• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    OTOME: já byla (VPL)
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj, nejste tu někdo na rezidenčním místě PLDD nebo VPL? mám pár dotazů...děkuji
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    PTACOPYSK: Byl jednou jeden zivot je neprekonatelny a ma velka inspirace ;-) Dobudoucna bych chtel videt remake-update. Tak vedecky presny na svou dobu a tak stravitelny.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    OSCURO: tak to jsou dost dobrý slidy :-) skoro tak dobré, jako "byl jednou jeden život" :-)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CORNELA: Vis co je nejvetsi vtip? Ja to na skole nenavidel snad ze vseho nejvic hned po "pupinkach". :-) A btw, jako dalsi volbu jsem mel cevni chir.
    V te nefro byl a je totalni zmatek a nikde to nebylo shrnute aby to bylo k pochopeni. A ted se s tim musim poprat z druhe strany jako lektor. A zarekl jsem se, ze se pokusim uvadet romanove zkazky z tech strasnych ucebnic na pravou miru. Ale je to vsechno pomale. Medicina, interna (ať dětská či dopělá) a zvlášť akademická je extrémně konzervativni.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA, OSCURO: No tak jelikož jsem se právě dovtípil, kdo že to kolega OSCURO je "in real life", tak musím konstatovat, že dokonce i "nekoho kdo ma k ruce prirostly skalpel" může za jistých okolností zaujmout něco jako nefro;-)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CORNELA: Kazde tema zalezi jak se poda. A chapu tez ze medicina ma takovy rozsah, ze nekoho kdo ma k ruce prirostly skalpel ani ja nezaujmu a nijak me to netizi ;-)

Pro ilustraci jedny me slidy o proteinurii a nefrotaku http://prezi.com/taobssp7axjk/?utm_campaign=share&utm_medium=copy
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    OSCURO: :D tak to přesně si dovedu představit! :D
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    INFLIXIMAB: A takovyhle vyraz mam presne po sluzbe, kdyz mam mit jeste odpoledne mediky ;-) (a teda dneska tez co jsem po 24)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    OSCURO: to se cení ;) však to je taky nadnesené, trošku :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    INFLIXIMAB: Ja bohuzel musim z mediku obcas delat na propedeutiku i ctverice... Ale zas nabizim individualni zajmove navstevy na sluzby, ambulance a oddeleni kdyz je klid. A snad i prednasky o pediatrii a nefrologii stravitelnou formou.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    a nějakej břišní chirurg? :)
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    prodáváme lehátko vhodné na masáže, fyzioterpii a jiné. info na tržišti: [ OFFERINGNABÍZÍM: ZDRAVOTNICKÉ ELEKTRICKÉ LEHÁTKO / Praha 7 (osobní odběr) ]
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MARIHAI: Samozrejme viz.

Výkon telefonické konzultace pacienta s lékařem je definován platnou právní úpravou, vyhláškou Ministerstva zdravotnictví ČR, kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami. Touto vyhláškou je určen kód, název i obsah výkonu, jeho časový limit (tento by měl trvat 10 minut) a je stanoveno i jeho bodové ohodnocení. Odlišná výsledná částka za vyšetření je dána rozdílnou hodnotou bodu. Jinak bodové ohodnocení je u zmíněného výkonu pro všechny odbornosti stejné (68 bodů).

Výkon Telefonická konzultace ošetřujícího lékaře pacientem je určen pro telefonický kontakt mezi pacientem a lékařem a musí bezprostředně souviset s problematikou preventivní, diagnostické či léčebné péče. Jen v těchto případech je oprávněně vykazován a hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Musí o něm také být záznam ve zdravotnické dokumentaci. Pro telefonickou komunikaci se sestrou a objednání receptu bez potřeby odborné konzultace s lékařem není výkon určen.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Ahoj, chci se zeptat jestli si doktor může účtovat konzultaci po telefonu, příp. mailu?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: Aha, sem ani netušil, že to takhle zkrouhli už dřív. No já stejně vždycky dělal radši sanitáře na sálech, to je větší sranda;-)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    O nějakejch hádrwérech apod. jsem se ani nezmiňoval, jelikož tiše doufám, že nějaký infuzní roztoky apod. by laikovi nikdo neprodal... Stran kurzu ČK - bejvalo, že medikům po třeťáku se uznávalo vzdělání na úrovni střední zdrávky a mohli tudíž dělat sesterskou práci, třeba jako brigádu, žejo. Ale podle toho, co sme se bavili teď nedávno ve škole, tak s tím novým evropským nesmyslem o minimálně Bc. sestrách už se to prej nepočítá. Tudíž jsem ochotnej se vsadit, že s kurzem ČK můžeš oficielně asi tak zalejvat odřeniny Betadinem či dělat KPR. Kterou by na druhou stranu měl poskytnout každej, kurs nekurs...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    OVERDRIVE: Neber to jako nadávání, ale blbost to bohužel je. A z mýho pohledu ohromná. Na hranici toho průseru o kterým píše CORNELA. Infuze by neměla sama od sebe podávat ani zdravotní sestra, šití dtto. A hlavně to, prosímtě, nezkoušej nikde na psech! Tohle jsou prostě věci, který laika nikdo oficiálně učit nebude, protože nic z toho stejně nesmí dělat. A s tou blbárnou evropskou už na to nestačí vlastně ani střední zdrávka.
    Jinak zdravotní zajištění na akcích (demonstrace) je možný dělat, pokud se nepletu, s kurzem Červenýho kříže (byť se nevyjadřuju k jeho kvalitě). A na cokoliv většího si stejně někoho volaj.
    Tvůj dotaz na mne působí, že moc nemáš tucha, o čem takové zdravotní zajitění akcí je. Protože ona je to hlavně zodpovědnost...
    Osobně bych Ti doporučil, pokud máš tu možnost, zůstat u tý horský, resp. se k nim přihlásit jako dobrovolník (čekatel, nebo jak tomu teď říkaj). Případně, pokud ta zdrávka nebo VŠ nepadá v úvahu, tak pak jinak už asi jen vstoupit do armády a začít si plnit zdravotnický kurzy...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jo, tak jsem se soustredil na to, abych popsal to co chci [za coz mi bude vynadano, ze je to blbost a ja se budu muset ucit sit sam na psovi...], ze jsem zapomel napsat otazku: tedy, kde k takovemu vzdelani muzu prijit, jestli vubec nekde?
    cervenej kriz nic takovyho na webu nema, lekari bez hranic taky nic...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    prosba-dotaz: chtel bych si udelat kurz ktery by byl vic nez jen prvni pomoc, zaroven ne proste studium zdravky nebo tak... idealne i s praxi, jsem ale schopen chodit nekam spis po nocich nebo pres weekendy.
    cilem je byt proste neco, co by se dalo pouzit v pripade nejakeho pruseru typu: zraneni pri sportech v horach, medik na demonstracich, medik v pripade nejakeho vetsiho pruseru, kdy neni jina odborna zdravotni pomoc...
    prvni pomoc samozrejme mam, byl jsem na nekolika kurzech horske sluzby [nejen zdravotnicke]... proste chtel bych ziskat vzdelani typu: "MEDIIIIC!"
    od zasiti rany, po infuzi, zakladni diagnostika, asi nejaka ta anatomie...
    jsem ochotnej za tohle vzdelani nekde delat poskoka, ale mam praci, ktera me zivi...

dekuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam