• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KFF: Tak to mame stejnou konstituci..
    KFF
    KFF --- ---
    ADD: Ja sama jsem byla s Mandukou spokojena a bederak si samo zapinam pres boky, ale i pri rozmerech 173 cm a cca 62 kilo jsem ten pas musela utahnout na minimum a to boky fakt mam, tak si predstavuju, co by delala kamaradka, ktera meri neco malo pres 150 a ma takovou tu stihlouckou androgynni postavu, co se boku tyce.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak mi přišla zpráva, že BLUEBEAR končí, tak do konce 2013 je asi poslední možnost něco si objednat.
    ADD
    ADD --- ---
    SINSEMILLA: Nekdo tu psal, ze ji ma kolem pasu velkou, tak kdo vi, jak to lidi mohou vazat. Lidi, co si dali bederak od batohu do pasu, jsem videla.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ADD: V pase to fakt nemam, neboj, to s velkym ditetem ani nejde, ne? To by melo hlavu nekdy u my hlavy
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Kazdopadne jestli to nekdo vaze v pase, tak to musi byt nepohodlne a musi z toho bolet zada, protoze ani tuk, ani svaly neunesou to, co kosti.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Je fakt, a dávám to jako plus ke zvážení, že v Manduce nosí i manžel. K šátku bych ho asi nepřemluvila :o)
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Manduca perfektne sedla jak mne (163/50), tak manzelovi (185/100). Mame dve a nosili jsme v nich novorozence i trilete dite.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: No ono jak u koho. Někteří mají přes boky tolik, co v pase (není můj případ).
    ADD
    ADD --- ---
    KFF: Ale Manduca (a ani jine nositko) se prece nevaze v pase, ale pres boky? Coz dela tak o 30 cm vic. Pri zapinani v pase to opravdu nemuze sedet a musi to byt velmi neprijemne, ale to neni vina Manducy.
    KFF
    KFF --- ---
    SINSEMILLA: To je pravda s Manducou, ja si nijak extra hubena neprijdu a kolem pasu ji mam na doraz. Opravdu drobnym holkam (myslim i na vysky, ja mam 173) musi byt velika.

    Jinak, jak jsme se tady pred casem bavily od nositkach pro vetsi deti, tak jsem nakonec uplne nahodou tady poridila Tula toddler: http://www.ditevsatku.cz/...flypage.tpl&product_id=483&category_id=88&option=com_virtuemart&Itemid=1

    Obchod je hrozne prijemny, sla jsem tam pro neco uplne jineho a nositko bylo jeste za puvodni cenu pred zdrazenim (tedy za 2990). Je moc prijemne, zatim jsem nenarazila na nic, co by mi vadilo, nosit se v nem da docela pohodle i tri a pul leta (na svuj vel velika) dcera.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: Jo vidíš, to mě nenapadlo. To je ovšem závažný důvod.....
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    YELENKA: tak Medley taky nedoporucuji, mela jsem uvazano celkem dost satku a tenhle elastik je jako tricko.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: protoze by se prece udusilo ;-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: Tuhle jsem viděla dítě spící v šátku (nebo nosítku? no ono je to jedno), které bylo od pasu nahoru volné, vykloněné na stranu a matka mu podpírala hlavu aby mohlo spát. Nějak jsem nepochopila proč si ho neuvázala pevněji a nepřetahne mu šátek přes celá zádíčka aby mělo oporu a mohlo si hlavu položit na prsa....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    IORETH: skoda, ze nemam fotky, ja nosila malou asi od dvou tydnu v manduce a naprosto super... jak hlava, tak posed, ale v te dobe mela 3,8kg... i na kyclich to pak chvalili, srovnat se v tom prave mimco krasne da... ale to neni lobbing proti satku, naopak, jen ja si musela vybrat (a nelituju...)
    akorat tedy, jak tu nedavno padlo, posledni dobou vidam spatne uvazane satky a trpim u toho stejne, jako kdyz vidim deti v tech "celem ven" visitkach chicco a spol :-(, 3tydenni mimino uvazany krizem prez zada, ale hlava volne... uplne se mi zvedl kufr... pry aby videlo...
    IORETH
    IORETH --- ---
    YELENKA: Co se týče novorozeňat, tak do šátku jdou umístit "dokonale", můžeš dosáhnout nejlepší možné opory. Nosítka to u těch úplně malých miminek nedokážou tak dobře, i když škodlivá zřejmě nebudou.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: YELENKA: Medley tu jednou zapomněla kamarádka, když me ukazovala jak vaze a oproti Didymos a Easycare, které jsem mela, je vyrazne tvrdsi a pocitove neprijemny - hruby a rezavy...
    LAURA
    LAURA --- ---
    TORUVIEL: já s ním mám docela dobrou zkušenost :)) ale používala jsem ho jen na první 4 měsíce, pak už jsem nosila v nosítku. Myslím, že ta výhrada proti němu je právě to, že při větší váze dítěte se hodně prověšuje a není moc pohodlný.

    YELENKA: tak snad ti bude nosítko vyhovovat! Je samozřejmě vždycky lepší si to předem vyzkoušet, ale já kupovala bez zkoušení a byla jsem s výběrem spokojená, takže to tak taky jde :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YELENKA: beco s novorozeneckou vlozkou jsem uzivala od narozeni (3den po narozeni) na stridacku se satkem kde to ale zoe nenavidela. takze pokud prcka dobre podsadis a opres hlavu tak okej.
    ale odpurcu je dost..
    veci od medley nedoporucuju. mela jsem deky a satky a vse na prd. ale jsou to tri roky. treba uz se to zlepsilo..
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YELENKA: Tak zrovna Medley bych nedoporučovala, pokud se nepletu, nejsou na tuhle značku moc dobré reference.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam