MAKOSHARK:
Jiřina Ptáčníková se stala proti své vůli významnou postavou frašky, která se rozpoutala v závěru kvalifikace. Došlo k situaci, že jedenáct skokanek zdolalo 440 cm, další tři závodnice pak měly skočeno 435 cm na první pokus. Jediná Jiřina však z nich mohla ještě skákat dál, neboť 4.40 m vynechala, zatímco Polka Pyreková a Řekyně Ledákiová na této výšce skákaly a třikrát ji shodily. Variantou tedy bylo, že půjde dál 14 tyčkařek, což ale rozhodčí odmítali a nutili dále skákat i oněch jedenáct závodnic, které postupovaly tak jako tak. Až na Ptáčníkovou tak vycházkovým krokem chodily s tyčí k doskočišti a symbolicky shazovaly. Ukončila to až Jiřina, která na první pokus 445 cm skočila a tím frašku ukončila. Na psychické pohodě jí to však nepřidalo. "Jsem úplně vyřízená. Nechápala jsem, co se děje. Rozhodčí i trenéři dalších závodnic na mě tlačili, ať skáču, dokonce mi jeden z rozhodčích řekl, že budu mít problémy, když to neudělám. Byla jsem zmatená, vyčerpaná, protože na dnešek jsem spala jen tři hodiny. A problémy mít nechci, tak jsem to skočila. Pak zase řekli, že jsem tím dvě holky vyřadila," líčila v slzách. "Na druhou stranu jsem tu od toho, abych vyřadila víc než dvě závodnice. Měly skočit 440 cm a byl by klid. Soupeřky byly vesměs hlavně rády, že jsem to ukončila. Třeba Němky i Rusky mi přišly dokonce děkovat, " dodala.