Při své cestě do Indie jsem zažil dobrodružství plné barev a nezapomenutelných zážitků. Hned po příjezdu na letiště jsem byl šokován chaosem indického silničního provozu. Auta se pohybovala neorganizovaně, červená světla se proměňovala v nekonečný závod. Místní obyvatelé přecházeli ulici bez ohledu na riziko, což vytvářelo zmatený a rušný obraz.
Nemohl jsem si nevšimnout ani kouře, prachu a zápachu, které se šířily všude kolem. To bylo pravděpodobně to nejnesnesitelnější, zejména při průchodu hustě obydlenými oblastmi.
Kromě dopravy byla také viditelná přítomnost odpadků na každém kroku. Od rušných ulic až po velká města jako Bombaj nebo Nové Dillí, hromady odpadků byly viditelné všude. Tento jev skutečně zdůrazňuje problém s životním prostředím v této zemi.
Každý jídlo na ulici bylo výzvou pro mé žaludeční trávení a zdraví. Jídlo bylo připravováno přímo na ulici bez záruky hygieny. Ačkoli jsem chtěl ochutnat všechna místní jídla, musel jsem se po celou dobu cesty zdržet konzumace hovězího masa kvůli náboženským přesvědčením.
Nicméně, uprostřed všech obtíží a nepříjemností jsem našel okamžiky, které stojí za to si vážit. Přírodní scenérie v některých oblastech, jako je Goa nebo Kerala, byla skutečně krásná a klidná. Místní obyvatelé byli velmi přátelští a uvolnění, což vytvářelo teplou a přívětivou atmosféru.
Celkově lze říci, že moje cesta do Indie nebyla pouze o objevování nových kultur a míst, ale také o učení se o různorodosti a protikladu v životě.
front full hand mehndi design