• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SPIRALOID: to je dobry, v tom pripade pro vertikalni noseni novorozence potrebuju Front Carry - Double Hammock style from PWCC. Zkoukla jsem video a rozhodne nejsem schopna to podle toho (navic s ditetem v naruci) uvazat :( Uci se tenhle uvazek taky bezne na kurzech?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LAMIA: neměla jsem elastický šátek, pouze pevný a obě děti jsem v něm nosila od narození (resp. prvního asi od tří týdnů, druhého hned).
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SPIRALOID: Uzasny! Asi delam chybu, nevedela jsem, ze do tri mesicu se davaji nozivky jinak! Tak ted doufam, ze jsem male nic nepokazila...
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    TEMASU: Dekuju, utazeny je myslim dost, aspon doufam:) asi to bude ta krize, ale nemuzu o tom nikde dohledat nejake info. Snad ji to prejde a budu moct zase nosit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: nosila jsem v šátku prakticky od narození dvě děti, v šátku pevném a jde to úplně bez problémů. Tedy tohle dítě jsem nosila až od 14 dnů, ale jen proto, že po císaři jsem se dřív bála, jinak bych ho tam dala dřív.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jinak druhe dite bylo v satku druhy den po porodu. Jak jsem byla nadsena z toho, ze jsem tentokrat po porodu funkcni, navazala jsem dite a sla vyridit ty ruzne formality s propustenim. Musim rict, ze mne dost prekvapilo, ze PA a doktorka rikaly, ze tohle jeste nevidely...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TABBY: tak jo, asi moc pausalizuju. Mne kamaradka dost pomohla klicovou radou - utahovat, utahovat a utahovat - ale evidentne jsou i problemovejsi vysledky techto konzultaci :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    FUNTL: Dovoluji si nesouhlasit. Satkujici kamaradka (cest vyjimkam) ti tezko rekne ruzne triky, na co dat pozor, co dotahnout a tak. Vzhledem k tomu, ze jsem venku videla nekolikrat i tohle, je nutne ke kamaradkam pristupovat obezretne...

    FUNTL
    FUNTL --- ---
    LAMIA: no.. kurz sice asi cloveku pomuze v tom, ze se citi jistejsi, ale myslim, ze navsteva u nejake satkujici kamaradky bude podobne prinosna a levnejsi :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LAMIA: já jsem obě holky nosila a u druhé už jsem byla "voraženější", takže jsem s tím začla prakticky hned...na kontrolu k mudr co se chodí hned jak přijdeš z porodnice (4 dny po porodu?) už jsem šla s děckem v šátku natuty. měla jsem jen jeden dlouhý neelastický šátek, nosila jsem dítě od začátku v kříži s kapsou, ale pokládala ho tam jakoby byla v kolíbce...nejlepší pro mrňata. ovšem chce to jednak umět uvázat a hlavně mít kuráž na manipulaci s miminem...pokud ti to nechybí, tak nevidím důvod, proč bys nemohla odejít klidně z porodnice s miminem v šátku
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    FUNTL:
    TABBY: diky moc to jen rada oboji slysim ... jsem prirozene vychazela z toho, ze dva nebudou treba, ale nechala se trochu zastrasit ... a asi teda spis investuju do kurzu nez do pujcovani satku ...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    LAMIA: Ja jsem obe deti do satku strkala celkem brzy po porodu (odhadem tak tyden - 10 dnu). Prvni se s kocarkem nepotkalo dobry dva mesice, protoze jsem mela blok s takhle velkym predmetem vyjit sama na ulici :) S druhym jsem uz byla zvykla a krom toho kocarek slouzil jako misto na spani pres den. Mela jsem nejaky podedeny, tj. asi celkem klasicky Vatanai a nemela jsem pocit, ze by novorozenata potrebovala neco extra, ale mozna je to tim, ze jsem jiny nikdy nevyzkousela.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAMIA: Pokud mas se satkem zkusenosti (nebo aspon kurz), das to i s pevnym. Elasticky je pochopitelne pohodlnejsi, ale neni nezbytny. Jinak elastik narozdil od pevneho satku neni vecny, po druhem tretim diteti uz byva vytahany (tolik k tomu pujcovani).
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    mam prosbu ... radi bychom zkusili po porodu rovnou zacit uz v porodnici s satkem a vubec se nepotkat s kocarkem. budeme mit satek didymos indo, ale uz vic lidi mi reklo, ze pokud to bude hlavni stanoviste, tak bych na prvni dva, tri mesice potrebovala elasticky pro novorozenata. Mate nektera zkusenost s nosenim jen v satku, zda je to pravda a pokud ano, nemate nekdo doma nevyuzitelny, ktery byste mi mohli pujcit za nejaky revans dle dohody na dva tri mesice? klidne posta. (Jinak by to bylo treba vyresit behem 14 dnu, termin se blizi) dekuju moc.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SPIRALOID: Zajimave, dik.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    k noseni: vertikalni pozice nafocena v pruhlednem satku http://jeportemonbebe.com/en/faq/physiology-positioning/legs-spread.html
    CHANA
    CHANA --- ---
    SEVERINE: Mám 100% len a nežehlím ani náhodou, jen ten šátek po vyprání musím na šňůře dobře narovnat
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    SHARIE: Nejsem odborník, ale prý mívají děti občas "nosící krizi":o) pár týdnů nebo měsíců. Naše se taky tou dobou kroutila, ale bylo to špatně dotaženým úvazem. A i teď mi v šátku vydrží jen venku, doma ani náhodou. No asi jsem nepomohla, co? :o)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Prosim o radu. Moje mala (2 mesice) zacala plakat, kdyz ji dam do satku a nechce tam byt. Kdyz ji dam do kocarku, je v pohode. Uvaz delam porad stejny (kriz s kapsou). Drive, kdyz jsem ji dala do satku, tak se hned zklidnila a po chvili usla (pouzivala jsem satek hlavne kdyz ji trapily vetry a plakala). Tedka ji vetry tolik netrapi, ale v satku byt nechce. Nevite, cim to muze byt?
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZEGA: Tomu úplně nerozumím - rameno je tam, kde je světlá čára (ramenní šev). Je na mě přitisknutý břichem, jednu ruku má pod sebou, druhou nahoře.

    Díky za odkazy! Potrénuju:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam