• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    KRKA
    KRKA --- ---
    EUCHENIE: no tak parada :-) jen tak dal
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak musim zaklepat, s usinanim to vypada dobre! zacla jsem nakonec uz vcera, sic je marudek, ale temer bez teplot, jen ryma. takze nechce pit mlicko, takze me bolely prsa pak, na kterejch lihal a houpala jsem ho na brichu, mnoa nebo sal a pak vytuh. takze vcera 2 hodiny pokusu uspavani, houpani niz na brichu, poustebi sumu, kvedlani, tri prasatka... nic nepomohlo. tak jsem ho dala do rozku postele, oblozila par zviratky, pustila natahovaci ovecku, pohladila, vysvetlila a cau, skovala jsem se za polstar, taky jsem uz byla dost znavena. no nevidel me. jeste jsem na nej pak jukla, pohladila. rval asi hodinu, pak vytuh. jo jeste cajicek v lahvicce mu davam, saje a pripomina mu to usinani u prsa se mi zda. pres den taky usl takle asi 2x, spi ted vic. dnes koupani, do rozku a cau, rev zadnej. akorat jednou mrkal asi po 30 min? pohladila, vysvetlila, dobry. jinak jeste teda usina pri radiu, abych ho nerusila nejakejma zvuksma. konstantni mirnrj hluk je na to dobrej. muj zivot ziskal novy rozmer!:)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZU_22: a jak ji pres den? bude chvili trvat nez si zvykne nadlabnout se pres den a vecer a pak noci nevypruzovat ;-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZU_22: já nevim ale když se dítě vzbudí do 30min znova tak to prostě asi mlíko chce. já když jsem úspěšně zastrčila dudlík tak většinou mrňous spal další 2hod. a pak už dál zastrkávat nešlo a konečně na to mlíko taky muselo dojít :o/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: B už noční kojení stáhl na krásné jedno nebo dvě, ale bohužel jsem si ho minulý týden během spaní ve stanu zase rozmazlila v toto ohledu - že spal vedle mě, budil se víc a aby nebulel a nebudil okolní stany (byli jsme s kamarády a příbuznými), kojila jsem ho a teď teda ho čeká odvykačka.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    BONIE: nojo ale um je neco jinyho nez kojeni nebo myslis ze ne? zuby se ji prorezavaji asi furt, to je takovy ze proste nevim, podle me ji tam ted vylejza druhej dole, tak to muze byt asi tim, bude ji sedm mesicu...voda nepomaha bohuzel, dudlik vzdy jo ale po pul hod se budi a kdyz uz je to po treti tak ji to UM dam no...tak uvidim, kdyz to bude dlouho trvat tak to pak odbouram, je mozny ze to je furt tema zubama hm...:(
    BONIE
    BONIE --- ---
    jinak k uspávání nám skvělě funguje zpívání matry om mani padme hum.. jako nejsme praktikují budhisti ale ten monotonní stále se dokola opakující hluboký zpěv ho uklidňuje už od mimina..
    BONIE
    BONIE --- ---
    ZU_22: jak píše Zega, tak nám spačily taky tak tři dny na odbourání nočního kojení.. udělali jsme to tak, že jsme se s přítelem prohodili a vstával k synovi on.. ani nebylo tolik řevu, nabídl mu flašku s vodou, chvíli byly protesty, ale pak mu došlo, že taťka mu mlíko stejně nedá a tak usnul..
    jinak při každém prořezání nových zubů ho v kojení neomezuju a když pláče, tak kojím, pak se to naštěstí vždycky vrátí na spaní celou noc..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZU_22: ale ona je ještě malá ne? je možné, že se budí "schválně" ale vyplakací metodu bych do prvních narozenin nedokázala aplikovat. já cpala dudlík co to jen šlo. a jinak UM. no nejsem správný rádce :o/
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ja ted spis resim, ze se mi pri rustu prvniho zubu zacala mala v noci budit na jidlo dvakrat ,driv vydzrela od osmi do peti do rana, pri zubu to bylo jeste mezitim v jednu v noci, ted uz je to ale v pulnoci, pak ve dve a pak v pet, v sedm vstava, cili jsem dost nevyspala a hlavne toho tolik nesni, ale jinak rve, jako zacne pokrikovat tak kdyz nezabere ani voda ani dudlik tak dam mliko (UM), jak to vyresit aby to bylo zase jako drive?:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BONEMINA: syn má 3,5 roku a pohádky večer nečteme, praktikujeme něco podobnýho jako vy, akorát o tom zpíváme...sice nechápu, jak to moje (nebo mužovo, podle toho kdo z nás ukládá) krákorání synátor můžu poslouchat, ale evidentně ho to baví, sám předem vyjmenuje důležité události daného dne a my o tom pak pějeme slavné písně :D děláme to tak už dobře rok a půl, syn si o to tehdy sám řekl ("zpívej bylo den" - zazpívej jaký jsme měli den) a stal se z toho jeho oblíbený rituál :)
    pohádky čteme spíš ráno nebo odpoledne po spaní
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: tak ho dávej usínat s plastovými či kovovými auty a jen co usne tak to vyndej
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BONEMINA: To je super... náhodou... Takhle se mu to krásně usadí.... A časem na ty pohádky určitě přejdeš... Takhle to taky plánuju....
    KRKA
    KRKA --- ---
    EUCHENIE: tak drzim palce a dej vedet, jak to dopadlo :-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Btw. čtete před spaním pravidelně pohádky? Já se k nim stále nějak nemůžu rozhoupat, z hlavy se mi motají a předčítat se mi ještě nechce, tak zatím místo pohádek jen vyprávím "pohádku" o tom, co jsme celý den dělali. (je to fajn v tom, že poslouchá i muž a baví ho to)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    VERONIKA22: Erik ma v posteli jednoho super thajskeho buzka a prasatko od delingos nebo jak se to jmenuje, ale nechava ho to naprosto chladnym.. Je na auta a ne na plysaky..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: ááá pravda, u nás nic oblíbeného nebylo. tak jsem týden před tím začla furt vnucovat medvídka. a pak už v posteli zůstal, ale dodnes dcera pořádně nikoho neupřednostňuje :o/
    ale plast od ustřihnutého dudlíku bude snad vyžadovat i na střední škole :o//
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EUCHENIE: nebo jestli má nějakou oblíbenou hračku/plyšáka, tak ho na ni upozornit..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SINSEMILLA: dobrej napad, neco vymyslim. svyho casu jsem poustela tri cuniky, ale od 6 mes uz nee.

    jinak ted stune, tak asi budu hodna a vyckam, az mu bude lip.. .)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EUCHENIE: no a ještě připojit nějaký milý rituál, my teď třeba máme pusinku, položím ho do postýlky, pohladím po vláskách a odcházím a říkám pořád dokolečka ahoj ahoj ahoj, on mi taky říká ahoj a je to... když nám ještě fungovala zvonkohra, tak jsme pouštěli písničku...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    + diky všem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam