• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    INFLIXIMAB: A takovyhle vyraz mam presne po sluzbe, kdyz mam mit jeste odpoledne mediky ;-) (a teda dneska tez co jsem po 24)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    OSCURO: to se cení ;) však to je taky nadnesené, trošku :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    INFLIXIMAB: Ja bohuzel musim z mediku obcas delat na propedeutiku i ctverice... Ale zas nabizim individualni zajmove navstevy na sluzby, ambulance a oddeleni kdyz je klid. A snad i prednasky o pediatrii a nefrologii stravitelnou formou.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    a nějakej břišní chirurg? :)
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    prodáváme lehátko vhodné na masáže, fyzioterpii a jiné. info na tržišti: [ OFFERINGNABÍZÍM: ZDRAVOTNICKÉ ELEKTRICKÉ LEHÁTKO / Praha 7 (osobní odběr) ]
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MARIHAI: Samozrejme viz.

Výkon telefonické konzultace pacienta s lékařem je definován platnou právní úpravou, vyhláškou Ministerstva zdravotnictví ČR, kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami. Touto vyhláškou je určen kód, název i obsah výkonu, jeho časový limit (tento by měl trvat 10 minut) a je stanoveno i jeho bodové ohodnocení. Odlišná výsledná částka za vyšetření je dána rozdílnou hodnotou bodu. Jinak bodové ohodnocení je u zmíněného výkonu pro všechny odbornosti stejné (68 bodů).

Výkon Telefonická konzultace ošetřujícího lékaře pacientem je určen pro telefonický kontakt mezi pacientem a lékařem a musí bezprostředně souviset s problematikou preventivní, diagnostické či léčebné péče. Jen v těchto případech je oprávněně vykazován a hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Musí o něm také být záznam ve zdravotnické dokumentaci. Pro telefonickou komunikaci se sestrou a objednání receptu bez potřeby odborné konzultace s lékařem není výkon určen.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Ahoj, chci se zeptat jestli si doktor může účtovat konzultaci po telefonu, příp. mailu?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: Aha, sem ani netušil, že to takhle zkrouhli už dřív. No já stejně vždycky dělal radši sanitáře na sálech, to je větší sranda;-)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    O nějakejch hádrwérech apod. jsem se ani nezmiňoval, jelikož tiše doufám, že nějaký infuzní roztoky apod. by laikovi nikdo neprodal... Stran kurzu ČK - bejvalo, že medikům po třeťáku se uznávalo vzdělání na úrovni střední zdrávky a mohli tudíž dělat sesterskou práci, třeba jako brigádu, žejo. Ale podle toho, co sme se bavili teď nedávno ve škole, tak s tím novým evropským nesmyslem o minimálně Bc. sestrách už se to prej nepočítá. Tudíž jsem ochotnej se vsadit, že s kurzem ČK můžeš oficielně asi tak zalejvat odřeniny Betadinem či dělat KPR. Kterou by na druhou stranu měl poskytnout každej, kurs nekurs...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    OVERDRIVE: Neber to jako nadávání, ale blbost to bohužel je. A z mýho pohledu ohromná. Na hranici toho průseru o kterým píše CORNELA. Infuze by neměla sama od sebe podávat ani zdravotní sestra, šití dtto. A hlavně to, prosímtě, nezkoušej nikde na psech! Tohle jsou prostě věci, který laika nikdo oficiálně učit nebude, protože nic z toho stejně nesmí dělat. A s tou blbárnou evropskou už na to nestačí vlastně ani střední zdrávka.
    Jinak zdravotní zajištění na akcích (demonstrace) je možný dělat, pokud se nepletu, s kurzem Červenýho kříže (byť se nevyjadřuju k jeho kvalitě). A na cokoliv většího si stejně někoho volaj.
    Tvůj dotaz na mne působí, že moc nemáš tucha, o čem takové zdravotní zajitění akcí je. Protože ona je to hlavně zodpovědnost...
    Osobně bych Ti doporučil, pokud máš tu možnost, zůstat u tý horský, resp. se k nim přihlásit jako dobrovolník (čekatel, nebo jak tomu teď říkaj). Případně, pokud ta zdrávka nebo VŠ nepadá v úvahu, tak pak jinak už asi jen vstoupit do armády a začít si plnit zdravotnický kurzy...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jo, tak jsem se soustredil na to, abych popsal to co chci [za coz mi bude vynadano, ze je to blbost a ja se budu muset ucit sit sam na psovi...], ze jsem zapomel napsat otazku: tedy, kde k takovemu vzdelani muzu prijit, jestli vubec nekde?
    cervenej kriz nic takovyho na webu nema, lekari bez hranic taky nic...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    prosba-dotaz: chtel bych si udelat kurz ktery by byl vic nez jen prvni pomoc, zaroven ne proste studium zdravky nebo tak... idealne i s praxi, jsem ale schopen chodit nekam spis po nocich nebo pres weekendy.
    cilem je byt proste neco, co by se dalo pouzit v pripade nejakeho pruseru typu: zraneni pri sportech v horach, medik na demonstracich, medik v pripade nejakeho vetsiho pruseru, kdy neni jina odborna zdravotni pomoc...
    prvni pomoc samozrejme mam, byl jsem na nekolika kurzech horske sluzby [nejen zdravotnicke]... proste chtel bych ziskat vzdelani typu: "MEDIIIIC!"
    od zasiti rany, po infuzi, zakladni diagnostika, asi nejaka ta anatomie...
    jsem ochotnej za tohle vzdelani nekde delat poskoka, ale mam praci, ktera me zivi...

dekuju
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    Díky všem, zejtra PL a ať sama rozhodne kam mě pošle
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    SABATHSASULE: většina neurologů neumí vyšetřit klouby, na ORL jen kouknou do krku, někteří lékaři se specializují na vyšetření TM kloubu, byla bych taky pro první kontakt na fyzio nebo u RHB lékaře........
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    CORNELA: normální fyzio dokáže poznat, jestli na to může sahat nebo ne; a pokud ano, tak si ušetří kolečko PL-neurologie-RHB lékař-fyzio
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    SABATHSASULE: fyzioterapeut
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    Možná trochu OT, ale už týden mi tzv. přeskakuje krk a čelist, takový to nechutný křupání. A ted už mi nějak přeskočil i hltan asi...a nepříjemný tlak na levé části krku i při jídle pořád prostě...kam s tím ORL nebo neuro? Nebo praktický? Děkuju
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    dotaz na mistni gynekology. trochu lame dotaz, ale potrebuju si overit, jestli tomu rozumim spravne...
    laparoskopicky asistovana hysterektomie - laparoskopicky uvolnime delohu a vytahneme ji skrz vaginu, klenbu zasijeme transvaginalne.
    laparoskopicka hysterektomie - uvolnime delohu laparoskopicky; ve vagine je delozni manipulator, orizneme kolem neho delohu a vytahneme vaginalne. nebo pokud vime, ze to je benigni, muzeme delohu rozkouskovat (morcelace?) a vytahnout porty. (pokud chci zachovat cervix, musim vzdycky vytahnout delohu porty). vaginu siju laparoskopicky.
    jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam