• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    FAR_IDA: Naopak! Kde jinde se líp vyhraješ, než v takový konkurenci...A přece tam nepojedeš bez harmoniky!! o pravidlech ale nic nevim, zeptej se prvního policajta:-))
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    zdravim! chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušenosti s hraním v Paříži? jedu tam na semestr studovat a zvažuju, že bych si s sebou vzala akordeon coby příležitostný přilepšení ke stípku. povolení je třeba někde domlouvat nebo to je rovnou ok? plus jsou tam i nějaký "obyč" hráči? předpokládám, že tam budou i hodně našláplý lidi, tak nevim, jestli s tím svým šumařením má vůbec cenu se pokoušet...
    MILLY
    MILLY --- ---
    [ Zažít město jinak / festivalfestival / 24.9.2011 / CR - Praha - Praha ]

    http://www.auto-mat.cz/aktivity/zazit-mesto-jinak-cyklojizdy/

    http://www.facebook.com/event.php?eid=232264293487651

    http://www.facebook.com/event.php?eid=146048758811723

    Hudební ulice na Zažít město jinak

    čas
    24. září · 10:00 - 20:00
    Místo konání
    Praha - Vinohrady - ulice Americká a Rumunská
    Vytvořil(a)
    Pes Buskerovič, Jiří Boháč, Dála Zíta, Iamme Candlewick
    Další informace
    Velevážení hudebníci, žongléři, tanečníci, mimové a jiní potencionální buskeři. Vážené publikum!

    V sobotu 24.září 2011 proběhne další ročník akce Zažít město jinak, pořádané Auto*matem, do které se letos zapojíme. Oproti předešlým ročníkům chceme celou akci ještě víc obohatit o živé pouliční umění a spontánní akce.
    Srdečně vás tedy tímto zveme abyste dorazili a zahráli, zažonglovali či cokoliv jiného dělali na ulicích, na kterých si budete v případě zájmu moct vytáhnout i klobouky a futrály. Koncept zní: využít šance, oživit ulice a potěšit publikum i sebe navzájem. Zn. Malý Svátek hudby. Zábory má Auto*Mat na Vinohradech vyřešené.

    Pozvánka samozřejmě platí i pro nebuskerskou diváckou veřejnost, která je tímto zvána, aby přišla poslouchat, dívat se, tleskat, mincí přispět, a vůbec pobýt a socializovat se:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: zní to fajn, budu li mít volno tak půjdu
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    PS: zdaleka to není jen pro bubeníky!!
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Zdravim, kamarád pořádá takovej happening a shání na to muzikanty, postnu sem info, snad by se vám to líbilo, já byl minulej rok a bylo to dost fajn, letos asi nebud v Praze.. Kdyby se někdo chtěl zůčastnit, napište na sarvanga@centrum.cz

    OSLAVA VZDUCHU II.
    Walking and Thinking
    pěší procházka z Pražského hradu na Děvín,
    spojená se čtením, bubnováním, tancem a pouštěním draků.
    Praha 24. září 2011, od 14 hod do 19 hodin.

    V rámci globální klimatické akce:
    "MOVING PLANET" / "PLANETA V POHYBU" /
    DEN POSUNU K BUDOUCNOSTI BEZ FOSILNÍCH PALIV
    viz. www.moving-planet.org / pořádá PILGRIM o.s.
    ____________________________________________________________________






    "VZDUCH JE KLÍČEM
    K ZAPOMENUTÉ PŘÍTOMNOSTI ZEMĚ."

    David ABRAM



    Abychom mohli klimatickou krizi účinně řešit,
    potřebujeme znovu začít vnímat vzduch,
    na nějž jsme v našem životě zapomněli.
    Nechme svá auta doma a dopřejme si luxus chůze
    napříč Prahou.
    Kráčejme pomalu - naslouchejme větru,
    rozvzpomeňme se na vzduch!




    PROGRAM:
    Sejdeme se na Hradčanském náměstí před Pražským hradem ve 14 hodin. Zde bude podána informace o smyslu akce "Moving Planet", která se bude toho dne odehrávat na mnoha různých místech světa. Vezměte si sebou cokoliv čím chcete vzduch oslavit: volné, vzdušné šaty, písně, básně, bubny a ostatní hudební nástroje a svoje draky.
    Od Pražského hradu se vydáme přes Petřínské sady na Kampu – pod platanem u domu básníka Vladimíra Holana si přečteme básně o vzduchu. V parku případně zatančíme kruhové tance. Dál budeme za bubnování pokračovat přes most Legií a Střelecký ostrov k Národnímu divadlu a odtud pak k Mánesu a Náplavkou podél Vltavy až k Železničnímu mostu, který přejdeme a vydáme se ke Smíchovskému nádraží, zlíchovskému kostelíčku a dál strmě svahem na Děvín, odkud je krásný výhled do širokého údolí Vltavy a na celou Prahu. Zde si povíme něco o kosmologii vzduchu v dávných tradicích (například u Navahů, Kriů či Tibeťanů), budeme pozorovat ptáky a pouštět svoje draky. Na závěr se můžeme projít Prokopským údolím a bude-li jasno, dívat se na hvězdy.

    Poznámka:
    Vlastní procházka z Pražského hradu na Děvín a Dívčí hrady se uskuteční od 14 hodin do 17 hodin; oslava na Děvíně potrvá do 19 hodin, eventuálně až do noci.



    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    LAMIA: škoda, že v tom článku ani jednou nestojí "buskerville" - třeba zpěvačka knotková z iniciativy buskerville
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TERQA: no, já nikdy kombo nepoužíval, ale kámoš jo. tak se ho zeptám co má. ovšem má ho kupovaný. vyrobit, to bychom si asi netroufli...
    TERQA
    TERQA --- ---
    buskeri co pouzivate comba, co mate za material? neco bych potrebovala,vite nekdo, kde se da sehnat nabijeci combo, prip. jak ho vyrobit? chtela jsem ho udelat ze silnejsiho autoradia a autobaterky,mate s tim nekdo zkusenost?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Jo, dneska o nich byla i reportáž na BBC, mimochodem nebáli se přiznat, že tahle akce proběhla bez povolení...holt kdo umí, umí...ten rozhovor točil někdo z vás?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    KAPHA: My jsme jeli Francii pres ruzny mesta. Nejvic se mi to asi libilo v Avignonu, tam to maj dokonce podchyceny asi dve zivy sochy z Cech.. nikde jsme zadny povoleni nezarizovali a chodili se na nas koukat i policajti. nikde zadnej problem. kdyz byl nejakej hezkej flek obsazenej nebo kousek od vyhlidnutyho fleku uz nekdo byl, tak jsme se s nim sli dohodnout jak to udelame. to pak zalezi na konkretnim cloveku, ale vicemene to bylo v pohode. nejdulezitejsi je prave ten vyber mista a casu. my to treba hrali na jednom miste a skoro nic, lidi se ani nezastavili. a pak o pet metru vpred a hned to slo..

    jenom takovej sestrih :)
    http://vimeo.com/22260703
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    KAPHA: No jeli jsme tak před třem lety trasu po celém francouzském pobřeží, až do Barcelony. No věc se měla tak, ve většině měst dávají povolení, ovšem problém je, že třeba jen první pondělí, úterý, etc. v měsíci. Někde jsou rozumnější a dávají to po týdnech. Pokud máte jen divadlo, tak to povolení pokud ho stihnete v čas by žádný problém být neměl. Pokud ovšem máte např. oheň, tak vám ho nikdo nedá. Povolenky mám dojem nic nestáli, ale my jsme si taky vyřizovali jen dvě. Většinou to šlo bez nich. Často nás sice vykázali, většinou ale po tom co nás někdo naprášil. Pokutu jsme žádnou nedostali a to jsme měli i ten oheň. Policajti celkem příjemní. Většinou jsme byly po menších městech a můžu říct, že pantomima, z našeho složení oheň, buben, živá socha (duo) a pantomima, rýžovala nejvíc. Doporučil bych vám třeba Rafael, Sanary sur mer, nebo ve Španělsku Lorret, tam jsme vydělali tak nejvíc.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    YBUKO: já myslím, že náš nejmenovaný známý dělá frajera :) podle mejch zkušeností je 1500 za dvě hoďky fakt vyjímečný (a to si nemyslím, že bych hrál nějak hůř než on )
    KAPHA
    KAPHA --- ---
    Zdravím, chci se zeptat na poliční divadlo v zahraničí. Jedeme v sedmi autem 14-ti denní trip po evropě(jih - francie, španělsko, itálie e.t.c). Nemáte nějaké zkušenosti? Případně tip na místa, či varování o pokutách a tak? Jedeme s loutkovym a pantomimou...samozřejmně bez povolení..díky moc:)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Ok, taky si myslim, že měsíční poplatek 20eur by měl bejt v pohodě...

    S tim obtěžováním to může bějt vždycky problém, toho obtěžuje to, jiného zas tamto..

    Navíc by se musel vytvořit nějakej systém, kde by si lidi bookovali ty časy, někdo by to musel spravovat a kontrolovat a já si upřímně myslim, že magistrátu současnej stav úplně vyhovuje - váš dopis to jen podtrhuje, je to podobný jako s těma bilboardama u silnic, prostě někomu se to hodí hodně do krámu, tak to povolí na dalších 10 let...

    Podle mne bez nějaký spřízněný duše přímo v politice, která se o to bude tvrdě zasazovat je těžko šance, že se dočkáme nějakýho řešení..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    YBUKO: jinak co se týče regulací, v podstatě souhlas, pravidla nevadí, jen musí být rozumně nastavená
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam