si koupis muj vyrobek. Je to tezke pochopit?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: Hahaha, ekonomické perpetuum mobile. Takže já ti vezmu 1/2 tvých peněz, ale pro tebe je to plus, protože já je dám lidem, kteří k tobě příjdou nakupovat, takže ti část těch peněz zase vrátí...

    Akorát předtím si měl peníze, které jsem ti vzal a teď zase nemáš ty věci, které si ti úředníci za ty tvé peníze koupili, ale hlavně, že se zvětšuje obrat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PAULMUADDIB: je to jinak, minimalne v druhe casti... stat zajistuje sluzby, ktere zajistuje a) pomoci soukr sektoru a za b) pomoci lidi, ktere jsou opet klienty soukr. sektoru. Pokud by stát jen splácel dluh a setril, nebude kupni sila pro soukrome podniky a ty zkrachuji a lidi z nich bude muset zivit zase stat, ktery si na to bude muset pujcit.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: Je to přesně naopak. Pokud jako jedinec zároveň dlužíš a spoříš a za dluh platíš míň, než kolik ti vynáší spoření, tak jsi efektivní a vyděláváš. Prostě půjčuješ svoje peníze někomu, kdo ti je půjčuje zpět levněji.

    Jako stát ale nemáš co spořit - ty peníze jsi vzal soukromým osobám a firmám, a ony by je investovaly rozhodně lépe, než stát, takže pokud se podaří snížit výdaje, má se splácet dluh, až se podaří splatit zcela a začne se tvořit přebytek, mají se snížit daně.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: jo, to asi jo. ale jestli je to uplne spravne nevim... Proste kdybych nebyl konzerva a vzal to na 30 a usetrene treba 3000,-/mes. vhodne investoval, asi bych vydelal vic.

    Ale proste u statu, do jehoz pokladny neprispiva jeden The_Miracle, ale treba milion takovych, by proste podle me mel byt mene uzkostlivy, protoze svou uzkostlivosti si pod sebou reze vetev (pripravuje o mozny vydelek sve zdroje). Je to proste trochu kanibalismus...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: ja ji povazuji za spravnou u jedince. U statu ji nepovazuji za spravnou tak uzkostlivym zpusobem.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FIONOR: Já si ty svodky ministerstev čtu sám o své ujmě, takže mařit můj čas nebudeš a svůj rozhodně nemusíš. Já ti můžu vyjmenovat 50+ úřadů s celkem 10.000 zaměstnanci, které by se daly zrušit zítra, aniž by to někomu chybělo, nebo vadilo (kromě těch ouřadů, samozřejmě).

    Tón je důsledkem nasranosti.

    Véčkaři už ve vládě nejsou, teď mají poslušné psíky a vystrašenou ódéesku, takže můžou konat. Já bych Kalouskovi ty miliardy i přál, kdyby nepromeškal příležitost a zavedl "státotvornou mafii", tedy stal se celkovým vítězem (což jednu chvíli byl) a nastavil ty pravidla, aby ti "u zdroje" si přišli na slušný peníz bikem, ale zároveň rostla ekonomika a snižovali se daně. To nezvládl...

    Nebo mi vysvětli, jak milionářská daň a zrušení stropů SSHI pomůže, když se nevybere ani o korunu víc a ani to nepomůže mocensky (snad až na to, že se vypudí jednotky až desítky schopných do zahraničí atím klesne konkurence současným politikům, jenže ti, co mají 100k + jsou stejně moc schopní a slušní, než aby přežili v politice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam