• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDigitální lomografie, crossprocessing a jiné techniky (a hlavně samotné fotografe)
    VASAX
    VASAX --- ---
    GHOSTSTALKER: co ti ještě chybí? Grain, blur?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ONDRASEEEK: nj, mas pravdu, kdyz vynecham to stazenou saturaci, tak to ma uplne jinej feeling :)

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    tak ja taky prihodim takovej experiment... zkousel jsem neco nasimulovat, ale moc spokojenej s tim nejsem :)

MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    VASAX: spis jen vinetace rameckem, vinetaci to chce spis jako kruh, takze jen v rozich a jeste ke vsemu nemusi byt rovnomerna, ale nekde vic a nekde min. a na lomo to ma silene malou hloubku ostrosti. coz jako teoreticky asi taky de, ale klasicky lomo ma 32mm objektiv (f/2.8 a pri zaostreni na blizko by to mozna slo, ale neni to moc casty). Vetsina lomo fotek je focenych na sunny 16, takze ostry slunce, hlouka ostrosti mega moc.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VASAX: ja nevim, no... obsahove to k tomu ma urcite bliz, nez ten kvitek, ale premyslim, jestli se da necemu rikat (digitalni) lomo jen proto, ze to ma vinetaci a vytazeny kontrast/saturaci
    VASAX
    VASAX --- ---
    DLomo?
    VASAX
    VASAX --- ---
    Tak to jsou všechno "lomo" akce nebo udělané akce podle tutoriálů z netu...
    Koukám že jsem to zapomněl převést a nechal to v AdobeRGB...
    VASAX
    VASAX --- ---
    TWARR: tak to bylo čistě jen efekt a ne obsah...
    GHOSTSTALKER: 1. - yeah; 2. Ono už to pozadí i tak bylo tmavé takže když se trochu pohne křivkou... utopený stíny jsou problém?; 3. souhlasím, tohle je můj nejméně oblíbený postup.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    1. - to bude asi original
    2. - prasox, utopeny stiny, cerna aura kolem kvetu (tady to fakt vypada, jako bys to obtahnul cernym stetcem, netusim, jak jsi toho docilil)
    3. - presaturovany, ta zelena na listech je uplne mimo
    4. - tohle ujde, asi proto, ze je to nejblize te 1. (originalu?), ale porad to s lomem nema imho nic spolecneho
    5. - viz 2., ale prasox efekt na 200% :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    :D
    TWARR
    TWARR --- ---
    me to moc lomo neprijde:))) asi za to dost "muze" obsah fotky:))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VASAX: mne teda na tom nejak nic neprijde jako lomo... i kdyz 2+5 jsou teda neskutecny prasoxy :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    Tak, přátelé, prosím, vyslovte svůj názor:
    Zde jsem udělal test několika digilomo postupů a zajímalo by mě, který se vám líbí na dané fotografii nejvíc. On to není žádný finální a naprosto exaktní test, protože co fotka to trochu jiný výsledek, ale i tak:
    http://picasaweb.google.com/vasaxter/LomoTest#
    VASAX
    VASAX --- ---
    BARUNKA: To první je vcelku dobré!
    TWARR: Hehe tohle vypadá jako modelářská železnice - nějaké zátišíčko:-)
    KEPASO: Tak já si klasické lomo neudělám... stejně tak jako nějaké cross fotky... i když na cross se mi ještě výbava někde válí, ale řekl bych že chemikálie už dávno vzaly za své. Takže to raději nasimuluji v PC. Baví nás to, líbí se nám to a to je hlavní, ne?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZRADA: Jo, domníváš se správně.
    No za mě je to tak, že jsem mladý a neklidný a z normálních digi fotek se mi zvedá kufr (snad tam tu dávku ironie cítíš). Ale když to budu řešit do detailu, tak je to asi to samo, jako když si koupim nový kalhoty, ty si roztrhám a při nošení si budu v kebuli hřát myšlenku, že to je "punk".
    Tak asi tak.
    Ale když mně se to tak líbí a lomoapoš nemám no :(.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Omlouvám se, mám takovej dementní dotaz. Nic o lomu nevím, přečetl jsem si heslo na wikipedii a nějak nejsem schopnej pochopit, co to digitální lomografie je. Spíš to vypadá jako spojení do klubu s oxymoronama. Jde o to napodobit fotku z toho lomího foťáku digitálem? Proč? (Prosím vás, jestli mi to třeba můžete vysvětlit v poště. Nebo mě smažte.)
    Každopádně chci říct, že ty fotky tady ze začátku se mi líbí, hlavně těma barvama...
    TWARR
    TWARR --- ---
    KEPASO: velka postel, nebo malej pokoj, tak jako tak, ve fotkach je to kouzlo, ktery nikde nenajdes :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    TWARR: leda až budu velkej a bohatej s vilou u moře. teď mám postel přes celej pokoj :D
    TWARR
    TWARR --- ---
    KEPASO: se nezapomen pochlubit :))
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    TWARR: jo, ale je to super. asi si postavim ty vláčkodráhu, co mám doma pořád v krabici :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam