THE_MIRACLE: Drahos je urcite lepsi nez treba Paces. O tom zadna. Kazdopadne ten rozhovor o NC byl proste srandovni.
Ad. "ale evidentně to nevíš ani ty" To neni pravda, ja mam o tom, co se dela v tech nobelovskych oborech (fyzika, chemie, fyziologie a medicine) docela dobry prehled. A mimoradny objev te NC kategorii by rozhodne nesel prehlednout. Uz ted maji masivni medialni kampane zcela marginalni objevy v prumernych a podprumernych casopisech s titulky "Cesti vedci objevili lek na rakovinu..." A kdyz ma nekdo skutecne dobry objev treba v Science nebo v Cellu, tak jsou toho plne noviny.
Ja ted pracuju pro cloveka, co za svoji karieru publikoval 8x v Nature, 6x v Science, 5x v Cellu atd. vetsinou jako korespondencni autor. V CR neni nikdo, kdo by se necemu takovemu vubec priblizoval. Ovsem ten muj sef je porad velmi zdalen tomu, aby byl vubec v okruhu moznych kandidatu na NC. A ten okruh kandidatu na NC je porad strasne siroky, takze se na vetsinu z nich vubec nedostane. Proste to, co tam Drahos rikal o NC je blabol a pokud tomu nerozumis, tak mi ver nebo never, ale nehadej se. Je uplne stejne, jako kdyby Pelta rikal, ze v ceske fotbalove lize hraje mnoho kvalitnich hracu a ze nedostanou Zlaty mic (pro nejlepsiho fotbalistu sveta) jenom proto, ze neni politicky zajem, aby to dostal nekdo z ceske ligy.
A s tou EU jsi me rozesmal. To, ze EU cpe nekam penize, rozhodne neznamena, ze to neni uplna blbost (skoro mam pocit, ze plati spise opak, ale nechci generalizovat). Staci cist noviny.