• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYKaretkování
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ROWAN: Vygoogli si "tablet weaving" a klikej... Po netu se toho vali dost, ale musis se tim prokousat :)
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    MISERY: Hm.... to mi nestačí:-) Já si záhlaví pročetla... ale já bych to chtěla znát trochu podrobnějc.... klidně i cizojazyčný zdroj...
    MISERY
    MISERY --- ---
    ROWAN: Nic moc, jen to co je v záhlaví.
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    Mám dotaz - nemáte něco o historii karetkování. V jakých všech částech světa se karetkovalo/karetkuje, typické vzory, jejich proměny v průběhu věků......?
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    MISERY: no, já se snažím mít karetky co nejtenčí - používám hlavně z kartonu, ty nebudou mít víc než 2 mm. Já považuju co nejtenčí karetky za nutnost - čím jsou tlustčí, tím míň jich otočím najednou (u těch kartonových max. cca 24), jenže otáčet karetky naněkolikrát mě moc nebaví... Jak to řešíš s tak vypasenýma karetkama?
    Nedávno jsem si udělala dobový z nevydělaný kůže, ale jsou trochu pokroucený (prostě kůže pracuje, no), tak se mi s nima ani moc karetkovat nechce (stejně jich mám jen 15). A navíc obavu že budou hrozně dřít nit... a vůbec:-) Tak se snažím přijít na něco lepšího...
    MORRIGHAN: Jo, vlna (limbo a fina).
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ROWAN: Vyborny! To je z vlny?
    MISERY
    MISERY --- ---
    ROWAN: Mám z vepřový kůže, která je vydělaná. Jestli tvrzená nebo ne, to teď nevím (nepoznám), ale je dost silná, tak půl cenťáku bych řekla, takže se nekroutí. Příjde mi i jako výhoda, že se moc nesmýká, takže i když karetky nedržim v ruce, tak se nerozjíždí.
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    MISERY: dík:-)
    proklikala jsem se až na konec (začátek) diskuze, abych zjistila, žes to byla ty, kdo používá kožené karetky - používáš z nevydělané kůže? N. z vydělané tvrzené kůže? A jak zabráníš tomu aby se ti kroutily?
    MISERY
    MISERY --- ---
    ROWAN: huuuustyyy :-)
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    Můj budoucí popruh na tašku (zatím ve výrobě:-)

    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    MISERY: Proc mam pocit, ze kazda mluvime o koze a o voze... Akorat si nejsem jista, kdo je koza a kdo je vuz ;) Si to nekdy povime ustne, prestavam se v tom uz orientovat :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    MORRIGHAN: Já myslela, že jako kreslíš do hotového vzoru, který se podle toho udělá navázání...to by se mi líbilo, takovej revers inženýrink ;)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    MISERY: tak se neptej :)
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    Aby se tu jenom nepsalo...

    MISERY
    MISERY --- ---
    MORRIGHAN: no to jo, to vim...to prave delam :)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Normalne muzes barvickama klikat primo do toho vzoru (dobry je si to hodne zvetsit) a ono se ti to samo zmeni i v tom rozkresleni, jak to ma byt navleceny...
    MISERY
    MISERY --- ---
    MORRIGHAN: domalovavat? to ani nevim... JAK? :D
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Teda vy jste se tu rozjely :) Koukam, ze gtt je v kurzu :)
    Jinak se tam daji domalovavat barvicky primo do "upletenyho" vzoru a ono to pak samo meni system navlekani - takhle delam pokusy ja :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hmmmm s tim zkušenost nemám, já si většinou v tom programu zkoušim kreslit volit různá navlečení, pak kousek "upletu" a pak si to doupravuju podle toho, jak si myslim, že by to mohlo bejt pěkný, ale nakreslit si to a pak přemejšlet, jak toho dosáhnout, to mi nejde, na to mám ještě málo zkušeností...
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    MISERY: no, já se k tomu zase dostanu stejně asi až v ut;-)

    Jen ještě taková filozofická otázka.... já vzory obvykle navrhuj tak, že když vidim n. si vymyslim nějakej vzor po kterym zatoužim, tak ho rozkreslim. Teprve potom uvažuju o tom jak udělat navlečení a jak těmi karetkami otáčet, aby se to povedlo. Jenže ten program postupuje opačně - ale u složitějších vzorů si to navlečení vážně bez předchozího rozkresní nedovedu představit. (Nebo mi něco uniklo a jde to i obráceně?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam