• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEAkademie věd ČR, věda a výzkum

Vše o Akademii věd ČR, vědě a výzkumu...

rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BIDAK: Poslal jsem to divizi vnějších vztahů, takže možná se to objeví i na webu AV.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    THE_MIRACLE: Šiřte to, linkujte to.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BIDAK: HUSTÝ!

Ale musím říct, že mě to ani nepřekvapuje... :-(
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    BIDAK: 29 milionu jen tak do kapsy. Jdu blejt :(
    R_G
    R_G --- ---
    BIDAK: Podle me je nekompetentni, vlastne o tom nic nevi a plne duveruje vsemu, co ji rika Blazka (ktery udajne "nekrade") a Mateju. Krome vsech jejich skandalnich vyjadreni v rozhovoru (vybiram vec se 300 miliony a nereformovanost akademie po revoluci) je zajimave i jedno z prvnich verejnych priznani, ze se planuje dalsi ministerstvo - pro vedu a vyzkum (pripadne i pro vysoke skoly). Dosud bylo myslim jen verejnym tajemstvim, ze to je to, co chce Mateju a samozrejme uz se vidi v pozici ministra. Des a hruza.
    P_T
    P_T --- ---
    Chtel bych poprosit vsechny kteri to sleduji aby mi pomohli - snazime se na strance http://www.vedazije.cz/media delat co mozna kompletni monitoring medii, ale treba dnes vypadnul newton a na newstinu nic relevantniho...
    Pokud najdete zajimavy clanek, rozhlasovy nebo televizni porad, ktery na strankach neni, napiste mi prosim...diky
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BINARY_PARANOIC: Ech, darmo mluvit.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BINARY_PARANOIC: Ano, podobný pocit z toho mám i já.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BIDAK: já ti nevím, mám z toho pocit, že jde jen o předvolebně diplomatické potvrzení dlouhodobého záměru rozmělnit práci AV mezi vysoké školy a mezi výzkum financovaný ze soukromých zdrojů. Prostě se jí nějak elegantně zbavit a přitom se tvářit, že pro vědu a výzkum děláme strašně moc. A hlavně pomíjet základní výzkum, který je, jak se zdá, pro tuto paní zcela nadbytečným.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BIDAK: Ta paní je lehce schyzofrenická... A pro mě je to kráva pitomá...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Kopicová překvapila: Věda je základ, takže peníze na ni nakonec budou
    http://zpravy.idnes.cz/kopicova-prekvapila-veda-je-zaklad-takze-penize-na-ni-nakonec-budou-1d5-/studium.asp?c=A100102_162211_studium_klu

Je to zvláštní rozhovor.
    ACKO
    ACKO --- ---
    LVA: Důvěrný drb;( ten pán je státním úředníkem již od absolvování vysoké školy.

THE_MIRACLE: Z fondů lze financovat práci lidí pracujících na konkrétních projektech. Ovšem ten největší fond pro rozvoj výzkumu a vývoje je poměrně problematický ( OP VaVpI) je určen na vybudování kapacit pro výzkum a vývoj. Samotný provoz a lidské zdroje v něm budou ovšem po tom roce 2013 muset být financovány ze státního rozpočtu, což bude pěkná řacha.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ACKO: S Evropskymi fondy pravdu nema. Nelze s nimi pocitat, nelze z nich platit napr. mzdy. A kdyz nebude na mzdy, nebudou lidi... kdyz nebudou lidi, nebudou projekty, kdyz nebudou projekty, nebudou penize z fondu...

Ani 5 inovaci svicky nenahradi zarovku ;-), nebo jak to Drahos rikal....
    LVA
    LVA --- ---
    ACKO: zaujalo me v jednom z tech clanku, jak rikaji, ze je to snad nejdele slouzici statni urednik..asi upir ci co ;o)
    ACKO
    ACKO --- ---
    LVA: Nojo, to je pořád to samý, s evropskými fondy má pravdu, ty nám poběží do roku 2013(maximálně do roku 2015 pro zbytek projektů) pak už nic nedostanem. Pan Blažka se rozhodl, že se u nás základní výzkum podporovat nebude, že se bude podporovat pouze výzkum aplikovaný, vývoj a inovace. A přes pana Blažku vlak nejede, patrně je neodstřelitelný.
    LVA
    LVA --- ---
    jinak kdo hleda na nejaky integrovany zdroj zprav z vedy, at uz se jedna o politiku ci obsah, doporucuju NEWSTIN. Sami se trosku na vyzkumu a vyvoji podileji, maji grant od EU z 7.RP
    LVA
    LVA --- ---
    tak zum beispiel lidovky, idnes, nebo taky dalsi ci v neposledni rade..
    ACKO
    ACKO --- ---
    THE_MIRACLE: copak tam říkala? Už to je někde k přečtení.?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tak Akademický sněm

- Kopicová se opět maximálně ztrapnila (boha jeho kde ji vyhrabali, to fakt nechapu)
    - Klaus typicke... no comment.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam