• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDigitální lomografie, crossprocessing a jiné techniky (a hlavně samotné fotografe)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VASAX: no poprvé jsem podle toho valil, ale během těch 4, 5 fotek jsem si vytvořil svůj postup. ale nejedu úplně šablonovitě :). každá fotka je jiná. u některé si vymyslím něco navíc a tak.
    VASAX
    VASAX --- ---
    KEPASO: Jedeš podle toho flickr tutoriálu?
    VASAX
    VASAX --- ---
    KEPASO: tohle je dobrý, i myšlenkou... já osobně bych kontrastem atp přitlačil na pilu, ale to je zase můj styl ;-)
    KEPASO:
    MURHAAYA: Ha! Druhý! Jo to jo. Lens blur by se občas hodil... ale zase tady není snaha věrně kopírovat lomo/cross/etc ale dát tomu digitální rozměr...

Já jsem si časem udělal takovou vlastní jednu lomo a druhou cross akci, které jsem různě upravoval inspirací z pokusů a tutoriálů. Když ji spustím tak nikdy nevím, co přesně vyleze a jak to bude vypadat... tím jsem docílil alespoň toho kouzla náhody ;-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MURHAAYA: už jsem do nich trošky rýpl, aby to nebylo tak ostrý.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    jeste byste to hosi meli nejak rozostrit bo tak :) ty lomo objektivy nejsou z nejostrejsich :)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    a protože mě to ba, tak zkusím ještě

KEPASO
    KEPASO --- ---
    jasně. no mě právě prudila ta myšlenka, že když holt nemám čočku v mobilu nebo lomoparát, tak smůla. :(
    VASAX
    VASAX --- ---
    KEPASO: Ono jde o všechno, nezatracuji ho, naopak jho sleduji. Ale jde mi o efekt i o myšlenku.. a tam se občas ztrácí obě... a myšlenka bez efektu taky není úplně nej ;-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VASAX: ale tak digilomo klub bych tak nezatracoval. objevi se tam fajn veci. tam ale preci nejde tolik o ten konkretni efekt loma, spis o tu myslenku ne? jakoze pristup a styl foceni toho ci onoho zajmoveho objektu, si teda myslim ja.
    VASAX
    VASAX --- ---
    :-).
    To jsem rád...
    Tak oni tu pak jsou původní lomisti/crossové (fotící v rámci filmů a příslušných strojů) a pak jsou tu ti tragici co říkají digilomo hnusným fotkám z mobilu... kdyby alespoň fotili na upravené firmwary aby to dělalo opravud lomoefekt...
    paj jsou tu lidi jako já co fotí fotku s tím, že pak z ní udělají lomo (nebo zpětně vybírají vhodné fotky ;-))
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    heh, tak jsem to zkusil. a asi jsem si nasel novou zalibu :)

KEPASO
    KEPASO --- ---
    VASAX: Jasně, perel tam moc není.
    Myslím, že vinětace není na škodu. Ale s citem.
    VASAX
    VASAX --- ---
    Já jsem se díval, no... jako jen tak 1/3 se mi fakt líbí :-).

BTW chtěl jsem počkat na víc lidí, až tu bude, ale nakousnu to hned... při simulaci loma... viňetovat či nevinětovat? Já osobně raději vinětuji ale občas je to prostě blbý, viz VASAX
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VASAX: Jasný. Hodil jsem to sem hlavně kvůli těm kouskům od uživatelů. :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    Těch tutoriálů je spousty, postupů dvakrát tolik ;-). Právě a nejen kvůli tomu jsem založil tuhle diskuzi. :-)
    Díky za link, přihodím na nástěnku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam