• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    NABIS
    NABIS --- ---
    Mam dotaz na reakci po ockovani (Hexa druha davka ve 4 mesici). V utery jsme byly na ockovani, streda nesmirne hodne ditko, ale od ctvrtka(tedy treti den) neustala plactivost, protivnost.-uplne jine dite, vestinou je M. hodne vysmata a spokojena. Je mozne, ze by reakce na ockovani prisla tak pozde? Nebo to muze byt necim jinym-zacali jsme latkovat nebo nejaka viroza? teplotu jsem dneska namerila 37.5. hmmm??
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: taky tak....Zase...:-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Moje úplné novorozeně chtělo v nosítku být jen pokud se to pravidelně pohupovalo chůzí. Nicméně to mu vydrželo doteď :o)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DOCTOR23: Jen jeden přípodotek, protože v literatuře jsem se to nikde nedozvěděla - mám manducu i šátek, první dítě jsem nosila dost dlouho v něm a manducu jsem koupila až pozdě, ale u druhého (pointa) se mi potvrdilo, co jsem slyšela i jinde - úplné novorozeně tam dost často nechce být, i s novorozeneckou vložkou. Takže na začátek šátek a pak eventuálně přejít na manducu nebo jiné nosítko. Kupovala jsem to tehdy hlavně proto, že vázání šátku byl opruz nejenom pro mě, ale i pro dítě, které se kroutilo a blbě se mi štelovalo do správné polohy. Každé má výhody, no - šátek se líp přizpůsobí, nosítko je "rychlejší".
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    NIENNA:
    LANTHAL:
    ARQANA: díky,už studuju..;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DOCTOR23: Taky máme manducu, nosím křížem jako TAPINA, vyhovuje mi maximálně. Nosit se dá v zásadě od narození...ale zrovna u vás bych to tak zuřivě netvrdila - vy máte uplně maličké a uplně nedonošené... Manduca má třeba nošení od 3,5 kg (což bylo v případě mého dítěte od narození). Ale na to tady budou povolanější... Myslím, že v šátku při správném úvazu by to asi šlo, ale já bych si to třeba netroufla (no jo no srab).
    Tady ten odkaz mi přišel zajímavý: http://www.nositka.cz/srovnani-nositek.htm
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TULENI: Třeba já se řadím k těm, co nosí manducu jen s popruhama křížem. Jenže to je dané taky držením těla, já ho mám blbé a s popruhama bez překřížení bych neudržela ramenou zepředu ani batoh, natož pak dítě :o) Ale nepraktické to není.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    DOCTOR23:
    Nosit lze prakticky hned. Já taky nejraděj šátek. Hlavně dejte pozor na posazení kvůli páteři, je o tom dost článků viz
    LANTHAL:
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    DOCTOR23: zkus nástěnku :) ... http://www.nosenideti.cz/clanek.php?volba=prehled_clanku
    A k doporučení zařízení - je to opravdu velmi individuální, já třeba nedám dopustit na šátek. Zrovna jsem měla minulý týden půjčenou Manducu a po půl hodině nošení jsem myslela, že mi odejdou záda (ale měla jsem to asi nějak blbě utažený nebo nevim). Je dobrý než něco pořídíte, tak si to někde na pár dní půjčit a uvidíte sami, každýmu vyhovuje něco jinýho, obojí má své zřejmé výhody a nevýhody.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    EUCHENIE: u nás to je úplně stejně;-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jen pozn. k tomu attachmentu.)
    malej je ted marod a samozřejmě nejlíp se mu spinká s hlavou na mé hrudi, ev celej.. .) bez nemoci už spí kus ode mně většinou, ale teď se prostě tulí
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TULENI: Jo jo, neco jsem filtrovala a tak nejak me zajimaly osobni zkusenosti. Ale je fakt, ze si to proste budem muset nakonec vyzkouset s muzem sami a uvidime, zatim to mame tak 50/50 :) Koukala jsem, ze k tomu Ergu se da dokoupit i takovej batuzek, to se mi teda taky libilo.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    ahoj narodila se nám dvojčata a rádi bychom je nosili,ale vůbec nic o tom nevíme a zajímalo by nás pár věcí....a)od kolika měsíců nebo kilo se dají děti nosit? b)jaké "zařízení" doporučujete?šátek nebo nosítko? c)na co si dát pozor a čemu se vyvarovat při nošení dětí...díky za vaše postřehy..;)
    ADD
    ADD --- ---
    BARRUSHE: Já mám 163, po prvním porodu cca 50 kg a manduca mi přišla dokonalá, nikdy jsem nic křížit nemusela.
    TULENI
    TULENI --- ---
    BARRUSHE: kdyz to tu trosku profiltrujes tak najdes spoustu nazoru, to co by me odrazovalo u manducy, ze tu dost holek psalo ze je nejaky horsi noseni na zadech esli si dobre vybavuju a ze i pri noseni na brise je lepsi mit vzadu zkrizene popruhy, to si moc neumim predstavit a neprijde mi to moc prakticky, ale jsem taky stastnou majitelkou erga z druhe ruky a zanedlouho odnosi tretiho naseho prcka...do sestinedeli stejne bude v elastickym satku, pak asi este chvili v pevnym v krizi s kapsou, kterej uz mam tak zajetej ze ho mam uvazanej hned...me satek dost vyhovoval a docela dlouho ale manzel treba nosil tak od tech cca. tri mesicu co jsme ergo koupili jen v tom..
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BARRUSHE: ergo ma užší bederák takže ho dobře dotáhnou i hubený lidi.nicméně v manduci se to dá řešit vím že si ji stáhneš níž na boky. ja osobně mám ergo a miluju ho.přiznávám, že při jeho výběru mě hodně zlákala vizuální stránka.znám hodně spokojených vlastníků manduci i erga.
    novorozeneckou vložku jsem si do erga vypůjčila.stejně jsem ji potřebovala jen chvilku...

    takže si vyber podle svého uvážení. obě nosítka jsou kvalitní.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ADD: Hmm, to asi bude nejlepsi. Jinak jsem zapomnela, ze jsem drobne postavy, 158cm, 48kg. No pan rikal, ze lidi kupuji prevazne Manducu. To Ergo se mi ale zase libilo vizualne a mozna mi prislo, ze lip sedi bederni pas, ale je mozny, ze jsem tu Manducu nemela dobre utazenou.
    ADD
    ADD --- ---
    BARRUSHE: Co jsem vypozororvala, jsou rozdíly čistě subjektivní. Jestli to záleží na postavě (šíře ramen...) nebo jen na pocitu, to se mi nepovedlo vypozorovat. Někdo koupí a je spokojen, někdo koupí a po čase mění za to druhé. Ideálně si jedno i druhé půjčit na pár dní a vyzkoušet. (Nebo si půjčit alespoň to vybrané, jestli dobře sedí. Manducu zrovna půjčují skoro všude.)
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Prosim, muze mi nekdo napsat, jaky je rozdil mezi nositkem Ergo baby carrier a Manducou?? Pripadne nejaky zkusenosti, pro / proti. Ted jsme byli v krame, zkousela jsem oboje a osobne mi prisla lepsi Manduca. Mame 2 mesicni mimco, tak mi prisla fajn ta integrovana vlozka, plus teda ze uz by ted videla ven. Zatim jsem ji doma nosila v satku, ale uprimne, je to pro me trochu opruz. Nez to uvazu, nez ji do toho nacpu, to uz jsem zpocena a pak nevim, zda se ji v tom zrovna bude libit, protoze kdyz nechce spat, tak zatim nevidi ven a kdyz usne, tak ma strasne zpocenou hlavu. Takze uz bych rada poridila nositko, ted jen ktery :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SELLIGAN: Ano, ale není to nic jednoduchého, to jsou série složitých testů, včetně rtg kostí, inzulinovych testu a podobně, trvá to dost dlouho a vyžaduje to opakované hospitalizace. Ale rozhodně jsem nechtěla virit nějaké obavy, jak říkám, u vás je na cokoli brzy, teď to neřeš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam