JUANITA: napřed nějaký to protažení, potom ještě protahovací cviky s oštěpem, lehký rozhazovaní stylem obouruč nad hlavou z místa, potom jednoruč z místa na vícero způsobů (to jsem měl víc oštěpů u sebe abych nemusel tam a zpátky takže jsem chodil rovinky) na zpátek se s nima vyházet levou rukou aby nebyla tolik zatěžovaná jen jedna půlka těla. Můžeš trénovat běh s oštěpem kdy běháš rovinky. Můžeš trénovat jen ten konečný přeskok, často jsme si zavěšovali takový gumy za něco pevnýho a trénovali jen ten otočkový pohyb. Je toho docela spousta. Třeba i hody z lavice kdy se na ní sedí bokem atd atd :)
Co se týče závodů: když závodíš za klub tak jsme měli třeba cca 5-6 závodů za sezonu proti dalším klubům v naší lize či přeboru, potom máš třeba v Praze Veřejný závody cca taky těch 5-6 závodů kam může kdokoliv kdo si zaplatí 50Kč startovný, to je teda jen v Praze, potom jsou různě i po krajích tydle veřejky. Dále máš třeba vrhačský trojboje, nebo různý srandy jako třeba v říjnu ve Starym Plzenci na fotbalovym hřišti (minulý 10 ročník navštívil i sám Honzik Železný což jsem propásnul:)).
Třeba tudle neděli bude v Kolíně klasický 5boj, který i ten oštěp obsahuje a přemýšlím, že bych si na něj zajel. (Dálka, 200m, disk, oštěp, 1500m).
A asi by se toho našlo víc kde se dá zaházet, no já vždy k hodům tíhnul a Honza Železný byl můj vzor takže bych ten oštěp nechtěl do konce života zavrhnout a když ted trochu posiluju tak je pravý čas si občas zaházet :) Bydlim kousek pod Strahovem a mám chalupu kousek od Čáslavi kde jsou na to i luxusní podmínky. A to i na disk a kouli :)