• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    za polstarovym valem ticho! bojim se nakouknout!.))
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak dobrodruzo pokracuje. vcera usl za chvil a knoural trikrat v noci chvili, dnes usl po 5 min knourani v 19.55, v 20.07 se vzbudil a od te doby knoura. prelejza polstarovej val z rohu postele, spi ve velky, kde me pak teda vidi.. kdyz leze k okraji postele, vratim ho zas do rozku. prvni dny to bylo dobry, ze nelez pres polstar a nevidel me. asi budu muset nakonec dat do bytu postylku a skovavat se za skrin nebo do kk, aby me nevidel..
    ted uz byl chvili ticho, ale zvedla jsem se a nakoukla za val, zbystril to a zas je rev
    MIKA
    MIKA --- ---
    ja ted ctu: Varovne signaly ockovani a je mi z toho hodne zle :(... autorka - Strunecka
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TABBY: aha, ještě vůbec nic, teprv se rozhoupávám ... díky
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAMIA: Web rozalia mas prostudovanej?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    omlouvám se, určitě se to řešilo dlouhosáhle ve všech diskusích, ale nenašla jsem žádný pořádný odkaz.

    máte typ na nějaké dobré čtení na téma očkování, jeho alternativy, homeopatické očkování apod?
    mám knížku doba jedová a toť vše. díky
    BONIE
    BONIE --- ---
    TABBY: já si zas myslím, že právě některé dítě potřebuje jakoby v tom spaní pomoct a jiné ne.. kvalitní spánek nejlépe v kuse je podle mě prospěšný a já to beru i tak, že naučit je to bez "zlozvyku" budit se je dobré nejem pro mě, ale taky hlavně pro ně..
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tak u nas na nocni spani pomohl vek. Od 20 mesicu spi mala celou noc.
    Na vyrvani jsem nemela moral, a kdyz to tak zpetne hodnotim, jsem za to rada.
    (Vzhledem k tomu, ze starsi dite spalo celou noc od 3 tydnu veku, dospela jsem k nazoru, ze je kazdy jiny, a nema smysl to drtit...)
    BONIE
    BONIE --- ---
    MIKA: my teda spíme pořád v jedné místnosti, ráno si ho berem ještě na dospání do postele, jen jsme si vyměnili strany, abych nespala hned u postýlky.. na vlastní pokoj nejsem ještě psychicky připravená :D
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MIKA: jo, u nás taky pomohl vlastní pokoj.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MIKA: Lepší spát i v jiné místnosti... Oni mají výborný čich a cítí tebe s mlékem a tak volají... Ne všechny exempláře...ale jiná místnost je jistota....
    MIKA
    MIKA --- ---
    diky ... je lepsi spat i v jine mistnosti? Nebo staci proste nevstavat?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BLANCHE1: náš dudlík začal po roce plivat .. zas - aspoň nětřeba ho odbourat .. jj, neuspávat prsem je dobrá rada, sama jsem ji po zkušenostech s prvním dávala .. jen teda teď nevím čím uspávat :) :) .. zdar a sílu!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BLANCHE1: řekla bych, že se prostě budí, B to má podobně a když spí sám, spí líp.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SEVERINE: Já si právě nejsem jistá, jestli mu jde o mlíko, o to být mi blíž nebo se mu děje úplně něco jinýho. Když si ho vezmu jen k sobě do postele a nekojím, nespí a vrtí se, takhle tam bojujem třeba hodinu a když ho pak nad ránem nakojím, znovu se vrtí a (občas) dalších 10-20 minut nespí, byť dřív po kojení vytuhával okamžitě.

    Dobrej tip je ale od BONIE odbourat kojení těsně před spaním, resp. zajistit, aby u toho neusínal, tedy kojit o fous dřív, než jde spát. Zkusím, třeba to pomůže, u nás jsou to zas fakt občas i dvě hodiny v noci, kdy se kolem mě kroutí, vrtí se, pořád se staví na nohy a já při tom spát nemůžu, takže ráno taky vypadám a cítím se jak zmlácená..
    U nás zatím mlaďoch neobjevil k čemu lahvičky slouží, takže u nás max. dudlík a pořád dokola..
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BLANCHE1: mám to podobný - odbourala sem to před prázdinama (3 noc řev, pak klid) - tábor v teepee a třičtvrtě hodinovej řev to zazdil a protože máme zas příští tejden někam jet, říkala sem si že na to zatím kašlu a nechám se zas celý noci okojovat, ale dneska k ránu se mi zdálo o nápravným táboře ve kterým sem (dítě se budilo na kojení co hodinu), takže na to nekašlu a dneska v noci zas zavládne tyranie, pro změnu moje - lahvička s čajem to jistí.
    BONIE
    BONIE --- ---
    MIKA: flaštička vody a konejšení tatínkem :) pak je ještě dobré odnaučit to usínání u prsa, poradila mi to kámoška a efekt to má, v noci to prso prostě nehledá..

    ZU_22: no jak to chodí u UM to nevím, ale co se zoubků týče, tak zkus homeopatika Chamomilla 15 ch.. já jsem teda vůči homeopatii celkem skeptická, ale fakt nám to zabralo.. dokonce je to nějak i na spaní, takže ráno celá rodina už vzhůru a maloš si vyspával jak po flámu :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MIKA: jak píše Krka, nejlepší je, když se zapojí tatínek, případně babička, prostě někdo, kdo nemá mlíko a koho dítě dobře zná.
    když se dítě vzbudí, dát trochu napít vody, pohladit, položit do postýlky a odejít.

    u nás to zabralo, během dvou dnů to dítě zvládlo a bez řevu. ale začlo to fungovat až v momentě, kdy jsem si řekla, že už toho mám dost a jestli chce dítě veselou maminku, co s ním bude chodit na procházky, tak se maminka musí vyspat. ono vycítí, když máš vnitřní pochybnosti. a kdyžtak ten řev prostě vydržet, přijít, pohladit, a zase odejít, třeba každý dvě minuty. držím palce.

    ale právě, že když k němu šel táta, tak to pochopil, že mlíko nebude a spal v pohodě.
    tak to naplánovat na nějaký víkend nebo u nás i muž plánoval, že si vezme třeba dva dny dovolenou, ale nakonec to nebylo potřeba :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MIKA: Já mám, výměna+tatínek v noci zafungovala, pak jsem se po dobu dovolené a spaní ve společné chatce s dalšími lidmi musela vrátit k nočnímu kojení a od té doby teda děs.. Vstávám min. 4x za noc, tutlám, ukládám, kdybych ho nakojila, je to míň "práce", občas (dvou)hodinový řev, nevyspíme se pořádně nikdo :-/.
    Takže za mě rozhodně, odbourat to šlo vcelku bez potíží a pak pozor na návrat zpět ke kojení. Nicméně může ho i svědit ekzém nebo je to prý možná jen nějaká fáze a zas to zmizí.. Spíš na to jen dát bacha, kamarádka prošla tímtéž a druhé odbourávání taky trvalo.
    KRKA
    KRKA --- ---
    MIKA: osobni zkusenost nemam (nastesti :), ale vetsina holek pise, ze je nejlepsi, kdyz treba dva dny vstava k miminu tatinek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam