• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    Klub o hraní na ulici (ať už jde o hudbu, nebo divadlo, nebo třeba žonglování), o zkušenostech jednotlivých buskerů, o situaci v ČR (nic moc, že?) , o tom jak nejúspěšněji buskovat v různých zemích a místech, o filmech a literatuře tématizující pouliční hraní atakdále atakdále ... Jakékoliv agresivní příspěvky typu: "buskeři jsou žebráci a nemají na ulici co dělat" nebo nějaké nesmyslné trollování si vyslouží RO.
    prostě busking- http://en.wikipedia.org/wiki/Busking


    Iniciativa Buskerville!
    http://www.facebook.com/group.php?gid=127249963976085&ref=ts

    rozbalit záhlaví
    VITEX
    VITEX --- ---
    Stálo to za to ...

    VITEX
    VITEX --- ---
    Rok se s rokem sešel a zas tu budou osmého (tj ve středu příštího týdne) umřeniny u zdi na Velkopřevorském náměstí v Praze. Přijďte. Zazpíváme si a zpumprdlíkujem se do zmatlana na počest památky J.W.Lennona

    OLI__VA
    OLI__VA --- ---
    Jaro je tady ! Nenajdou se tu muzikanti, se kterými by se v Praze dalo zatančit? Není důležité co, prostě jen tančit.. nic konkrétního, jen plout, nechat se vést... Pište, kdyžtak..a hlavně, hrajte!
    BICA
    BICA --- ---
    JARDAK: mělo to bejt v rámci zahájení a nikdo se mi dlouho neozval.. no a pak ze zahájení sešlo, protože nám vypad partner a město dalo naprostou almužnu na letošní tročník :(
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Přátelé, změnil jsem na FB diskusi iniciativy buskerville, která už dlouho neexistuje na diskusi Busking Praha a ČR a rozjel tam debatu jestli by neměla vzniknout nová skupina "buskerské odbory" a jak by měla asi vypadat a fungovat. Tady se o něčem podobném debatovalo, ale pak jsme to nějak nechali vyšumět (za to se omlouvám, nemám na to moc času), každopádně se do diskuse můžete zapojit, vyvolat debatu a případně i naplánovat nějakou první schůzku a vymyslet, co dál. Podle mě je to vzhledem k chystané nové podobě vyhlášky docela potřeba, aby tam zazněl i hlas buskerů. Chce to ale nějakého aktivního tahouna. Případně tedy ZDE: https://www.facebook.com/groups/BUSKING.PRAHA/
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    JEZINKA: ja chtel pomoct prave Bicovi za Tribo Fuego na Praha žije hudbou, ale neodepsal mi na FB a pak mi to uz vypadlo. k reseni neceho budu pouzitelnej az tak v pulce cervence.

    prave se ke me nedoneslo, ze se chce vyhlaska opravovat prave v ramci Praha zije hudbou
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Nějak to tu usnulo koukám. Budete někdo činný na Praha žije hudbou?
    BICA
    BICA --- ---
    Ahoj, urgentně sháním buskera na hodinové vystoupení tento pátek 17.5. na Andělu od 16h, výdělek zaručen a cesťák to jistí Zájemci volejte/piště ihned (spěchá to:) na 602292851, díky!
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Poslal jsem vám pozvánky, tak to na FB potvrďte. A bude fajn, když tu stránku zkusíte trochu oživit, pokud s ní chcete pracovat.

    Jinak psal mi tam teď Nick Broad, kterej vede The Busking Project: https://busk.co/
    Dřív jsme s ním byli trochu ve spojení.
    Mám s ním nějakej pokec po Skype dneska večer, tak zkusím zjistit, co by pro nás mohl udělat.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    JEZINKA: poslal jsem ti to do posty
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Tak co, nějak to usnulo ne? :)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Napište mi do pošty na FB dám vám správcování
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TSKA_RESETKA: Facebook skupina buskerville normálně funguje. Je zde: https://www.facebook.com/groups/buskerville/
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Čau, sorry, chvíli jsem tu nebyl.

    JAZZZ: Ano, jsem to já, ten harmonikář. :)

    Upřímně, jak jsem psal, mám kvůli práci a rodině atd. absolutní minimum času (stejně jako všichni bývalí členi BuskerVille). Rád se s váma třeba i na chviličku potkám a pokud bude zájem, zkusím třeba s něčím poradit, ale bohužel nemůžu nic pravidelně sepisovat, dělat research mezi buskery jinak než online (k tomu mě napadá, že na stránky na FB můžu hodit nějakou zase anketu o tom, co teda buskeři chcou a nechou - btw, chcete oba na FB spolusprávcování stránky Busking- pouliční umění a skupiny BuskerVille? napište mi na FB (Dalibor Zíta)! Docela to pomáhá komunikaci.

    Bohužel nestihunu ale ani chodit jednat na magistrát a podobně. Musí prostě vzniknout něco nového, kontinuita je hezká věc, ale před BuskerVille tu byl Klub pouličních umělců a taky zanikl, navazovali jsme pouze ideově.

    TSKA_RESETKA
    TSKA_RESETKA --- ---
    JAZZZ: Bud v klidu, na to vsechno se ptam... A hlavne, uz se stalo, tak pred tejdnem, a dele. :-) Ale jinak dobry. ***** SUPER Cely koncept presne. OK ... Je smazana, ne, uz spis, resp. oficialne zrusena proste a tedy nepristupna
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    TSKA_RESETKA: super, tak prosim kontaktuj kazdeho buskera co znas a zeptej se:
    1. co by se jim libilo
    2. co se stve
    3. co jinde videli, ze dobre funguje

    jako podklad k dizkuzi bychom jim poslali dokument, kde krome tech bodu co chceme (zmenit, zrusit, pridat) napiseme i nejake kratke povidani proc to ma vybec smysl resit, co to mestu prinese a jak by to udelat, aby byli spokojeni i odpurci poulicnich hrncovych bubeniku.
    myslim ze neni nutne ty pozadavky nejak davkovat, kdyz je presvedcime, ze to dava smysl a ma to podporu buskerske komunity, tak to vezmou jako cely koncept a budou se snazit z nej prosadit maximum.

    btw. ta facebook page Buskerville v zahlavi mi nejde otevrit. je smazana, nebo privatni, nebo je zavada na mem prijimaci?
    TSKA_RESETKA
    TSKA_RESETKA --- ---
    By sis. :-) ) Jo pisou mi, co jim vadi, jestli chcete, muzete mi to taky napsat. ... Vetsinou kazdemu vadi JEN JEDNA JEDINA KONKRETNI vec. Otazka, co jsme se bavili s mym borcem - jestli na tom magistratu jim hned rict vsech 20 veci, co nas se*e (co nas trapi) :-) , a nebo pomalu, jako rict treba jen 5. Podle nas lepsi rict rovnou 20, at osetri alespon minimalne tech 10. A po mesici dalsi schuzka, at daji do cajku tech 10, co zbyva. :D :-) NEBO JAK TO VIDITE VY?
    TSKA_RESETKA
    TSKA_RESETKA --- ---
    JAZZZ: Jo Uz jsem jim par napsala, takze neco uz mam. Ale jeste na tom zamakam. :-) Deadline bych dala do 14.2., aby se to do 30.2. opravdu udelalo. :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ZUSKA: super! tak to bys u toho jednani mela byt.)

    JEZINKA: tyjo ted mi to teprv docvaklo. ty ses preci dalibor co tak pekne hral u ohne u tichych ve valci na harmoniku :) a taky jsem vygooglil ze jsi vystupoval jako mluvci buskerville. takze se obavam, ze na tu schuzku s magistratem bys mel jit taky. uz jenom kvuli tomu, kdyby se dalo vytriskat jakesi renome kontinuity z aktivit buskerville, ktere mely medialni pokryti a spolecenskou podporu.

    TSKA_RESETKA: dobre ze mas cas i chut do toho jit a jsi plna energie :) myslis, ze bysis mohla vzit na starost ten prvni bod "posbirat nazory od co nejvetsiho poctu buskeru, jak by si to idealne predstavovali"? nebo aspon co jim dneska vadi a pripadne co jim prislo nekde v zahranici jako dobre reseni?
    pak to sem hod do fora.

    mohli bychom si dat nejaky deadline at to nevyhniva. treba ze do konce unora bychom radi meli posbirano co nejvic odpovedi a nejaky nastrel toho, s cim bychom tam chteli. premyslim, ze idealni by bylo dosahnout neceho do leta, kdy bude buskerska sezona. ty vyhlasky by nemusely trvat tak dlouho, ale par mesicu urcite nejmin .. mozna by to bylo az na dalsi rok.
    ale aspon mame tentokrat sanci neceho dosahnout. myslim ze tahle parta chce, aby v praze bylo hezky, byla plna umeni a zelene, takze jim to pasuje do programu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam