• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LURA: sáhla jsem jako první. odmítá s ním pít a opravdu do nej kouše. když je to špatné tak kojim jen nejnutnější dobu co nejméně krát za den. mažu bradavky, léčím. časem mi na těch nejkrizovějších místech kůže trochu zhrubla, takže je to trochu lepší.
    LURA
    LURA --- ---
    SPIRALOID: V takovém případě bych asi sáhla po kloboučku.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    EUCHENIE: to je otázka na kterou se vás chci zeptat. Spíš na vás názor.

    Koupila jsem si tu láhev medela calma co se z ní saje stejně jak z prsu s tím, že na takovéhle případy odstříkám a chlap či hlídající babičky dítě nakrmí. (Teda ten důvod je hlavně když budu mít práci ne tolik noční vyrážení. Doteď mi malou přinese a mě to přijde celkem víc stresující pro všechny)

    moje PA mi mé pochyby jestli to není trochu "nekontaktní" řekla, že dokud se budu cítit dobře tak je vše ok, ale jak se budu cítit blbě mám na to kašlat. Je něco na co jsem při tomhle super plánování nepomyslela? Bývá to tak easy jako jsem ti to vymyslela?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SPIRALOID: brr, to zni hrozne.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ANNAWA: taky mam a je bezvadna. a presne, mam pro malou jen kuklu a pres ni ve velke zime kulicha. davam i do kocarku.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MEDVED007: výraz kousnutí jsem nezvolila úplně nejlépe. ale opírá se zubama také nepopisuje přesně situaci. on mi co dva týdny bradavky zubami normálně prořeže.a každé další kojení se jeho zuby zařezávají hlouběji do otevřených ran.hodně nepříjemná dlouhotrvající bolest.
    obávám se, že u takového problému odtažení dítěte nepomůže. jeho technika sání je pořád stejná,jen má moc ostrý zuby.ale tohle jsem tu řešit vůbec nechtěla.jen jsem to zmínila jako paradox pro mně schůdného "utrpení" narozdíl od tahání za vlasy;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SPIRALOID: já kojila obě děti do dvou let, ale když dítě kousne a když se opírá zubama, tak to je přeci něco jiného, ne ? když mě dcera kousla, tak jsem jí odtrhla od prsa a regulárně jsem jí plácla přes pusu....nebylo to žádné výchovné gesto, jen jsem se tak hrozně lekla, protože to bolelo příšerně....pak už to nezkusila....velmi rychle pochopila o co jde.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: on nekouše záměrně. jak saje tak se mu tim podtlakem zařezávají horní jedničky do bradavky. má je moc ostré, už jsem si zvykla. na odstavení se ještě necítím.ale je pravda, že má meta kojení do dvou let se stává nereálou.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: tak to jsem asi drsna..v obou pripadech ma dite odepreno pokud me tyra...v tomhle veku uz trosku chape....tahas za vlasy? tak budes tapat...esli chces nest tak bez tahani za vlasy. kouses do bradavky? tak cau, zadny prso :) obe deti si to s kousanim hodne rychle rozmyslely a pochopily to brzy..oba se odstavili kolem osmyho mesice teda..
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: to mě samozřejmě taky napadlo, jenže syn je pořád ve fázi tahání za vlasy. já na tohle prostě nemám. to už radši přetrpím kousání do bradavky v zájmu vyššího dobra:-D akorát děda ho odvážně na koni nosí, ale i to tak max minutu.
    TULENI
    TULENI --- ---
    TAPINA: :D tak to se mi opravdu este nestalo, naopak i v mistech kde mam vuli se shybam a bojim abych je neprastila :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TULENI: Akorát se na to nesmí zapomenout při případném nastupování do autobusu. To prý manželova bratra máti takhle jednou zavěsila na dveře :D
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: me teda to prijde zbytecny, praktictejsti je takhle vetsi dite hodit na kone nez na jedno rameno kde stejne musis pridrzovat dost rukama..dcera zacala chodit hodne brzo a chodili jsme dost bez kocarku a resila jsem to vyhozenim za krk, mela to rada a nosi se tam lip nez na boku..
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ARQANA: jak jsem psala mám ergo, na zádech nosim normálně. jde mi ale o to mít něco malého v tašce co se dá použít když mládě nebude chtít chodit. řekněme, že půjdem na hřiště a cestou zpět bude syn unaven a bude se chtít nést. tahat sebou neskladne ergo když ho třeba ani nebude potřeba se mi nechce. toť moje idea.
    na delší výlet beru nosítko, to je jasné;-)
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SPIRALOID: A co nosítko a hodit na zada? Jako rs je podle mě spis na to poponaseni..
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ARQANA: primárně bych ho brala na krátké procházky mimo spánek a dítě do něj vzala když už nebude moct po vlastích. domnívám se že to pořád bude pro nosiče lepší něž tahat dítě na rukách.zkoušela jsem doma boční úvaz se šátkem a zdálo se mi to fajn.
    šátek jsem si ale moc neoblíbila, vadí mi to množství látky a taky složitější manipulace hlavně v terénu.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SPIRALOID: No akorát pro nosiče to bude náročný. Kdyz ti usne, mas ho jen na jednom rameni celou dobu...
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    máte zkušenosti s ring sling na poponášení starších dětí? syn 1rok začal chodit a mám představu že od jara bude chtít hlavně po svých. ráda bych se zbavila kočárku a vrátila se k nošení.říkala jsem si že bych si zkusila ušít ring sling. na delší procházky vezmu ergo ale na ty kratší by mohl stačit. líbí se mi že je to malé a skladné takže ho můžu mít v tašce narozdíl od erga.
    myslíte že to má smysl nebo uvažuju scestne?
    může si dítě v ring sling zdřímnout?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: chápu, že se to může stát, B zatím proti kukle nic nenamítá, takže za mě jen body plus. Čepici si sundavá.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Moje zase nesnášej čepice a kuklu jedinou chtějí nosit... naštěstí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam