• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ADD
    ADD --- ---
    SINSEMILLA: A krosnu jsi nezkoušela? Tam se vejdou věci na celý den pro dvě děti a v případě potřeby se dá krosna i položit, aniž by se dítě vyndavalo.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TABBY: Ja jednou tydne tri hodky fakt potrebovala, jiny hlidani nebylo a kdybych jen nosila a dotycny mi rekl, ze nebude hlidat bez kocaru, koupim ho..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BONIE: Moje mama (54) nesnasi kocarky, takze nosila i me a ted i vnuka. Jednou pri stehovani, kdyz hlidala, vyjela s kocarkem a hned ji buzerovala nejaka stara pani, ze blbe houpe. Tchyne (hlida pravidelne jednou tydne) je dost flexibilni, radeji ma myslim kocarek, ale kdyz se treba starala o erika pri vernisazi, nosila (i na zadech a erik tam spal).

    Ja noseni milovala, ale od chvile, kdy jsem prehodila na zada jsem nosila jen doma nebo na vyletech, kdy druhy clovek nesl ekvipaz. Do kocarku se toho vic vejde a batoh na brise me nebavi.. Takze za me ma kazdy zpusob sve pro i proti..
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Moje malá miluje kočárek, Manduca jí nevadí....ale nikdo ji vozit stejně nechce - kromě nás dvou.... :-)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Moje malá po narození v kočárku strašlivě plakala, tak jsem začala nosit. Ve dvou měsících začala plakat v šátku a chtěla kočárek:) ted ve třech měsících už bere šátek zase na milost, ale neumí v něm pořádně usnout. Tak když chci, aby se prospala, beru kočárek:) pravda, babičky ježdění s kočárkem milují a já jsem ráda, když mám chvíli oddych:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    LAMIA: já v tom teda prarodiče trochu chápu.. hlavně nošení musí prostě vyhovovat oběma stranám, dítěti i tomu kdo nosí, pokud to tak není, tak to myslím postrádá smysl.. a taky nevím jak u vás, ale tak většinou to jsou i trochu starší lidi a to nošení je i pro mě docela fyzicky náročné, ale i kdyby to zvládli, tak si myslím, že oni jsou taková stará škola a já jsem to měla tak, že jsem jim nechtěla tu radost napařovat se kočárkem nějak vzít...
    syn se rád nosí i vozí :) mě ta možnost výběru vyhovuje a babičky jsou přešťastné, když si ho můžou povozit..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TABBY: no jasně že jo, jen z příspěvku LAMIA bylo cítit, že na něco takového se ptát: prarodiče budou požadovat aby mimík vzorně drandil i v kočáru.

    MALKE: tchýně to vyřešila po svém: vnučka řvala ( fakt kočár nesnášela ) tak ji zvedla a chovala na lavičce. tzn: aplikuje to dodnes : hele nikam nepůjdeme a já tě budu doma mazlit a budeme tady sedět a že se ti určitě na procházku nechce viď?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    díky všem ... tak nějak jsme se doma dohodli ... prostě nosíme když malá bude chtít být nošena a uvidí se, jen mě zajímalo jestli s tím máte zkušenosti ...
    TABBY: látkování: no teče nám to horem dolem, zvlášť v noci v posteli, ale nevzdáváme se:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Cha, tohle mi udělala babička - Beno na ně nebyl zvyklý, jen na nás a na moje rodiče. Babička zatoužila ho povozit, a jestli byl už v nějakém separačním období či co, zkrátka vypadal, že se domnívá, že ho unesli, a celou dobu prořval. Byly mu čtyři měsíce a ještě dneska to mám občas na talíři. Když ho přivezla, prohlásila, že ho už nikdy nikam nepoveze a vypadalo to, že mu to do maturity neodpustí:c)))
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERONIKA22: Verim, ze existuji i konstruktivni prarodice...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: no ale ta matka to ihned schytá: ty jsi ho na kočárek nenaučila a teď ono nám tam celou dobu řvalo. ......až ho na kočárek naučíš tak přijdeme zase hlídat.
    to je myslím klasika u prarodičů co šátek/manducu nechtějí ani vidět
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LAMIA: mám to podobně a bude to trvat asi do základní školy : mám vyvenčit vnučku? ok ale jen v kočáru ( chodí jako drak a je jí 2,5roku )
    no a pak ty zajmavý řeči, že dítěti kurvim páteř. když novorozence nevozim v rovném kočárku ale nutim ho být v klubíčku.

    dnes jsem měla malou ( 10měs ) na břichu a cizí pán povídal: to asi ještě jde ale to nošení na zádech to asi kurví páteř co? ( tomu dospělému ). jsem si říkala: vole kde ty jsi nosil aktovku taky na břichu aby jsi si něco neudělal s páteří?
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAMIA: Myslim, o jsem sama vyhradne nosilaze zalezi hlavne na tom, jestli pomoc (oddych, prace) potrebujes. Ja jsem byla za 2 hodiny vozeni ditete v kocarku rada, paac - jak jsem tou dobou management ditete nemela zazity - jsem ocenila, kdyz jsem si mohla v klidu uvarit, uklidit, precist knizku. A t.

    Btw, jak pises, ze vam nejde latkovani, v cem je problem? Si to nejake moc nedokazu predstavit...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LAMIA: my jsme do deseti měsíců převáížně nosili a pak jsme nosítko odložili, přešli na golfky a dítě je v pohodě. takže i změny můžou zvládta v pohodě.
    no a od té doby, co chodí, tak chce co nejvíc chodit, takže v kočárku se po chvíli kroutí
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LAMIA: já bych se nebála dopředu - pokud je pro ni kočárek ok, nezkazí se tím, že jí budete nosit :) (mojim dětem teda vadily golfky - než si na ně zvykli - ale že by jim vadil hlubokej kočár, to neznám .. naopak první se nerad nosil v kolíbce - mohl tam být vložen až za tvrdého spánku) .. pokud pro ní ok není - tak se uvidí, co s tím .. ale navykat jí na něj, když ho ona ani vy nepotřebujete, mi přijde jako hloupost.
    MAKU
    MAKU --- ---
    LAMIA: s tím kočárem každopádně těžko říct dopředu, jak to dopadne - syn třeba cca 2 měsíce kočár úplně bojkotoval, ale do té doby i v době po bojkotu akceptoval obě varianty - kočár i nošení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADD: asi tak, dítě bych nosila, jak mně vyhovuje a prarodiče, jak jim, docela je chápu, proč nechtějí šátkovat, možná by mohli zvládnout nějaké nosítko, ale i tak to nemusí být volba.... ehm, s ňadry mojí tchýně si opravdu nedokáže představit, že bych ji k tomu nutila a myslím, že pro dítě není občasný kočár zas takový problém...
    a s ohledem na to, že ne vždy lze dítě vhodně odložit, plus se do kočáru vejdou i nákupy a další věci, si myslím, že má své velké výhody...
    ADD
    ADD --- ---
    LAMIA: Jestli chceš útěchu, tak moje dvě děti si v tomhle moc nevybíraly a kromě prvních týdnů druhého syna, kdy kočárek odmítal, jsou volně přehazovatelné mezi manducou, krosnou a kočárkem. Ale stejně s tím nic nenaděláš - až přijdou rodiče venčit, vytáhnou si kočárek, zkusí to - a uvidí se. Určitě bych kvůli tomu dítě netahala v kočárku, když nemáte chuť.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ADD: no u nas to vypada prave na pristup: chcesli hlidat v budoucnu, musis mit kocarek, my tahat dite nebudem ani na zadech, ani v satku, ani v ruce

    a chapu, ze my taky muzem otocit at jsme velepripraveni jen na satkovani (jako ted se zuby nehty nechcem pustit latkovani, ktery nam teda zatim moc nejde a umim si uz predstavit, ze muze prijit chvile kdy to vzdame:)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MAKU: male je zatim tyden, z porodnice jsem ji odnesla, na pediatrii taky a kluk ji doma nosi casto (ja zatim moc netaham) a satek se ji libi ... chrni hned at tam visi jak visi... takze to zatim vypada pozitivne ... tuk tuk tuk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam