• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NABIS: moje dítě je dudlíkomil, v noci bez něj neusne a kdžy je třeba nemocnej, chce ho i přes den a troufám si tvrdit, že citovou deprivací to věru nebude.
    NABIS
    NABIS --- ---
    IORETH: a cim je ta vetsi potreba oralni stimulace zpusobena??
    IORETH
    IORETH --- ---
    NABIS: Může být, ale jsou mimina, která mají větší potřebu "orální stimulace", než kterou jim matka může poskytnout.
    NABIS
    NABIS --- ---
    BONIE: a neni i cucani dudliku priznak citoveho deficitu??
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: Nas malej ma zase rozkousane ukazovacky až je ma úplne fialový :( dudana zahodil asi ve 4 měsících.. Kdyby měl nekdo radu, jak ho to odnaučit, tak budu šťastná, protože je ma fakt rozkousane do krve a neda si pokoj a neda :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ona si jinak prsty/palec vůbec nedudlá,... sousedka mi včera ukazovala, jak má její syn (18m) úplně ožužlaný zápěstí, celé rudé. Dudlík prý nikdy nechtěl.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: Hm no já to už budu muset řešit, dosud jsem k tomu přistupovala spíš laxně... Dceři je už 14 měsíců, zuby má 4 a dudlá strašně ráda. Noci bez dudlíku neprojdou, ale ve dne to zatrhnu úplně.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: Víš jak... i s ortodontickým dudlíkem lze získat předkus (viděla jsem), ale máš lepší šance, že se tak nestane... navíc většinou dudlavé děti něco dudlají...a dudlík je lepší než 99% náhražek (prstíky apod.). Rozhodně, dokud nerostou zuby, tak to nemusíš řešit...Jsem to začla řešit kolem šesti měsíců (přeci jen dceři vyrostli zoubky) a ona si to vyřešila sama - v jejích sedmi měsících jsem zjistila, že už ani nevím, kde dudlíky jsou...Ale i kdyby ne, tak pokud by dudlat chtěla a hledala by náhražky, tak bych jí raději dala ortodontický dudlík...
    Kamarádka zase pravila, že je dcera v orální fázi vývoje, tak aˇt si to užije... :-D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: A ty ortodontické dudliky jsou ok pro zuby?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NABIS: Jak psala BONIE lepší dudlík než palec... u miminek (do půl roku bez debat, pak je to k diskusi - tj. každý si myslí jinak) je to normální... A když se ptáš na nevýhody a výhody dudlíků z dlouhodobého hlediska: proti jsou zubaři (takže když dítě nemá zuby, tak není co řešit) a pro jsou logopedové a fonetici...(prý je vidět, které dítě mělo dudlík, protože "to má všechno tak krásně uvolněné")... A taky se dudlík považuje za jeden z prevenčních faktorů u syndromu náhlého kojeneckého úmrtí... :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Prosím vás poraďte začátečníkovi. Jsme čtvrtý den po porodu, první den doma z porodnice. Můžu už zkusit navázat do nosítka? Nemám Manducu, ale takový jako předšitý šátek (Caboo se to jmenuje, už jsem tu o tom psala), je to vpodstatě připravený kříž s kapsou venku dotahovaný na kroužky z elastické šátkoviny, takže by v něm mělo jít nosit v klubíčku. Je to vhodné takhle brzo jak z hlediska miminka tak z mého (třeba kvůli břišním svalům, prý se v šestinedělí nemají moc posilovat přímé, aby nedošlo k rozestupu)? Kyčle má malá podle prvního vyšetření v porodnici v pořádku.
    Děkuju za rady.
    BONIE
    BONIE --- ---
    NABIS: ptala jsem se na to i porodní asistentky a ta mi řekla, raději dudlík než palec.. cucání palce ve vyšším věku je myslím kompenzace jiného deficitu (citového apod).. žužlání věcí u malých miminek je imho prostě normální a dudlík mi k tomu přijde poměrně adekvátní..
    NABIS
    NABIS --- ---
    BONIE: diky za odpoved. Nicmene furt jsi nejsem jista, jestli se uzivani dudliku neprojevy nekdy pozde treba az v dospelosti. ani mi tak nejde o to, ze by se na nem stala zavisla a nechtela ho prestat pouzivat. Já sama jsem si zuzla palec pomerne dlouho, tedy podle mych rodicu pomerne dlouho, ja si pamatuju, ze to bylo fajne.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: je!!!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: tak to je super!!!
    BONIE
    BONIE --- ---
    já mám teď problém s tím, že nekojím už asi měsíc (jsem skoro v 8. měsíci, takže mi mlíko samo nějak zmizelo).. odstavování bylo v pohodě, ale teď po tom měsíci se mi začíná hrozně sápat do výstřihu, kdykoliv si ho vezmu do náruče, tak už má ruku v podprsence a dožaduje se kojení.. za dva měsíce budu kojit dcerku, tak se dost bojím, aby to zvladl v klidu.. v necelých dvou letech ho znovu začít kojit mi přijde ujeté..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: zvládl to dobře, i když teda občas se ještě zeptá,ale obešlo se to bez slz. A od tý doby spí vlastně výborně, v noci, budí se tak jednou a stačí mu dát dudlík a pohladit.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: tak to tak asi psychika chtěla a jak to tedy bart zvládl? a co je ho spaní?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já byla začátkem listopadu dvě noci pryč bez B, to jsem ještě kojila, takže to druhý den už to bolelo a radši jsem odstříkala, aby se mi někde nespustilo náhle mlíko. Pak asi po 14 dnech doma jsem si řekla, že s kojením končím, v noci už to bylo neúnosný a kojit ho jen přes den se nedalo, jak mu to vysvětlit, že? Čili jsem přestala vlastně náhle, ale psychika to tak asi chtěla, už ani kapka, žádná bolest, nic.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    u nás to bylo odstavení během dvanácti hodin prakticky. ale pak mu to prostě absolutně nic neříkalo, když třeba kojila kámoška staršího kluka, jen se na to podíval a hrál si dál - absolutní nezájem. no já pak taky nevěděla, co s tím mlíkem dělat, docela to bolelo musím říct...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam