• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRKeltové na Šumavě a v Čechách
    Diskutujem,dáváme příspěvky-vše o keltech,druidech i nadpřirozených bytostech na území Šumavy a také celé Čr.
    Zajímají nás také různá vyprávění od starousedlíku ...pověsti a mýty tohoto kraje.

http://www.druidova.mysteria.cz/KELTSKE_TRADICE/SUMAVA_KELTSKA.htm

rozbalit záhlaví
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    ZUZKAOU: a to znamena co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CANDLEMASS: aha MILANLXR je majitel...
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    ZUZKAOU: já už to vím :-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    drobý dotaz - je to tu o archeologii a nebo o new age keltech?
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    Maurice Cotterell
    Kniha Keltské kroniky
    Maurice Cotterell při stopování a sledování Keltů, od jejich prvního objevení v čínské poušti Taklamakan přes Evropu do Irska, luští jejich šifry a odhrnuje závoj tajemství… !!! !!! !!!

a jooo já to prvně z té anotace pochopil blbě... to Keltové měli ten sv. Grál, ne indiáni... :-))

CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    MILANLXR: OK, počkáme :)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    CANDLEMASS: to ti ted nepovim,jelikoz jsem zjistil az dnes ze uz je to v cestine.dlouho jsem na vydani cekal a ted mam objednano..takze az prectu-poreferuji:)
    kazdopadne se jedna o pecku -stejne jako bylo vydani Terakotove armady od stejneho autora..
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    MILANLXR: a Jak je to tedy s těmi Kelty? viz. CANDLEMASS: :-))
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    JAMV: např. touhu po zašifrování informaci do svych staveb.pak take spousty podobnych symbolu,a hlavne to zakladni.prijde mudrc ktery dokaze svazat dohromady cely rozhadany narod(vetsinou v dosti kratke dobe) a jim kaze,a oni ho poslouchaji.
    proste jednoduse receno,vse se opakuje neustale dokola...
    JAMV
    JAMV --- ---
    MILANLXR: budiž, byl by malý příklad?
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    JAMV: to maji hodne spolecneho,ale to je na rozsahlejsi diskusi...
    JAMV
    JAMV --- ---
    GOBERS: někde jsem četl, že grál jako takový je rozvinutím starých keltských pověstí o kozelných kotlících, např. Mabinogi - je tam jedna pověst o válce s Iry - používají tam kouzelný kotel, který oživuje padlé bojovníky, Irové by to vyhráli kdyby jeden z "Anglických hrdinů nevlezl do toho kotle a za cenu svého života ho rozpukl...
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    MILANLXR: ...a dá se tedy nějak shrnout byť třeba jen jeden z objevů v té knize popsaný? Protože ta anotace je spíš o indiánech...
    JAMV
    JAMV --- ---
    MILANLXR: Jen tak mimochodem, co mají Inkové a nedej bože Mayové společného s křesťanstvím?
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    GOBERS: jsem četl vše co napsal..a i když to nerada spousta lidí přiznává,jeho objevy jsou tak ohromujicí ze se tezko dá srovnavat z jinym spisovatelem.
    Podle me..(muj nazor) je tenhle človíček "nečím vyšším" předurčen k tomu aby nám takto ukazal jak se věci mají.
    Těžko se na jeho předložená fakta hledají otázky,vše dává dohromady fascinující smysl.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MILANLXR: "V knize ukazuje, jak Keltové, podobně jako Mayové, Peruánci, Egypťané a Číňané znali supervědu o Slunci a vyšších řádech duchovnosti a zašifrovali své vědění do svých pokladů, aby je mohli opět objevit v budoucím převtělení, pro případ, že by se při nejbližší příležitosti nedostali do nebe. Tajemství z Chrámu nápisů v Mexiku a Brány slunce v Tiahuanaku pomohly autorovi zjistit totožnost Svatého Grálu a nalézt tento pohár, použitý Ježíšem a jeho učedníky při poslední večeři. Autor objevuje, že Grál skutečně vyzařuje světlo a prokazuje tak, že takzvané artušovské legendy se zakládají konec konců na skutečnosti. Nakonec jsou tajemství Grálu, které se dotýkají osudu všech nás, odhalena."

Aneb: všechno, co jste o keltech nikdy nechtěli vědět... :-D :-D
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Na ten Obří hrad se musim někdy vypravit, zatim jezdim spíš na Denemark ke Kutný Hoře
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    Ten šumavský Obří Hrad je opravdu z LT? Nebo jde jen o takovou tu klasiku... je to opevněné, žili tam Kelti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam