• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak už se těším na naše nové nosítko, v úterý si ho vyzvednu. Moc díky za tip na bluebear.cz, zatím pouze dobré zkušenosti, paní je milá a ochotná, měla jsem zapůjčené zkušební nosítko (to vypadalo a sedělo bezvadně, až na to, že jsem si ten týden zrovna udělala výron v koleni, tak se nosilo bezvadně), na svoje jsem si látku sama vybrala a teď se nemůžu dočkat, až ho ozkoušíme :) Takže doporučuji i já.
    TULENI
    TULENI --- ---
    my nechali pichat v pul roce v piers studiu (hell.cz) a doporucuju, skvely pristup, detailni vymerovani cozi prijde u malych deti dost dulezity..ja mam dirky zbytecne vysoko treba..a titanove nausnicky, krasne, naprosto bez problemu a este se doted chlubi ze ma stejne jako maminka :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: já jsem zase ráda, že jsem to nechala na vůli dětí....kdyby s tím měli takové trable jaké měli a já jim to za a)nedokázala kvůli věku nijak vysvětlit a musela bych se s nima u mazání/čištění měsíce a měsíce prát b) měla bych výčitky, že jsem to vůbec nechala udělat...tak by to bylo na pytel...takhle to bylo čistě jejich svobodné rozhodnutí a tím pádem nesly následky....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MEDVED007: ano, zni to tak strasne blbe, ale jsem rada, ze jsme malou nechali vcas pichat :-D... (pardon :-), ano, jsem unavena a smeju se kazdy kravine...)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: tak ono obecnš se doporučuje malé děti píchat a větší nastřelovat...na píchání je třeba, aby dítě chvilku drželo a mimino se udrží líp jak pětileté dítě.....nastřelení je takový fofr, že není kdy uhýbat :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PIDALA: ja nechala ve 4m, po prvnim ockovani, druha varianta byla pockat do skolky, nebo az bude sama chtit... v mezicase nevim, jak bych ji udrzela, ona se moc nenecha nikam stelovat a rozhodnuti nelituji. ouska mela pichana, rychle a krasne se to hojilo, zadny zanet ani zarudnuti, bez potreby medikace (nekdo dava preventivne framykoin a pod., toho nejsem zastance...), ma to krasne zahojene, jsem spokojena, dirky symetricke, rovne.
    s nastrelovanim maji dobre zkusenosti znami, mne se ale nelibi, ze se picha tou tupou nausnici, ale ve vysledku co tak slysim, tak je to rychlejsi a hoji se rychle, tezko rozhodovat, pokud uz se rozhodnes, tak v metode asi nemuzes udelat chybu, ale u pichani bych si dala pozor na naslednou peci
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PIDALA: já jsem zastáncem toho, že náušnice tehdy až si o ně dítě řekně, takže naše dcery ho mají od 4 resp. 6 let cca rok...mají to nastřelené od naší obvodní mudr, která to provádí v ordinaci. bolí to rozhodně malinko, protože i naše starší plačka to zvládla bez kníknutí....nechala jsem jim tam ty nastřelené cca dva měsíce podle doporučení a pak jsem to měnila za zlaté...holky dostaly od babičky a tak jsem je nasadila....a poté nastal problém, protože hlavně té mladší to začlo hnisat a opakovalo se to v pravidelných intervalech, změnili jsme náušnice za staré tj. po mě, starší to pomohlo, mladší moc ne, hnisalo to dál...po cca půl roce kdy jsem už uvažovala, že jí to vyndám se to nějak zázračně zlepšílo a teď už to je delší dobu (ťukťuk) dobré...tak uvidíme....ale zjevně mají holky blbý genetický materiál, většina problém nemá, já ho jako dítě měla taky....
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Nedávno se tady řešilo, kdy nechat holčičce dát naušničky. Prosím o vaše zkušenosti s nastřelením, versus propíchnutím oušek. Co je méně bolestivé? Co se lépe hojí? Měli jste nějaké problémy?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    LAMIA: Jsme od sebe s bráchou rok a kousek a mamka ho kojila v podstatě skoro do porodu. Odstavila ho akorát včas, aby zase mohla kojit mě. Nejsme tím poznamenaní ani jeden a mamka je taky zdravá jako řípa, včetně zubů, vlasů, kostí atd. Asi je to individuální, ale nejspíš to prostě chce více se soustředit na výživu a složení stravy.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    díky za odpovědi. Jsem se málem nechala vystrašit.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KATIA: V extrémním případě je možné leccos, ale předpokládám, že matka jí aspoň jedno jídlo denně, nejbližší pitná voda teče v kohoutku a strava je pestřejší než jen suchá rýže :-).
    Pokud se před těhotenstvím matka stravovala jakž takž normálně/zdravě, měla by mít mít pro dítě všeho dost. Blbý je, pokud třeba dlouho zvrací, ale to pak musí odhadnout doktor.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    chci nasdílet: nedávno jsem náhodou přišla na fígl, jak oblíknout dítě do nosítka, aby nemrzlo na nohy a nepotilo se na tělo: dávám mu na nohy svoje tlustý podkolenky - krásně na noze držej a hřejou až po stehna
    něco jako je toto:

    KFF
    KFF --- ---
    KFF: Ale tedy pravda je, ze prvni tri mesice druheho tehotenstvi, kdy mi bylo permanentne jako pri extravydarene kocovine a mela jsem na krku sedmimesicni kojene dite (navic na podzim a v zime, kdy je porad sedivo), nebylo to, cemu se rika "nejkrasnejsi obdobi v zivote zeny":)
    KFF
    KFF --- ---
    LAMIA: Jsem taky kojila cca do zacatku sedmeho mesice, dcera se pak v roce sama odstavila, syn pusobi nepoznamenane.)
    BONIE
    BONIE --- ---
    LAMIA: kojila jsem během těhotenství, dokud jsem měla mléko.. (asi do 6 - 7 měsíce) pak si tělo samo asi nějak nastavilo, že už stačí a mléko se mi uplně ztratilo.. gynekolog mi sám řekl, ať klidně kojím dál.. takže v pohodě
    KATIA
    KATIA --- ---
    IORETH: tak ono to v extrémním případě může být i na úkor těch dětí, protože když už jaksi není kde brát, tak ani "parazit" nic nevytáhne. to fakt musí každý zvážit, jak na tom je, jestli fakt má možnost jíst pořádně a zdravě, nemá nějaké problémy atp.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LAMIA: plod žádným způsobem nestrádá, chová se v tomto ohledu jako "parazit" - bere si, co potřebuje. Trpí tělo matky - více řídnou kosti, zuby, tenčí se zásoby látek, které jdou do mléka i plodu současně. Taky jsem otěhotněla za kojení (už pouze ráno a večer) a přestat jsem nechtěla, ale mladej se zhruba za měsíc/dva odstavil sám. Mám takový pocit, že se změnila chuť a přestalo mu šmakovat :).
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ADD: :)
    ADD
    ADD --- ---
    LAMIA: My to tak dokonce plánovali - chtěli jsme synovi vyrobit bráchu co nejrychleji, abychom na něj nebyli v přesile. Teď je to někdy docela hukot, ale klukům to rozhodně svědčí. :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ADD: děkuju! Tak to se mi ulevilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam